'Bakan Dinçer Öğretmenler Konusunda,Ne Yazık ki Haklı! '

Kodla Büyü

Metehan

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,356
"Hani bazen çuvaldızını kendimize batırmak gerekir. İşte bir öğretmen arkadaşımızda bunu yapmış. Ve eleştiri oklarını kendilerine yöneltmiş ve bir öz eleştiri yapmış.Kızanlar çok olacak. Ama eminim ki katılanlar da olacaktır. "







Mektubunda abartılı olan bölümler var. Hatta bazı iddiaları hiç inandırıcı olmayabilir. Ama tek kişi de olsa o öyle düşünüyor ve ona saygı duymak gerekir.



Öğretmenlik yaşla, başla yapılan bir iş değil. Heyecan işi. Bu yüzden yaşı kemale ermiş tecrübeli öğretmenlerimize yönelik sözlerini kabul etmek mümkün değil



20’li yaşlarda olup da , hiç de enerjik olmayan on binlerce öğretmen var diye tüm genç öğretmenleri suçlamak ne kadar doğruysa, yaşı 50’nin üzerindeki öğretmenlerimizi yoruldular, artık köşelerine çekilsinler demek de o kadar doğru olur.



İşte çok tartışılacak o mektup:







Sayın Güçlü,



15 yıllık sınıf öğretmeniyim ve üzülerek söylüyorum ki bakan haklı. Okulumuzda 3 arkadaşımız geçici görevlendirmelerle başka birim ya da kurumlarda görevli ve bu üç sınıfımızdaki öğrencilerimiz her yıl başka öğretmenlerle ders yılına başlıyorlar. Adeta kayıp sınıflar.



35-40 hatta 45 yıllık öğretmenler canları sıkılmasın diye emekli olmuyorlar, ne enerjileri kalmış, ne de istekleri. Geçmişte çok önemli hizmetler vermiş, pırlanta gibi öğrenciler yetiştirmiş olabilirler ama artık verimsizler.



Bir gurup arkadaşımız ise sınıfta adet yerini bulsun diye üstünkörü ders işleyip aldırdıkları yardımcı kitaplardan konu ile ilgili sayfalarca ödev verip öğretmenliği velilerin üstüne yıkmış durumdalar. Ya da hafta sonu kurslarında, derslerde öğretmenlik yapıp hafta içi okulda dinlenmeyi tercih ediyorlar. Utanarak söylüyorum ki hafta sonu kursunda yazılıda soracağı soruları çözen öğretmen arkadaşlarım var, veliler de öğrenciler de bunun farkında.



Bazı arkadaşlarımız ise sağlık sorunları olmadığı halde rapor kullanmayı, okula her gün geç kalmayı gayet normal karşılamaktalar.



İdarecilerimizi ise kelimelerle ifade edemiyorum.



Diyebilirsiniz ki eğitim sistemimizin neresi doğru ki? Ama ben bir öğretmenim.Sistemdeki diğer yanlışlıklar benim görevimi doğru yapmama engel olmamalı. Bu yanlışlıkların benim motivasyonumu düşürmesine izin vermemeliyim. Kahrolsam da sınıfıma girdiğimde her şeyi ama her şeyi unutmalıyım. Dedim ya ben bir öğretmenim.



Öğretmenlik dünyanın en güzel ve en zor mesleği layığıyla yaparsanız. Ama yukarıda saydığım arkadaşlarım gibi iseniz de dünyanın en kolay işi. Bakanın hedefindeki öğretmenler de bu tip öğretmenler.Ne yazık ki hiç de az değiller . Ben hiç ama hiç üzerime alınmıyorum.



Kral çıplak demek gerekiyor artık.



Bu arada belirteyim bugüne kadar AKP’ye oy vermedim ve vermeyeceğim de. Eğitim Bir-Sen’e de üye değilim. Sadece işini çok ama çok seven aynı zamanda da yaptığı işin sorumluluğunun bilincinde olma kaygısı güden bir öğretmenim.


Saygılarımla…


Abbas GÜÇLÜ


Bir öğretmen arkadaşımız Abbas Güçlüye göndermiş bu mektubu.... Yorum sizlerin...

http://www.memurlar.biz/haber/bakan-din ... 99480.html
 
bu adam soruyorum..
bütün doktorlar mükemmel çalışıyor..
bütün polisler çok düzgün çalışıyor..
bütün imamlar çok iyi..
sadece öğretmenler kötü dimi?
3-5 kişinin kötü olması demek bütün camianın kötü olduğu anlamına gelmez..
olaya çuvaldız değil, testere gözüyle bakmak lazım..
her yerde iyi insan kötü insan vardır..

bunu topluluğa mal edemezsiniz..
bunu yaparsanız ihanet etmiş olursunuz..
 
3-5 öğretmen böyle diye çıkıp halkın önünde öğretmenler şöyle-böyle deyip halkı öğretmenlere düşman edersen iftira atmış olursun kul hakkına girersin.
 
umaykut' Alıntı:
bu adam soruyorum..
bütün doktorlar mükemmel çalışıyor..
bütün polisler çok düzgün çalışıyor..
bütün imamlar çok iyi..
sadece öğretmenler kötü dimi?
3-5 kişinin kötü olması demek bütün camianın kötü olduğu anlamına gelmez..
olaya çuvaldız değil, testere gözüyle bakmak lazım..
her yerde iyi insan kötü insan vardır..

bunu topluluğa mal edemezsiniz..
bunu yaparsanız ihanet etmiş olursunuz..


Aynen öyle.
 
""Diyebilirsiniz ki eğitim sistemimizin neresi doğru ki? Ama ben bir öğretmenim.Sistemdeki diğer yanlışlıklar benim görevimi doğru yapmama engel olmamalı. Bu yanlışlıkların benim motivasyonumu düşürmesine izin vermemeliyim. Kahrolsam da sınıfıma girdiğimde her şeyi ama her şeyi unutmalıyım. Dedim ya ben bir öğretmenim.""

geri zeka ya bak. tabi biz robotuz hiç birşey etkilemez bizi. biz neymişiz be..
 
bu arkadaşı esefle kınıyorum. bahsettiğin durumlar olabilir, vardır, doğrudur. bu devlete en az yük getiren zümredir öğretmen. sadece maaşını alır. oda şuan ülkenin en düşük memur maaşıdır. bu mektubu yazan şahsa sesleniyorum sen o maaşlarına 400-700 lira arası ek ödeme yapılan subayların bu ülkeye zararını biliyormusun. bulunduğum ilçedeki şahıs hergün çocuğunu karakolun en lüks arabasıyla, şöförüyle(asker) okula getirtiyor. eğitim camiası hariç ek ödeme almayan kalmadı. okuldaki ilkokul mezunu hademeye (hademe kardeşlerimi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın) lisans hatta yüksek lisans mezunu öğretmenden fazla maaş vereceksin. sonra bakan haklı diyeceksin. kısaca şunu belirteyim
asıl ben senin düşüncende olan öğretmenlerle aynı mesleği yapmaktan utanıyorum :verymad:
 
bende bişe yazacak sandım okuduğuma yazık. Kendi iyimişte üzerine alınmıyomuşta... amaaaan sıkıldım niye yorum yazıp kendimi yorayım ki şuna
 
bir iki sorunlu tipi bütün camiaya mal etmek aymazlıktır. abbas güçlünün bunun gibi bireysel sorunları yayınlaması da ayrıca yanlış :-1:
 
"35-40 hatta 45 yıllık öğretmenler canları sıkılmasın diye emekli olmuyorlar, ne enerjileri kalmış, ne de istekleri. Geçmişte çok önemli hizmetler vermiş, pırlanta gibi öğrenciler yetiştirmiş olabilirler ama artık verimsizler."

bu öğretmenlerin neden bu kadar çalıştığını sorgulasın o zaman meb. bize her sene stratejik plan tky planları yaptırıyor okuldaki bütün sorunların sebeplerine kadar inip çözümlemeye çalıştırıyor. o zaman bu insanların neden bu kadar çalıştıklarını da kendi planlarına alsınlar. sebebini bulsnlar ve çözümlesinler. hiç kimse sabahın köründe kalkıp 7 de okulda olmak istemez hele hele de 30 35 seneden sonra ama sen öğretmenini emekli olduktan sonra mağdur edersen o da çalışmak zorunda kalır
 
Bence bu mektupta bi bit yeniği var bence bunu öğretmen yazmış olamaz ama belki de bir öğretmencik yazmıştır
 
Ve ben bunun için 3000 TL' yi hakediyorum. Diğer profile gelince onları bulup ayıklamak benim işim değil. Sen devlet olarak en iyi öğretmeni baz alarak maaş düzenlemek ve bu tipleri ayıklamak zorundasın.
 
bu mektubu yazan arkadaş sana sesleniyorum: İyi dinle

Ben bir öğretmenim mesleğimle gurur duyuyorum.
Bu tip yorumları yapanların tek bir nedeni var. (Cevap: Öğretmen camiası çok kalabalık bir kurum 700.000 öğretmeniz biz. Biz bu ülkenin en büyük personel olan kurumuyuz. Birileri bizim aldığımız maaşı fazla görür laf eder birileri işimizin kolay olduğunu söyler birileri yata yata kazandığımızı çalışmadığımızı söyler. Hepsinin temelinde sayımızın çok oluşudur. Eğer sayımız 100.000 olsaydı emin olun bu eleştirileri asla yapamazlardı) Ve de senin gibi içimizden birileri de çıkar onların söylediklerini söylerler se o zaman biz kendimizi nasıl savunacağız Her kurumda işini iyi yapmayan insanlar yokmu . Emin ol var

biz öğretmenler bu ülkede eminim işini en iyi yapan kişileriz biz çoğuz çoğunluktayız. Bize yapılan eleştirileri asla kabul etmiyorum.
 
bu öğretmen ahmak diyorum.
Öğretmenin maddi yetersizlikleri giderilirse eğer (artı emekli öğretmenlerin) ne kimse çıkıp özel ders verir , ne canım sıkılır diye fazladan 5-10 yıl çalışır(canım sıkıldı oranı %1 varmıdır bilmem), ne durduk yere sevk alıp okula gitmemezlik yapar, yada kaytarır ,ek işyapar.
ama maddi olarak bitirip mesleğini itibarsızlaştırdığın öğretmenden sen verim bekle. Çok beklersin.
 
Metehan' Alıntı:
Bu arada belirteyim bugüne kadar AKP’ye oy vermedim ve vermeyeceğim de. Eğitim Bir-Sen’e de üye değilim. Sadece işini çok ama çok seven aynı zamanda da yaptığı işin sorumluluğunun bilincinde olma kaygısı güden bir öğretmenim.

15 yıllık öğr. olduğu belli. 98 sürecini yaşayıp da yukarıda ki cümleleri kullanmandan.

bir kişi de çıkıp hiç"ben chp ye hiç oy vermedim, eğitim-sen lide değilim" diye cümle kurmaz.
Ya bir taraf çok korkak, ya da diğer taraf çok yaftacı

ya da her ikisi.
 
adam aynştayn, bakanlık bilmiyor mu sanki bu sorunları, derdi sorun çözmek değil ki, bozuklar üstünden bütün camiayı yıpratmak, bu mektubu yayınlayanı da bi sorgulamak lazım
 
bu ne saçmalıktırr..bunu payşlaşan zihniyetin çarpıklığı da cabası...okulundaki bir kaç öğretmene bakrak tüm camiayı aynı kefeye koymak nasıl bir zihniyettir.
 
700 bin kişilik camiada bazı çürük elmaların olması bakana bu camianın tümünü karalama hakkı vermez. İşin kolayı hepsini çöpe dökmek değil, sadece çürükleri ayıklamak . Basit bir kaç çapraz denetimle işini düzgün yapmayanı, sürekli boş yere rapor alanı kolaylıkla eleyebilirler. Mebdeki yönetici ve deneticilerinin çoğu liyakatla değil torpille getirilen kişilerden oluşuyor. Ahbap-çavuş-hemşehricilik ilişkileri çerçevesinde denetimler yapılıp asıl suçlular cezalandırılmayıp asıl hakedenler ödüllendirilmediği için bu duruma geliniyor.
 
biz öğretmenler olarak en düşük maaşı almayı sonuna kadar hak ediyoruz dün bakanın açıklamasına rağmen eyleme katılan ve mangalda kül bırakmayanlar gitmişler sevk almışlar bu yaptıklarını vicdanlarına ve akıllarına nasıl sığdırabildiler
 
bunu yazanın Allah belasını versin
bunun gibi yaratıklar zaten öğretmenin itibarını zedelemeye çalışanların ekmeğine yağ sürüyor
g.üne kına yaksın şimdi bunu okuyanlar "vay be görüyonmu öğretmenler ne .... miş diyecek "
bununda heryeri soğur artık
 
fakmanca' Alıntı:
biz öğretmenler olarak en düşük maaşı almayı sonuna kadar hak ediyoruz dün bakanın açıklamasına rağmen eyleme katılan ve mangalda kül bırakmayanlar gitmişler sevk almışlar bu yaptıklarını vicdanlarına ve akıllarına nasıl sığdırabildiler

sevk alanlar sendikalı olmayanlar. okul idarecileri ne olur ne olmaz diye almalarını tavsiye etti. ayrıca bakan eylemden sonra açıklama yaptı. sevkler sabah erken saatlerde alındı.
 
Sanki insanlar zevkine çalışıyor. Maddi imkanı olan kimse o ses, gürültüyü çekmez. Ne kadar boş beleş bir adammış. İş yaptı şimdi güya yok çok motivasyonluymuş da bilmem ne.
 
Geri
Üst