Hocam php+mysql uyumluluğu efsane. Nodejs de mongodb gibi nosql db'lerle iyi çalışıyor. CAP teoremine göre sql'in de nosql'in de artıları var. Kullanılan iş modeline göre seçmek gerekiyor. e-ticaret sitesi, bankacılık işlemler vs. yapılıyorsa sql kullanmak mantıklıyken, sosyal medya, oyun, veri toplama, metrikleri alma vs. gibi şeyler yapılıyorsa nosql(hatta redis) mantıklı.
Php'nin çalıştığı makineler 4-8 çekirdekli, ram'i yüksek sunucular oluyor. Node.js tek çekirdek ve düşük ram ile çalışıyor. Ama sunucunuzda çalışan web sitelerinin trafiği nedir, mysql'e binen yük nedir bilmiyorum. Eklediğiniz resim görünmüyor maalesef. Over engineering hatasına düşmeyelim burada. Hiç kullanmayacağımız özelliklere göre değerlendirme hatası yapmak yanlış olur. Ufak ve orta ölçekli projelerde nodejs+mysql de gayet iş görecektir. Daha önce bir projede nodejs+sqlite kullandım, küçük bir projeydi ama şıkır şıkır çalışıyor. sqlite'ın kaynak tüketimi de mysql'e göre az.
Node.js ve mongodb ikilisi kullanılırken, vagrant, nginx yapılandırmaları ile yatay ölçeklenebilir sistemler kuruluyor. Biliyorsunuz işte, 1cpu 5 dolarlık bir sunucu istekleri karşılamakta yetersiz kalmaya başladığında, sharding yapılıyor ve 1cpu 5 dolarlık yeni sunucu devreye giriyor. Mysql'de veya postgres'de bu işlem var mı, varsa nasıl çalışıyor bilmiyorum. Ama nodejs+mongodb bu açıdan, yüksek kapasiteli sunucu gereksinimi duymadığı için avantaj sağlıyor. Ama buna ihtiyaç duyacak proje çıkarmak nasip olur mu bilmiyorum.(Allah'ım olsun lütfen.

)
Yani bence alıştıysanız php+mysql işinizi görüyorsa node.js'e bulaşmaya gerek yok bence. Zira php halen geçer akçe. Wordpress dolayısıyla olabilir, en çok ihtiyaç duyulan backend dili sanırım.