Babacan: Öğretmenlere performans sistemi getirilmeli

Kodla Büyü
adam doğru söylüyor, gocunmamak lazım. Gerçekten objektif olarak ölçebileceklerse sonuna kadar destekçisiyim. Ancak bizimkini doktorunki gibi baktığı hasta sayısıydı, yazdığı ilacıydı, kan testiydi gibi şeylerle ölçemezler. Sağlıktaki iyileşme de mesai saatlerini düzenleyerek geldi. Ama çalışmayan yine çalışmıyor. Ve ne yazikki anlaşılmayan bu zamanki öğretmenler de bu eğitim sisteminin ürünü. Sorunu öğretmende aramaktansa sistemde aramakta yarar var.

Öncelikle torpil denilen şey ortadan kalkmalı. Adam yalakaysa, aynı görüştense ödüllendiriliyor. Benim gibi başka sendikadansa ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor.
İyi birşey yapsanız bile mevzuat dışına çıktınız diye cezalandırılabiliyorsunuz.
İkincisi eğitim adına olmayan şeyler ödüllendirilirken canını tırnağına takıp öğretmenlik yapan hep bir köşede unutuluyor, ama öğrencileri hatırlıyor. Haftada 4 saat dersi olan öğretmen proje hazırlıyor, ödüllendiriliyor sonra 30 saat dersi olan ve üstüne etüd ve veli görüşmesi yapan öğretmen aşağılanıyor, onun gibi çalışmaya davet ediliyor.

İşin aslı önce kafaların değişmesi gerekiyor.

bir gazete haberinde okumuştum. Şu an dandik telefonumla mobil olarak baglandigim için link veremem. Ingiltere'de performans sistemi yüzünden öğretmenler tembel ve sorumlu öğrencilere müfettişlerin geldiği gün okula gelmemeleri için rüşvet veriyormuş. Sağlığa gelince doktora sivilcem çıktı desen ameliyata alıyor gerekli gereksiz tahliller ve ilaçlar herkesin malumu. Hastanenin önünden geçsem para eczaneye selam versem para. Gelsin performans bizim millet ona da bir çözüm bulur. Çalışan yine çalışır yatan yine yatar

Her derse 15-20 dakika takıp sene sonunda kıytırık bir tiyatro hazırlayarak alkış bekleyenleri mi performansa tabi tutacaklar? 60 kişilik sınıfta ders anlatmaya çalışanı mı performansa tabi tutacaklar ? Keşke tam anlamıyla bir performans sistemi olsa her meslek için. Mesela milletvekilliğinden çok işadamlarının büyük patronların iş takipçiliğini,dosya takipçiliğini yapan, seçim bölgesine sokaktaki kedi kadar faydası dokunmamış sallabaşlar için de olsa.

BBNET
Geri