Babacan: Öğretmenlere performans sistemi getirilmeli

Kodla Büyü

19siyaHBeyaz03

Seçkin Üye
Seçkin Üye
BU HÜKÜMETİN ÖĞRETMENLERE TAKINTI SEBEBİ NEDİRANLAMADIM HÜKÜMETTEN ÖNÜNE GELEN ÖĞRETMENLERE YÖNELİK AÇIKLAMA YAPIP AKIL VERİYOR-HERKES KENDİNİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI YERİNE KOYUYOR-YA BU BAKANLARIN MEB BAKANLIĞINDA GÖZÜ VAR YADA MEVCUT BAKANIN YÖNETİMİNİ YETERSİZ GÖRÜP AKIL VERİYORLAR
http://www.memurlar.net/haber/267943/
ETSO’da konuşma yapan Babacan, komşu ülkelerinin ekonomik ve siyasi durumlarını değerlendirerek Türkiye’nin çok önemli bir konuma geldiğini söyledi.

Başbakan yardımcısı Babacan, Öğretmenlere performans sisteminin getirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Sağlıktaki başarının en önemli sebebi doktorlara performans sistemi getirmemizdir. Eğitimde de performans sistemini getirmemiz gerekiyor ki, çok çalışmayan yada fazla gayret göstermeyen öğretmenlerimizle gayretli öğretmenlerimiz ayırt edilebilsin” dedi.

Bugünkü eğitim sistemiyle Türkiye'nin her alanda 2023 hedeflerine ulaşmasının mümkün olmayacağını savunan Ali Babacan, ülkede çalışan nüfusun ortalama eğitim aldığı sürenin 6,5 yıl olduğunu belirtti. Babacan, "Bir TIR dolusu havlu ihraç ediyoruz, 40 bin dolar. 470 cep telefonu ihraç ediyorlar o da aynı parayı tutuyor. Havlu üretimi daha düşük eğitim seviyesiyle yapılıyor.

Öğretmenin performansının nasıl ölçecekler acaba merak ediyorum, uyduruk 100 soruluk bi sınavla mı? Ya da başarılı öğrencilerle dolu fen lisesindeki matematik öğretmeni ile anadolunun bi köşesindeki çpl de çalışan matematik öğretmeninin yetiştirdiği öğrencilerin sınav sonuçlarına göre mi? Özelleştirin madem kurtulalım hepimiz

:P oruç sayın bakanın başına vurmuş galiba . Öğretmene nasıl performans ölçümü getirecek ? doktorlar ne kadar ilaç yazıp gönderiyorsa o kadar verimli oluyor . Öğretmenin çalışmalarının sonucu ise yıllar sonra alınabiliyor.

ÖĞRENCİ VE VELİLERE HER SENE ANKET YAPIP SAÇMA SORULARLA SORUYORLAR YA --------ORDAN ÇIKAN SONUCA GÖRE ÖLÇERLER ARTIK

ya bu hükümet ne istiyor öğretmenden...ama haktır bizim camiaya ...yetmez ama HAKTIR :puhaha:

getirilsin tabikide öğretmenlere mevcut doktorlar gibi döner sermaye sisteminide getirmen lazım ona kaynakta getirmen lazım
onları getirdiğin zaman öğrencilerdenher bir halt için ücret /katkı payı alman lazım lazımda lazım sorun değil
ama emin olsun öğretmenler sağlıkçılardan bin kat daha hızlı ve hiç çaktırmadan iç ederler meseleyi kendi aralarında.

hemşireye,imama,polise,zabit katibine,kuran öğretcisine diye giden memurlara getirsene performansı..yeter ya her gelen öğretmene takıyor...

bence asıl bakanlara getirilmeli performans sistemi.konuştuğu kadar iş yapan var mı bakalım...

10 yıldır öğretmenlerle uğraşa uğraşa hınçlarını alamadılar. Öğretmenleri ile geçmişte nasıl sorunlar yaşadı iseler bilinçaltlarına işlemiş. Çok mu öğretmen dayağı yediler ? notları mı düşük verildi ? Erbakan Hocanın dediği gibi dersten kaçıp top oynamalarına engel olduğu için mi öğretmenlere gıcıklar anlaşılamadı. Özel meselelerinin intikamını bugünkü öğretmenlerden alıyorlar.

Babacan efendi bir sen kalmıştın öğretmenlere çamur atmayan.
Bir tır dolusu havlunun 470 tane cep telefonuna denk olduğu örneğini verip teknolojinin öneminden bahsetmiş. Bilişim Tekonlojileri dersini gereksiz gören, öğrencilere milyonlarca ithal tablet dağıtmayı marifet sanan bakanla aynı parti ve hükümette olduğunu unutmuş :puhaha: :puhaha:

İLK TAŞI EN GÜNAHSIZA ATTIRIN !
BUNLARIN HEPSİ Mİ GÜNAHSIZ
BÜTÜN HERKES İŞİNİ KÖTÜ YAPAR MAAŞI FAZLA ALIR
BİR TEK KENDİLERİ MÜKKEMMEL ÇALIŞIRLAR AZ ALIRLAR

bu kadar rahatlık verirseniz bu insanlara konuşurlar tabi.millet hala her söylediklerine alkış tutuyor...

Bence yerinde olur. Ancak öğretmen performansı ölçülürken öğrencilerin akademik başarısı değil, memnuniyeti kıstas alınabilir. Elbette bu tür anketlere öğrenci ve veliler her zaman objektif veya doğru cevap veremeyecektir, vermeyecektir bu da tolerans veya yanılma payı olarak anket sonuçlarına etki ettirilirse olabilir. Performansımızın ölçülmesinden korkmayalım. Ama nasıl daha iyi, isabetli ölçülebilir diye fikir belirtelim.

obsearchver' Alıntı:
Bence yerinde olur. Ancak öğretmen performansı ölçülürken öğrencilerin akademik başarısı değil, memnuniyeti kıstas alınabilir. Elbette bu tür anketlere öğrenci ve veliler her zaman objektif veya doğru cevap veremeyecektir, vermeyecektir bu da tolerans veya yanılma payı olarak anket sonuçlarına etki ettirilirse olabilir. Performansımızın ölçülmesinden korkmayalım. Ama nasıl daha iyi, isabetli ölçülebilir diye fikir belirtelim.
hocam benim performansımı ilkokul çocuğumu yada okuma yazma bilmeyen velisimi ölçecek..sen ne dediğinin farkındamısın...ey gidi günler eyyyy

fluent' Alıntı:
Öğretmenin performansının nasıl ölçecekler acaba merak ediyorum, uyduruk 100 soruluk bi sınavla mı? Ya da başarılı öğrencilerle dolu fen lisesindeki matematik öğretmeni ile anadolunun bi köşesindeki çpl de çalışan matematik öğretmeninin yetiştirdiği öğrencilerin sınav sonuçlarına göre mi? Özelleştirin madem kurtulalım hepimiz
Hocam temel mantık o zaten. Örneğin; özel meslek liseleri kuruluyor oraya geçecek akıllı öğretmenler! ilk 5 yıl süper maaşlar alacak ya sonra, dershaneleri okullara çevirmeyi düşünüyorlar. Kökten çözüm yani, il içi, il dışı, eş durumu, sağlık özrü, eğitim özrü, zam kim uğraşacak ver özelleşince öğretmene 1000 yeter öleye kadar yeter.

Ağzı olan konuşuyor hocam.. Neymiş bu öğretmenlik..!! devlet meselesi oldu adeta.. Herkesin derdi bizimle....

firtuna61' Alıntı:
katılıyorum, ölelim biz ölelim...

az kaldı az lambaya püf diyeceğiz :lol:
Azı mazı yok bu işin hocam. Hele bu sene öğretmenlere yapılanlardan sonra hala o malum sendikada duran öğretmen sayısı değişti mi ki lambayı püfleyeceğiz. Bence daha da arttı. Ya argo bi deyim var bunlara söyleyecek ama yazmak yakışık almaz ama anlayan anladı sanırım.

maliye bakanıda memur ve emekli sayısı fazla diye açıklama yapmış ya arkadaşlar sorun nerde biliyormusunuz bunlar bizleri almanya ingiltere abd kanada fransa vb. ülkelerde yaşay3an insanların özlük haklarıyla karşılaştırmıyolar bizleri kenya somali güney afrika gibi ülkelerle karşılaştırıyorlar hani onlara göre durumumuz iyi yaa artık ben böylee yorum yapıyorum. Eğitimde de batıyla karşılaştırıyorlar şimdi buna göre kendileri başarılı öğretmenler başarısız MANTIK BU :)

Adamın verdiği örneğe bakın Telefon ve havlu o kadar önemsiyorsun peki bilişim çağında Bilişim Öğretmenlerin çektiğimizden haberdar olsan keşke bir...

Teknoloji para ediyor bunun farkında ama teknoloji öğretmenleri, dersleri değersiz ötesinde ve umursanmıyorlar hiç bir şekilde..

Başbakan çıkıyor avrupada meslek eğitimi %67, bizim ülkemizde bu oran tam tersi ondan dolayı 4+4+4 sistemini getiriyoruz.. Meslekten tek anladıkları imamlar galiba, bu yapılanlardan sonra ben bu sonucu çıkarıyorum...

Devlette makamlara ya da kadrolara ne kadar işlerinin ehli insanlar geliyor ki, önce onları denetleyin ve değerlendirin.. Sonra öğretmenleri denetleyin gerekli iyileştirmeleri yapın ve daha iyi bir performans bekleyin.

fahrican' Alıntı:
10 yıldır öğretmenlerle uğraşa uğraşa hınçlarını alamadılar. Öğretmenleri ile geçmişte nasıl sorunlar yaşadı iseler bilinçaltlarına işlemiş. Çok mu öğretmen dayağı yediler ? notları mı düşük verildi ? Erbakan Hocanın dediği gibi dersten kaçıp top oynamalarına engel olduğu için mi öğretmenlere gıcıklar anlaşılamadı. Özel meselelerinin intikamını bugünkü öğretmenlerden alıyorlar.

Babacan efendi bir sen kalmıştın öğretmenlere çamur atmayan.
Bir tır dolusu havlunun 470 tane cep telefonuna denk olduğu örneğini verip teknolojinin öneminden bahsetmiş. Bilişim Teknolojileri dersini gereksiz gören, öğrencilere milyonlarca ithal tablet dağıtmayı marifet sanan bakanla aynı parti ve hükümette olduğunu unutmuş :puhaha: :puhaha:

Hocam, ne de güzel söylemişsin. Dertleri, içinde "HOCA" kelimesi geçenler!!! :!: :verymad:

sen ne yaptın diye sormazlar mı adama
sayende AB yemi girdik
yoksa ekonomimiz uçuyomu
....
...
..
.

iktidara geldiklerinden beri 1200 şehit ve ondan daha fazla hayatı kararan gazi varken, terörle mücadelede başarılıyız diyen milli savunma bakanına ve 0 sorun diyerek göreve gelen dış işleri bakanına ve diğerlerine performans sistemi getirilsin bence. Doktorlara getirildi de noldu, doktorlar işletmeci hastaneler ticarethane oldu. Vatandaş sağlık hizmeti alamadan para oder hala geldi, Ayıp artık ne konuşacaklarını şaşırdılar iyice...

10 yılda ne kadar sanayileştik ki hala domates biber patlıcanla avutuluyoruz ihracat olarak her zaman derim 1 ton domates ihraç edersin 1 tablet ithal edersin. Bana desinlerki biz 10 yılda şu yatırımları yaptık teknolojik aletleri satıyoruz diye yok kardeşim yok bahaneyi hep öğretmene atıyolar ellerinden gelse bütçe açığı öğretmenlerden kaynaklanıyor diyecekler :) Bunlarda gelip geçer ama hiç hayırla anmayacam ben haaa bunlara oy da verdim hakkınızı helal edin şu mübarek günde. Şu dakikalarda 3 asker kaçırılmış pkk tarafından biz nelerden bahsediyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun.

verdiği örneğe bak yaptığkları işe bak.Madem havlu üretmek düşük eğitim seviyesi demek madem 470 cep telefonu bir tır dolusu havlu demek, ozaman neden bilişim teknolojileri dersini kaldırıyosunuz.Siz ne yaptığınızı ne dediğinizi iyice şaşırdınız.Allah size akıl fikir versin bizim işimiz çok zor.

Yakın zamanda başımıza yeni bir çorap örme çalışmaları içindeler sanırım. Önceden altyapısını yapıyor.

BBNET
Geri