Başbakanlık ‘öğretmene etik ilkeler’ taslağı hazırladı

Kodla Büyü

sevdalimhayat

Aktif Üye
Başbakanlık, öğretmenler için çarpıcı etik ilkeler taslağı hazırladı: Dedikodu yapma. Öğrencilerine ideolojik davranma. Öğrenciyi küçük düşürme. Kötü muamele yapma, derse geç kalma, hediye alma
Başbakanlık öğretmenler için etik ilkeler taslağı hazırladı. 16 maddelik taslakta "dedikodu yapılmayacak", "öğrenciye fiziksel, psikolojik ve cinsel istismarda bulunulmayacak", "Öğrencilerine ve meslektaşlarına siyasal, dinsel veya ideolojik düşünce ve tavırlarla yönlendirici davranışlarda bulunma", "ders saatlerine uy" gibi etik ilkeler yer alıyor. Dün Başbakanlıkta, Başbakanlık Kamu Görevlileri ve Etik Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve akademisyenlerden oluşan heyet tarafından ele alınan etik ilkeler taslağında öne çıkan maddeler şöyle:
DEDİKODU YAPMA: Eğitimci öğrencilerin huzurunda ve değişik ortamlarda meslektaşları aleyhine söz söylemez ve davranışlardan kaçınır. Meslektaşına ırk, din, dil, renk, cinsiyet ve aile statüsü temelli bir ayrımcılık ve baskı yapmaz. Meslektaşlarının görüşlerine saygı gösterir.
ÖRNEK OL: Kılık kıyafetine, söz ve davranışlarına gereken özeni göstererek öğrencilere ve topluma iyi örnek olur. Derslerde öğrencilerin kendini rahat bir şekilde ifade etmesi, derse katılması konusunda onları cesaretlendirir.
ÖĞRENCİYİ KÜÇÜK DÜŞÜRME: Öğrenciyi mahçup edecek, onurunu kıracak ya da küçük düşürecek davranışlara maruz bırakmaz. Öğrencilere, velilere, meslektaşlarına, okul yönetimine ve diğer eğitim/okul çalışanlarına saygı gösterir ve hoşgörülü davranır.
KÖTÜ MUAMELE YAPMA: Öğrenciye fiziksel, psikolojik ve cinsel istismarda bulunmaz. Öğrencinin sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini, eğitimini olumsuz yönde etkileyecek şekilde davranmaz.
İDEOLOJİK DAVRANMA: Öncelikle insan haklarına saygı duyar. Öğrencilere tarafsız ve adil davranır; ırk, din, dil, renk, cinsiyet ve aile statüsüne dayalı ayrımcılık yapmaz. Öğrencilerine ve meslektaşlarına siyasal, dinsel veya ideolojik düşünce ve tavırlarla yönlendirici davranışlarda bulunmaz.
GEÇ KALMA: Mesai ve ders saatlerine uyar; derse geç girerek, dersten erken ayrılarak ya da gerçeğe aykırı mazeretler üreterek eğitim sürecini kesintiye uğratmaz.
ÖĞRETMENLER GÜNÜ İSTİSNA
Öğretmen mesleki kararını ve tarafsızlığını etkilemesi muhtemel, ekonomik değeri olan veya olmayan herhangi bir hediyeyi kabul etmez. Ancak başta Öğretmenler Günü olmak üzere, diğer gün ve haftalarda verilen günün anlamıyla uyumlu ve maddi değeri olmayan sembolik (çiçek ve benzeri) nitelikteki hediyeler bu yasağın dışındadır.
(sabah)
http://egitimtercihi.com/index.php/gund ... C4%B1.html

Saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Bunlar öğretmenleri zan altında bırakıyor. Köşeye tamamen sıkıştırıyorlar.

Öğretmenin aldığı çiçeğe karışmadan önce, milyon dolarlık ihalelere giren bürokratlarına anlatsınlar bence etik kurallarını. Adam kayırmamayı, kul hakkı yememeyi anlatsınlar.

Hay ben sizin elinizi öpeyim, böyle artıracaksınız demi öğretmen kalitesini. Yazıklar olsun lan size.

etik olayının bir politikacıdan çıkması ne büyük ironi... sinirden gülüyorum :puhaha:

Bu konuya bende katkıda bulunmak istiyorum... Yaşanmış bi olaydan bahsetmek istiyorum....

Bir ilimize bir amir beyin eşi ve onun bir müdibüs akrabası havaalanına geldi. İl özel idaresi hanfendiyi ve akrabalarını özel idarenin midibüsüyle aldı. Kaplıcada kendilerine hazırlanan özel villalara yerleştirdi. Bir hafta süreylede midibüs kapıdan ayrılmadı. Bu sürede misafirlere Vali , İl Emniyet müdürü ve bütün üst düzey hergece ziyafet çektiler. Bir hafta sonunda misafirleri özel idarenin arabası havaalanınıa bıraktı. Tüm bu hizmetler için misafirler nekadar ödedi dersiniz ..... :))) Tabiki Sıfır TL..... Biz okulda su ısıttığımız için idare tarafından uyarılarak okul elektriğini özel işlerinizde kullanmayın uyarısına muhatap kalınca ben bunu düşünüyorum hep. Etik mi dediniz. O sadece öğretmenler için olur . Başkaları içinde olsa eminim onlarda uyardı..... :)))))

Aferin... Süper olmuş... Hepsini yapan bir öğretmen olarak kendime dikkat ederim artık... Lanet olsun öğretmene saygınlık kazandırıyorum diyerek öğretmeni halkın önüne atan zihniyete...

Bunlara uymazsaniz agziniza aci biberi surerim.POLISLER MESLEKTEN MEN EDILECEK MI cevap hayir onlar terbiyeli ve coplu

Derhal "Siyasilere Etik İlkeler" taslağı hazırlayalım bizde e-mail atalım gerekli mercilere.
1. madde benden gelsin. Adı yolsuzlukla anılanlar bile meclis kapısından giremez.

beyza2000' Alıntı:
Bu konuya bende katkıda bulunmak istiyorum... Yaşanmış bi olaydan bahsetmek istiyorum....

Bir ilimize bir amir beyin eşi ve onun bir müdibüs akrabası havaalanına geldi. İl özel idaresi hanfendiyi ve akrabalarını özel idarenin midibüsüyle aldı. Kaplıcada kendilerine hazırlanan özel villalara yerleştirdi. Bir hafta süreylede midibüs kapıdan ayrılmadı. Bu sürede misafirlere Vali , İl Emniyet müdürü ve bütün üst düzey hergece ziyafet çektiler. Bir hafta sonunda misafirleri özel idarenin arabası havaalanınıa bıraktı. Tüm bu hizmetler için misafirler nekadar ödedi dersiniz ..... :))) Tabiki Sıfır TL..... Biz okulda su ısıttığımız için idare tarafından uyarılarak okul elektriğini özel işlerinizde kullanmayın uyarısına muhatap kalınca ben bunu düşünüyorum hep. Etik mi dediniz. O sadece öğretmenler için olur . Başkaları içinde olsa eminim onlarda uyardı..... :)))))

Benim şimdiye kadar görev yaptığım yerlerde en çok zoruma giden şey öğrenciden fotokopi parası, futbol topu parası, kırtasiye parası adı altında para toplamak oldu. Ondan sonrada teneffüs arasın içeceğimiz 1 bardak çay için idare ile yaka-paça olmak oldu.

Kantinci çayı zamanında getirmez. Bulaşık suyu gibi çay yapmıştır. Toz çaylardan kalitesiz bir çay demlemiştir. Çayın demi istediğin ayarda değildir.

Sonra öğretmenler, öğretmenler odasında kendimiz bari demleyip içelim deyince idareciler hemen elektrik parasından söz ederler. Sanki keyfimizden çay içiyoruz. Gün boyu ders anlatmaktan kafamızı toparlayamıyoruz. Çay kesinlikle şart. Zaten bütün çalışanlar çay içiyor.

Ogretmenlikten anlamayip merkezde gezen cik cik ogretmenleri koye.benim gibi 14 senedir rapor ve sevk almamis, 4 odulu olan ogretmenleri de artik merkeze alin da sampiyon yetistireyim

bunu hazırlamadan önce bizim mevzuata bir baksalardı keşke. boşuna uğraşmışlar..

bizde onlara hazırlayalım İKTİDAR ETİK İLKELERİ taslağı

1- öğretmene karşı saygılı ol, daha önceki söylemlerinden dolayı özür dile
2- öğretmenin hakkını yeme ek ödemesini ver
3- öğretmene şiddeti önle

devamını yazacak halim yok havalar sıcak zaten

Mecliste mahalle ağzıyla kavga edip yumruklaşan adamlar ancak öğretmene etik olun diyebilir. bir kendilerine bir baksalar hergün bakıyorlar aslında ama görmek istemiyorlar.

Veli ÖZKAN isimli öğretmen, Milletvekilleri ve bakanlar için hiç çarpıcı olmayan, oldukça doğal etik ilkeler taslağı hazırladı: Dedikodu yapma. Vatandaşlarına ideolojik davranma. Vatandaşı küçük düşürme. Kötü muamele yapma, derse geç kalma, hediye alma
Başbakanlık öğretmenler için etik ilkeler taslağı hazırladı. 16 maddelik taslakta "dedikodu yapılmayacak", "vatandaşa fiziksel, psikolojik ve cinsel istismarda bulunulmayacak", "Vatandaşlarına ve meslektaşlarına siyasal, dinsel veya ideolojik düşünce ve tavırlarla yönlendirici davranışlarda bulunma", "ders saatlerine uy" gibi etik ilkeler yer alıyor. Dün Başbakanlıkta, Başbakanlık Kamu Görevlileri ve Etik Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve akademisyenlerden oluşan heyet tarafından ele alınan etik ilkeler taslağında öne çıkan maddeler şöyle:
DEDİKODU YAPMA: Yönetici, vatandaşların huzurunda ve değişik ortamlarda meslektaşları aleyhine söz söylemez ve davranışlardan kaçınır. Meslektaşına ırk, din, dil, renk, cinsiyet ve aile statüsü temelli bir ayrımcılık ve baskı yapmaz. Meslektaşlarının görüşlerine saygı gösterir.
ÖRNEK OL: Kılık kıyafetine, söz ve davranışlarına gereken özeni göstererek vatandaşlara ve topluma iyi örnek olur. Toplantılarda vatandaşların kendini rahat bir şekilde ifade etmesi, toplantıya katılması konusunda onları cesaretlendirir.
VATANDAŞI KÜÇÜK DÜŞÜRME: Vatandaşı mahçup edecek, onurunu kıracak ya da küçük düşürecek davranışlara maruz bırakmaz. Vatandaşlara, velilere, meslektaşlarına, okul yönetimine ve diğer eğitim/okul çalışanlarına saygı gösterir ve hoşgörülü davranır.
KÖTÜ MUAMELE YAPMA: Vatandaşa fiziksel, psikolojik ve cinsel istismarda bulunmaz. Vatandaşın sağlığını, fiziksel ve psikososyal durumunu, yaşamını olumsuz yönde etkileyecek şekilde davranmaz.
İDEOLOJİK DAVRANMA: Öncelikle insan haklarına saygı duyar. Vatandaşlara tarafsız ve adil davranır; ırk, din, dil, renk, cinsiyet ve aile statüsüne dayalı ayrımcılık yapmaz. Vatandaşlarına ve meslektaşlarına siyasal, dinsel veya ideolojik düşünce ve tavırlarla yönlendirici davranışlarda bulunmaz.
GEÇ KALMA: Mesai ve ders saatlerine uyar; meclise geç girerek, meclisten erken ayrılarak ya da gerçeğe aykırı mazeretler üreterek yönetim sürecini kesintiye uğratmaz.
HEDİYE ALMA:
Yöneticinin mesleki kararını ve tarafsızlığını etkilemesi muhtemel, ekonomik değeri olan veya olmayan herhangi bir hediyeyi kabul etmez.

Siyasiler şimdi bu şekilde çalışabilir. Hadi kolay gelsin…

başbakan, bakanlar, millet vekilleri, basın ve yayın organları, vatandaş öğretmene ne kadar ilkeli davranıyor. yada şimdiye kadar öğretmenler ilkesizdi de başbakan mı ilkeli yapacak. ben onların ilkesizliklerini buraya yazssam yine beni formdan atarlar.

etik ikeler zaten vardır bu hatırlatmak için yayımlanıyor her halde ancak;
devlet başkanından tutun da,başbakan,genelkurmay başkanı,paşalar,broklatlar hizmetliye kadar etik ilkeler vardır bunlarında tekrar hatırlatılması gerekir.

beyza2000' Alıntı:

Allah belalarını versin.

BBNET
Geri