Baş Öğretmen Hizmetiçi Eğitim Kursu Verecek

Kodla Büyü

teksertuf

Site Gezgini
Öğretmenin Yeni Maaş ve Performans Sistemi Belli Oldu

Mİlli Eğitim Bakanlığı ‘öğretmenlik’ Mesleğinde kariyer planlama sistemini geliştirmek için harekete geçti. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer ve kurmaylarının onayından geçen Ulusal Öğretmen Stratejisi, Bakanlar Kurulu’nun onayını bekliyor. Yeni sisteme göre öğretmenlerin tümü aynı basamaktan mesleğe başlayacaklar ve basamak atlamak için sınava girecekler. Performansları ve akademik başarılarının yanı sıra sınavdan aldıkları puana göre görevde yükselecekler. Başarı oranına göre öğretmenlerin ücretleri, sorumlulukları, statüleri, kariyerleri ve hakları artmış olacak. Statüsü yükseltilmiş öğretmenler belli bir zaman aralığıyla sınava tabi tutulacak ve bulunduğu statüyü koruması için bu sınavdan geçerli not alması gerekecek. Aksi halde öğretmenin bulunduğu statü, performansına ve sınav notuna göre bir alt konuma düşürülecek.

Ayrıca sisteme göre öğretmenler kariyer basamaklarında ilerledikçe öncelik hakkı doğacak ve başarılı öğretmenler ödüllendirilecek. Statüsü yükseltilmiş öğretmene mesleği ile ilgili bazı konularda öncelik hakkı tanınacak. Sistemle Milli Eğitim Bakanlığı hem öğretmeni geliştirmeyi hem de buna paralel olarak eğitimdeki kaliteyi artırmayı hedefliyor.

Başöğretmen hizmet içi eğitim verecek

Öte yandan öğretmenler kariyerinde ilerledikçe eğitimin merkezinde yer alacak. Sisteme göre öğretmen başöğretmen olduğu takdirde maaşı artacak, haftalık çalışma süresinin yarısında öğrencilere eğitim verirken diğer yarısında ise yeni öğretmen olanlara hizmet içi eğitimle tecrübelerini aktaracak. Böylece MEB, başöğretmeni eğitimde söz sahibi yapmayı ve Türkiye’deki eğitim seviyesini yükseklerde tutmayı planlanıyor.

http://www.memurdan.net/haber/ogretmeni ... -1971.html

teksertuf' Alıntı:

Mİlli Eğitim Bakanlığı ‘öğretmenlik’ Mesleğinde kariyer planlama sistemini geliştirmek için harekete geçti. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer ve kurmaylarının onayından geçen Ulusal Öğretmen Stratejisi, Bakanlar Kurulu’nun onayını bekliyor. Yeni sisteme göre öğretmenlerin tümü aynı basamaktan mesleğe başlayacaklar ve basamak atlamak için sınava girecekler. Performansları ve akademik başarılarının yanı sıra sınavdan aldıkları puana göre görevde yükselecekler. Başarı oranına göre öğretmenlerin ücretleri, sorumlulukları, statüleri, kariyerleri ve hakları artmış olacak. Statüsü yükseltilmiş öğretmenler belli bir zaman aralığıyla sınava tabi tutulacak ve bulunduğu statüyü koruması için bu sınavdan geçerli not alması gerekecek. Aksi halde öğretmenin bulunduğu statü, performansına ve sınav notuna göre bir alt konuma düşürülecek.

Ayrıca sisteme göre öğretmenler kariyer basamaklarında ilerledikçe öncelik hakkı doğacak ve başarılı öğretmenler ödüllendirilecek. Statüsü yükseltilmiş öğretmene mesleği ile ilgili bazı konularda öncelik hakkı tanınacak. Sistemle Milli Eğitim Bakanlığı hem öğretmeni geliştirmeyi hem de buna paralel olarak eğitimdeki kaliteyi artırmayı hedefliyor.

Öte yandan öğretmenler kariyerinde ilerledikçe eğitimin merkezinde yer alacak. Sisteme göre öğretmen başöğretmen olduğu takdirde maaşı artacak, haftalık çalışma süresinin yarısında öğrencilere eğitim verirken diğer yarısında ise yeni öğretmen olanlara hizmet içi eğitimle tecrübelerini aktaracak. Böylece MEB, başöğretmeni eğitimde söz sahibi yapmayı ve Türkiye’deki eğitim seviyesini yükseklerde tutmayı planlanıyor.

ŞU REZALETE BAKIN!
Statüsü yükseltilmiş öğretmenler belli bir zaman aralığıyla sınava tabi tutulacak ve bulunduğu statüyü koruması için bu sınavdan geçerli not alması gerekecek. Aksi halde öğretmenin bulunduğu statü, performansına ve sınav notuna göre bir alt konuma düşürülecek.

OLDU OLACAK MESLEKTENDE ATIN OLSUN BİTSİN

Bir sonraki aşama o olmalı. Adam iyi kötü üni'den mezun oluyor. Laylaylom bir okul hayatı kazara iyi kötü öğretmen oluyor, sonrasında İMKB'de sabahlıyor, mesleki anlamda ne takip ne güncelleme ne bir ülke gündemini takip...
Sonrasında çocuklara okulda ders yerine torun sevgisini anlatana kadar çalışıyor. Sizlerde görmüşssünüzdür, adam Bilişim Tek. Öğretmeni format atmasını bilmiyor. vb binlerce trajikomik olaylar.
Bu hususta bakanımızın sonuna kadar arkasında olmak lazım. İşte asıl devrim bu sistem olacak. İyi olanında hakkını vermesi lazım tabi.
Hepimiz için hayırlısı olur inş arkadaşlar

saygılar

vgm' Alıntı:
teksertuf' Alıntı:

ŞU REZALETE BAKIN!
Statüsü yükseltilmiş öğretmenler belli bir zaman aralığıyla sınava tabi tutulacak ve bulunduğu statüyü koruması için bu sınavdan geçerli not alması gerekecek. Aksi halde öğretmenin bulunduğu statü, performansına ve sınav notuna göre bir alt konuma düşürülecek.

OLDU OLACAK MESLEKTENDE ATIN OLSUN BİTSİN

objekif uygulanırsa, bu sınavda sorulacak sorular birilerine sınavdan önce verilmezse faydalı olabilir.ama zor...

swanp' Alıntı:
Bir sonraki aşama o olmalı. Adam iyi kötü üni'den mezun oluyor. Laylaylom bir okul hayatı kazara iyi kötü öğretmen oluyor, sonrasında İMKB'de sabahlıyor, mesleki anlamda ne takip ne güncelleme ne bir ülke gündemini takip...
Sonrasında çocuklara okulda ders yerine torun sevgisini anlatana kadar çalışıyor. Sizlerde görmüşssünüzdür, adam Bilişim Tek. Öğretmeni format atmasını bilmiyor. vb binlerce trajikomik olaylar.
Bu hususta bakanımızın sonuna kadar arkasında olmak lazım. İşte asıl devrim bu sistem olacak. İyi olanında hakkını vermesi lazım tabi.

saygılar
hocam dikkat et bakan senin arkana geçmesin. Eğer geçerse vay haline :mrgreen:

Edit: ben bu ülkede hiçbir zaman bu tür uygulamaların hakkıyla yapılacağını düşünmüyorum.

Valla bilmiyorum da bundan sonra öğretmencilik oynayanların arkasına geçeceği kesin... Dikkat et :arrow:
akyildiz41' Alıntı:
swanp' Alıntı:

saygılar
hocam dikkat et bakan senin arkana geçmesin. Eğer geçerse vay haline :mrgreen:

Edit: ben bu ülkede hiçbir zaman bu tür uygulamaların hakkıyla yapılacağını düşünmüyorum.

ulan 3 kuruş maaş veriyorlar şu yaptıklarına bakın. Bütün devlet personeli işini düzgün yapıyor bir öğretmen yatıyor değil mi, tuttturmuşsunuz IMKB de sabahlayan öğretmen diye gidiyorsunuz bırakın bu ağızları artık, bende size bütün gün oyun oynayan memurlardan bahsedeyim o zaman, ama bunlar tüm çalışanlar arasında kaç kişidir. Ben 10 yıllık meslek hayatımda şunu gördüm öğretmenin düşmanı yine öğretmendir.

sınavla bugüne kadar ne düzgün ölçülmüş ki bu iş sınavla çözülecek
en başta madem kpss sınavı öğretmenliği ölçüyorda 50 puan alanda öğretmen oluyor 90 alan olamıyor kpss de bir alt sınır bile yok yeterki ihtiyaç olsun 10 alsanda farketmiyor
bu kadar uzmanlık isteyen birşey madem bu öğretmenlik neden düz memur muamelesi yapılıyor
madem herkes öğretmen olamaz durmadan sınav yapıp yeterliliğini ölçeceğizde neden
Hayvan Yetiştiricisi Öğretmen Olabiliyor
madem bakan bu kadar nitelik eğitimin nitelikli öğretmenle olacağına inanıyorda o kadar atanmayı bekleyen öğretmen varken bir dünya işletme iktisat mezunu bir dünya öğretmenlikten uzak bölüm insanların ücretli öğretmenlik yapmasına göz yumuyor....
http://www.kamugazetesi.com/haber/hayva ... -8509.html

gerçekten uygulanmasını çok istediğim bu sistem tam bir devrim niteliğinde olacaktır artık herkes elinden gelenin fazlasını yapmak için gayret edecek

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
sınavla bugüne kadar ne düzgün ölçülmüş ki bu iş sınavla çözülecek
en başta madem kpss sınavı öğretmenliği ölçüyorda 50 puan alanda öğretmen oluyor 90 alan olamıyor kpss de bir alt sınır bile yok yeterki ihtiyaç olsun 10 alsanda farketmiyor
bu kadar uzmanlık isteyen birşey madem bu öğretmenlik neden düz memur muamelesi yapılıyor
madem herkes öğretmen olamaz durmadan sınav yapıp yeterliliğini ölçeceğizde neden
Hayvan Yetiştiricisi Öğretmen Olabiliyor
madem bakan bu kadar nitelik eğitimin nitelikli öğretmenle olacağına inanıyorda o kadar atanmayı bekleyen öğretmen varken bir dünya işletme iktisat mezunu bir dünya öğretmenlikten uzak bölüm insanların ücretli öğretmenlik yapmasına göz yumuyor....
http://www.kamugazetesi.com/haber/hayva ... -8509.html
hocam haklısın, aslında test sınavıyla ancak sıralama yaparsın. Öğretmenin verimli olup olmadığını testle ölçemezler. Bizim okulda uzman öğretmen olan arkadaşlar var, olmayanla olan arasında maaş dışında bir fark yok. Şimdi ben tezli yüksek lisans mezunuyum, KPDS A seviyesinde bu benim bunlara sahip olmayandan daha iyi bir öğretmen olduğumu gösterecekse vay halimize, bunların öğretmenlikle alakası yok.
Milleti yok yere birbirine yarıştıracaklar ve bunun çocuklara bir yararıda olmayacak. 80 TL fazladan almak için öğretmen işi gücü bırakıp test çözecek. Ayrıca diğer kriterler nasıl belirlenecek, benim müdürüm giriş çıkış saatlerime geçen sene karışmadı, ama 8-5 formatörlük yapan arkadaşlarda var. Eğer müdürün vereceği puanlarda dahil olacaksa iş daha da vahim bir noktaya gider.

Bu işin Kpss sınavından başlaması lazım. Önce 40 küsür puan alan öğretmeni göreve başlat sonra da ondan bilgili olmasını bekle.

arkadaş puan neyin ölçüsüdür ki.kpssden 40 alan 90 alandan daha kötü öğretmendir diyemezsiniz ki.bir kere bu sistem kökten yanlış.öğretmenlik yapılarak öğrenilir.durum böyleyken kpss den 100 bile alsa ortalamanın çok altında bir öğretmen olabilir.bilmek farklı öğretmek farklı şeyler...

Öğretmenin öğrencisine vereceği sevgiyi , ilgiyi , dürüst ahlaklı bir insan olmayı sağlamasını hangi sınav ile ölçebilirsiniz acaba? Akademik başarı mı öncelik? Eğitimin yapılmadığı yerde öğretim olsa ne olur?

ÖĞRETMENİN NE BİLDİĞİ DEĞİL ÖĞRENCİYE NE AKTARABİLDİĞİ ÖNEMLİDİR...HALA ÖĞRETMENLİĞİ BAŞKA MESLEKLERLE BİR TUTAN MİLLİ EĞİTİM BAŞARILI OLAMAZ!!!

arkadaş puan neyin ölçüsüdür ki.kpssden 40 alan 90 alandan daha kötü öğretmendir diyemezsiniz ki.bir kere bu sistem kökten yanlış.öğretmenlik yapılarak öğrenilir.durum böyleyken kpss den 100 bile alsa ortalamanın çok altında bir öğretmen olabilir.bilmek farklı öğretmek farklı şeyler...

Haklısınız sınavlar sadece bizim mesleki veya genel kültür-genel yetenek bilgi seviyemizi ölçecektir. Öğretmenlerin mesleki yeterliliğini ölçmek ayrı bir şey. Ama bu bile insanlara kendilerini geliştirmek için bir motivasyon olabilir.

öğretmen tam şamar oğlanına döndü valla...

30 yıllık meslek hayatında bir denetleme gören doktor, avukat, mühendis, bayındırılık memuru, karayolları memuru vs vs vs tüm kamu kurumlarındaki memurlardan sayı kaç acaba?

anasını satayım yılda minimum 1 kez denetleme geçiren başka kim var...
ulen işini doğru dürüst yapmak zorunda olan bi tek öğretmen camiası mı?

BBNET
Geri