Başörtülü Yazardan Ezber Bozan Açıklama (video)

Kodla Büyü

KARÇİÇEĞİ

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
Başörtülü Yazardan Ezber Bozan Açıklama (video)

Yeni Şafak gazetesinin başörtülü yazarı Hilal Kaplan canlı yayında ezber bozan açıklamalar yaptı. Kaplan, zorunlu din derslerine karşı olduğunu söyledi.
Haberin Videosu
'Başörtülü Yazar Ezber Bozdu' Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.
Yeni Şafak gazetesi yazarı Hilal Kaplan, CNN TÜRK'te yayınlanan 'Aykırı Sorular 'da ilginç açıklamalarda bulundu. Muhafazakar kimliğiyle tanınan Kaplan, zorunlu din dersini eleştirdi ve 'Zorunlu din dersi, insanları dinden soğutuyor ' dedi.

DİN DERSİ ZORUNLU TUTULMAMALI

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hilal Kaplan canlı yayında ezber bozan açıklamalar yaptı.

Din dersinin zorunlu tutulmasının doğru olmadığı ifade eden Hilal Kaplan “Ben Anadolu Lisesi mezunuyum. Ateist arkadaşlarım zorunlu din dersine girdikleri için inanmıyorlar ama dersten geçmek için Ayet-el Kürsi'yi ezberlemek zorunda kalıyorlardı. Bu Müslüman olarak hem beni, hem de onları incitiyor.”

ERDOĞAN 'A 'MUHTEŞEM YÜZYIL' GÖNDERMESİ

Aslında son kertede din; insanları motive etmekten çok, soğutan bir etkisi de oluyor. Biraz bu noktadan bakmakta fayda var. İkincisi öyle bir tablo çiziyorsun ki; Türkiye toplumu çok dindar, çok radikal bir toplumda dışlanmış gibi…

Muhteşem Yüzyıl dizisinden bahsediyoruz ama reytinglerde 1. sırada bu dizi. Bu diziyi hangi halk izliyor? Bizâtihi Erdoğan'ın hitap ettiği halk izliyor.
Haberin Videosu
'Başörtülü Yazar Ezber Bozdu' Adlı Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız.

http://www.haber365.com/Haber/Basortulu ... ama_video/

Başörtüsü takar takmaz bizi ilgilendirmez.Din dersinin zorunlu olmasından rahatsız olan kişinin dinle fazla bir alakası yoktur.Mantıki Olarak düşünülürse bu böyledir.
Not: Arkadaşlar bizim burada söylediğimiz müslüman olupta müslümanlara din dersinin zorunlu olmasını istemeyenleredir.Bu bayanla ilgili konuşmuyoruz.Konuşmanın tamamını dinlemediğimiz için.
Ayrıca zaten gayri müslimlere din dersi zorunlu değilmiş.Bu bayan bunu bilmiyor galiba...

din dersi verilmek zorunda bence. matematiği sevmeyen biri nasıl çarpım taplosunu ezberliyorsa dini bilgileri öğrenirsin ister kullanırsın istersen kullanmazsın

Kara Kule 61' Alıntı:
Başörtüsü takar takmaz bizi ilgilendirmez.Din dersinin zorunlu olmasından rahatsız olan kişinin dinle alakası yoktur.Mantıki Olarak düşünülürse bu böyledir.

Dinle alakası yoktur demek biraz ağır olmuş hocam.... kadın fikirlerini belirtmiş... bu durumda olan insanlar var tabii... din zorla olmaz... dinde zorlama olmaz... öyle olsaydı ecdad fethettiği heryerde hepiniz müslüman olacaksınız der, asar keserdi...

bende dindar biri olarak bayanı destekliyorum din dersine zorla sokarak insanları dine yaklaştırmış olmayız bilakis uzaklaştırmış oluruz zıtlaşma başlar evet din dersi muhakkak olmalı ancak herkese zorunlu olmamalı.

Aliosman_eser' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:
Başörtüsü takar takmaz bizi ilgilendirmez.Din dersinin zorunlu olmasından rahatsız olan kişinin dinle alakası yoktur.Mantıki Olarak düşünülürse bu böyledir.

Dinle alakası yoktur demek biraz ağır olmuş hocam.... kadın fikirlerini belirtmiş... bu durumda olan insanlar var tabii... din zorla olmaz... dinde zorlama olmaz... öyle olsaydı ecdad fethettiği heryerde hepiniz müslüman olacaksınız der, asar keserdi...
Sayın Hocam Mantıki açıklaması >>Biz müslümanız ve müslüman olmayanın cehenneme gideceğine inanırız.Bir kimse çocuğunun eline diken batsa canı yanar, çocuktan daha fazla üzülür.Bu kimse çocuğunun cehenneme gitmesini istermi .cehenneme inanıyorsa istemez.Ve çocuğunun tüm dini bilgileri almasını ister.Zorunlu olarak. Ama çocuk bütün bunlara rağmen dinden uzak olursa buna yapacak birşey yok çünkü kalbine din yerleştiremeyiz.
Hem müslüman olsun çocuğum deyipte hemde dini bilgiler zorunlu olmasın demek nasıl oluyor.Bu çocuk dini bilgileri nerden alacak.?

din dersi üniversite çağına kadar kesinlikle verilmemeli. üniversite de araştırma ve tartışma şeklinde açıklanmalı. ezbercilikle bir yere gelinmez.

Dinsiz ya da farklı dine mensup insanların dersi geçmek için Ayetel Kürsi yi ezbere okumasının saçma olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Problem takkeli liboşlar? Hani özgürlük? Adam belki çocuğunu öyle yetiştirmek istemiyor..

netame' Alıntı:
Dinsiz ya da farklı dine mensup insanların dersi geçmek için Ayetel Kürsi yi ezbere okumasının saçma olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Problem takkeli liboşlar? Hani özgürlük? Adam belki çocuğunu öyle yetiştirmek istemiyor..
Sayın hocam adam dinden uzaksa ,o dersi almasın çocuğuna biz buna birşey demiyoruz.Ama hem müslümanım hemde din dersi almasın lafı mantıksız.(çocuğunu sevmeme ihtimali düşünülmemiştir)

Kara Kule 61' Alıntı:
netame' Alıntı:
Sayın hocam adam dinden uzaksa ,o dersi almasın çocuğuna biz buna birşey demiyoruz.Ama hem müslümanım hemde din dersi almasın lafı mantıksız.(çocuğunu sevmeme ihtimali düşünülmemiştir)

Hocam nasıl almayacak o dersi... ders zorunlu... kadında bundan bahsediyor... zorunlu olması yanlış diyor...

Aliosman_eser' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:
netame' Alıntı:

Hocam nasıl almayacak o dersi... ders zorunlu... kadında bundan bahsediyor... zorunlu olması yanlış diyor...
Sayın Hocam halkımızın %99 u müslüman yani dersin zorunlu olması normal.Sadece gayri müslimlere muaf tutulma hakkı verilmelidir bence.
Ayrıca yüzde 99 luk grubun ihtiyaçları değilde neden yüzde 1 in ihtiyaçlarına öncelik veriliyor.Bunlar dillendiriliyor.

asam2263' Alıntı:
dilekçeyle müslüman olmadığını beyan edenler zaten muaf neyi tartışıyorsunuz..
Sayın hocam bunu bilmiyordum dinciye sordum oda böyle olduğunu söyledi ozaman sorun ne? Neden bu tartışılıyor anlamadım...
Birileri özellikle bu işi kaşıyor.

Böyle bir sıcak gündem yok bildiğim kadarıyla, bu yazar katıldığı programda farklı konularda görüşlerini belirtmiş. Ayrıca kişi hak ve hürriyetlerinin geliştirilmesini savunan arkadaşların bu görüşü desteklemeyişinden siyasi modellerin gösterdiği hedefte gittikleri sonucunu çıkarıyorum. Özgürlüğün sınırlarını şahıslar belirleyemez. Bunu taze bir konuyla da ilişkilendirirdim de konu uzamasın şimdi.

Dilekçe veriyor ve derse girmiyor, peki o ders işlenirken ne yapıyor bu çocuk? Kimse sormuyor mu sen neden bu derse girmiyorsun diye. Neden sanki ben müslüman değilim diye kendini reklam etme gibi bir mecburiyete itiliyor?

bir insanı bu kadar kolay dinsizlikle suçlamak sadece bizim ülkemizdeki insanlara mahsus. oradaki bayan fikirlerini beyan etmiş ister beğenin ister beğenmeyin. ama kimseyi dinsizlikle suçlamayın. iman ve paranın kimde olduğunu biz bilemeyiz. bize kimsenin dinini sorgulama hakkı vermez bu beyan. o yüzden ortaya laf atarken biraz daha düşünelim.

netame' Alıntı:
Böyle bir sıcak gündem yok bildiğim kadarıyla, bu yazar katıldığı programda farklı konularda görüşlerini belirtmiş. Ayrıca kişi hak ve hürriyetlerinin geliştirilmesini savunan arkadaşların bu görüşü desteklemeyişinden siyasi modellerin gösterdiği hedefte gittikleri sonucunu çıkarıyorum. Özgürlüğün sınırlarını şahıslar belirleyemez. Bunu taze bir konuyla da ilişkilendirirdim de konu uzamasın şimdi.

Dilekçe veriyor ve derse girmiyor, peki o ders işlenirken ne yapıyor bu çocuk? Kimse sormuyor mu sen neden bu derse girmiyorsun diye. Neden sanki ben müslüman değilim diye kendini reklam etme gibi bir mecburiyete itiliyor?
Sayım hocam Burada geçen zorunluluk gereklilik manasında kullanılmıştır.Bir doktorun Tıp fakültesi bitirmesi zorunludur.Şu ana kadar kaç doktor tıp fakültesi zorunlu olmasın demiştir.Ben hiç duymadım.Özgür olalım derken isteyen önlüğü giysin doktor olsun diyebilirmiyiz.Bu özgürlükmü.
Doktor olmak istemeyende Tıp fakültesine gitmez
Bu da buna benzer.Ben müslümanım diyen insan nasıl olurda çocuğuda müslüman olsun diye temel dini bilgileri öğrenmesini zorunlu tutmasın.Zaten gayri müslim olan dilekçeyle din dersine girmiyor.Yani bu zorunluluk aslında gereklilik.

akyildiz41' Alıntı:
bir insanı bu kadar kolay dinsizlikle suçlamak sadece bizim ülkemizdeki insanlara mahsus. oradaki bayan fikirlerini beyan etmiş ister beğenin ister beğenmeyin. ama kimseyi dinsizlikle suçlamayın. iman ve paranın kimde olduğunu biz bilemeyiz. bize kimsenin dinini sorgulama hakkı vermez bu beyan. o yüzden ortaya laf atarken biraz daha düşünelim.
Sayın Hocam kimseyi dinsizlikle suçlamıyoruz.Sadece şunu soruyorum Müslüman olupta çocuğunun din dersi almasını istemeyen MANTIK çerçevesinde nasıl mümkün?Bana bilimsel olarak açıklayın...

Kara Kule 61' Alıntı:
asam2263' Alıntı:
dilekçeyle müslüman olmadığını beyan edenler zaten muaf neyi tartışıyorsunuz..
Sayın hocam bunu bilmiyordum dinciye sordum oda böyle olduğunu söyledi ozaman sorun ne? Neden bu tartışılıyor anlamadım...
Birileri özellikle bu işi kaşıyor.
evet bizim okulda da hıristiyan olan öğrenci vardı dilekçe vererek dersten muaf oluyorlardı ama bazıları yine de derse girmek istiyorlardı ama maalesef müslüman olduğunu söyleyenler her nedense bundan kaçıyorlar anlamak münkün değil

Kara Kule 61' Alıntı:
akyildiz41' Alıntı:
Sayın Hocam kimseyi dinsizlikle suçlamıyoruz.Sadece şunu soruyorum Müslüman olup ta çocuğunun din dersi almasını istemeyen MANTIK çerçevesinde nasıl mümkün?Bana bilimsel olarak açıklayın...

yanlış anlama bende din dersinin zorunlu kalması taraftarıyım ama sende duygu sömürüsü yapıyorsun.

mantık çerçevesinde açıklamaya çalışayım. okullar ilim yuvasıdır. dini bilgiler öğretilmesi için ayrı kurslar açılmalıdır. dini bilgiler ile ilmi bilgiler yan yana olmak zorunda değildir. okullarda ilmi bilgiler, cami ve kurslarda da dini bilgiler verilebilir. yani ikisi birlikte olmak zorunda değil. mesela futbolculara voleybol oynama zorunluluğu getirmek gibi bir şey. ikisi de spor ikisi de önemli ama aynı kategoride değil. birisi dünya birisi ahiret için diyebiliriz. tam karşılamaz ama genellenebilir. demek istediğim kimse senin düşündüğün gibi siyah veya beyaz demiyor. çocuğum dinini öğrenmesin demiyor. okullarda olmak zorunda değil diyor. ama yine de ben okullarda olmasından memnunum ve destekliyorum, eğer dinini öğrenecekse bunu işin ehli öğretmenlerden öğrenmesi daha iyidir.

Kara Kule 61' Alıntı:
Aliosman_eser' Alıntı:
Kara Kule 61' Alıntı:
netame' Alıntı:

Sayın Hocam halkımızın %99 u müslüman yani dersin zorunlu olması normal.Sadece gayri müslimlere muaf tutulma hakkı verilmelidir bence.
Ayrıca yüzde 99 luk grubun ihtiyaçları değilde neden yüzde 1 in ihtiyaçlarına öncelik veriliyor.Bunlar dillendiriliyor.

senin dininde olma zorunluluğunu nereden getiriyorsun anlamadım? farkında mısın bilmem ancak firavunda böyleydi benim dinim bu herkes benim dinimi benim yaşadığım gibi yaşamak zorunda derdi... hiç kimse senin dinini senin yaşadığın gibi yaşamak zorunda değil, din dersinin içeriğine kaç taneniz baktı, ne anlatıldığı ile ilgili bir fikriniz var mı? saçma sapan İSLAM ile alakası olmayan bir dünya şey ki İSLAM da zorlama olmadığını Allah belirtmiş(bakara 256) yani isteyen inanır isteyen inanmaz demiş... Bundan sonra sana ve seninle birlikte hiç kimseye söz hakkı doğmaz... Mevcut uygulanan din de Allah'ın istediği din falan değil hiç kimse kendini kandırmasın... Hırsızlığın, üç kağıtçılığın, faizin, adaletsizliğin, torpilin, adam kayırmanın, rüşvetin, küfürün, dayağın, kadınlara eziyet etmenin, düzensizliğin pisliğin daha fazla olduğu müslümanım diyen ülkeler dışında bana bir tane ülke söyleyebilir misiniz? Emin olun ALLAH bunları istemiyor, ALLAH her zaman iyinin adaletli olanın doğrunun olmasını istiyor... Şunu unutmayın Allah bir yasa koymuştur ve bu yasanın bir maddesini dahi ihlal etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.(tabii ki Allah'ın dininde olduğunu söyleyen hiç kimsenin)

Bunun yanında din kültürü öğretmenleri mi benim çocuğuma eğitim verecekler, önce kendilerini eğitsinler... şunu hatırınızdan çıkarmayın ki dinden para kazananlar ödüllerini bu dünyada alıyor zaten onların ahiretten nasibi yok...

.
mantık çerçevesinde açıklamaya çalışayım. okullar ilim yuvasıdır. dini bilgiler öğretilmesi için ayrı kurslar açılmalıdır. dini bilgiler ile ilmi bilgiler yan yana olmak zorunda değildir. okullarda ilmi bilgiler, cami ve kurslarda da dini bilgiler verilebilir. yani ikisi birlikte olmak zorunda değil. mesela futbolculara voleybol oynama zorunluluğu getirmek gibi bir şey. ikisi de spor ikisi de önemli ama aynı kategoride değil. birisi dünya birisi ahiret için diyebiliriz. tam karşılamaz ama genellenebilir. demek istediğim kimse senin düşündüğün gibi siyah veya beyaz demiyor. çocuğum dinini öğrenmesin demiyor. okullarda olmak zorunda değil diyor. ama yine de ben okullarda olmasından memnunum ve destekliyorum, eğer dinini öğrenecekse bunu işin ehli öğretmenlerden öğrenmesi daha iyidir.
Sayın Hocam zaten benim söylediklerimi söylemişsiniz. okulda verilip verilmesi önemli değil ,önemli olan müslüman birinin çocuğuna bunu zorunlu(gereklilik) bir şekilde verilmesi .Ayrıca duygu sömürüsü neden yapayım.Mantık çerçevesinde gidiyoruz..
Okulda bu ders verilmesin olayı tartışılabilir. O zaman soru şu okul sadece öğretim ortamı mıdır.Bize öğretilen öncelik eğitimdir.Eğitim öğretimle beraber verilir okulda .Şu ana kadar eğitim verilmesine karşı biri olmadı.
Eğitim nedir içeriği nedir ahlak kültür gibi içeriği vardır bunlar zaten dinle direk alakalıdır.Yani okullarda öncelik eğitim dir deyipte öğretimle beraber yapılıyorsa, din öğretimi de rahatlıkla yapılabilir.Okullar dershane değildir.

senin dininde olma zorunluluğunu nereden getiriyorsun anlamadım? farkında mısın bilmem ancak firavunda böyleydi benim dinim bu herkes benim dinimi benim yaşadığım gibi yaşamak zorunda derdi... hiç kimse senin dinini senin yaşadığın gibi yaşamak zorunda değil, din dersinin içeriğine kaç taneniz baktı, ne anlatıldığı ile ilgili bir fikriniz var mı? saçma sapan İSLAM ile alakası olmayan bir dünya şey ki İSLAM da zorlama olmadığını Allah belirtmiş(bakara 256) yani isteyen inanır isteyen inanmaz demiş... Bundan sonra sana ve seninle birlikte hiç kimseye söz hakkı doğmaz... Mevcut uygulanan din de Allah'ın istediği din falan değil hiç kimse kendini kandırmasın... Hırsızlığın, üç kağıtçılığın, faizin, adaletsizliğin, torpilin, adam kayırmanın, rüşvetin, küfürün, dayağın, kadınlara eziyet etmenin, düzensizliğin pisliğin daha fazla olduğu müslümanım diyen ülkeler dışında bana bir tane ülke söyleyebilir misiniz? Emin olun ALLAH bunları istemiyor, ALLAH her zaman iyinin adaletli olanın doğrunun olmasını istiyor... Şunu unutmayın Allah bir yasa koymuştur ve bu yasanın bir maddesini dahi ihlal etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.(tabii ki Allah'ın dininde olduğunu söyleyen hiç kimsenin)

Bunun yanında din kültürü öğretmenleri mi benim çocuğuma eğitim verecekler, önce kendilerini eğitsinler... şunu hatırınızdan çıkarmayın ki dinden para kazananlar ödüllerini bu dünyada alıyor zaten onların ahiretten nasibi yok...
Sayın hocam konuyla alakasız yerlere değinmiyorum.Dinde zorlama yoktur lafıyla ne demek istiyorsunuz anlamadım.Çünkü zaten gayri müslim biri bu dersi almıyor.

Karakule hocam bu konuda empati yapmak gerektiğini düşünüyorum açıkcası. Ben gayri müslim olsam sırf çocuğum okulda dışlanmasın diye dilekçe vermezdim sanırım. Hepimiz çocuk olduk sınıfımızda öyle bir çocuk olsa neler demezdik arkasından değil mi? Biz cuma namazına gelmeyen arkadaşlara bile farklı gözle bakardık çocukluk aklıyla. Bu tarz konularda biraz ılımlı ve anlayışlı olmak gerekir. Burada dersin varlığı değil zorunlu olması tartışılıyor. Bir hocamız demokrasi için azınlığın haklarını çoğunluğun zulmünden korumaktır derdi. Ve ilginçtir hiç bir güçlüye yaptıkları yanlışmış ya da zulümmüş gibi gelmez. Herkes her görüş için mantıklı sebepler bulabilir. Bence önemli olan sağduyu ve empati.

Kara Kule 61' Alıntı:
netame' Alıntı:

Sayım hocam Burada geçen zorunluluk gereklilik manasında kullanılmıştır.Bir doktorun Tıp fakültesi bitirmesi zorunludur.Şu ana kadar kaç doktor tıp fakültesi zorunlu olmasın demiştir.Ben hiç duymadım.Özgür olalım derken isteyen önlüğü giysin doktor olsun diyebilirmiyiz.Bu özgürlükmü.
Doktor olmak istemeyende Tıp fakültesine gitmez
Bu da buna benzer.Ben müslümanım diyen insan nasıl olurda çocuğuda müslüman olsun diye temel dini bilgileri öğrenmesini zorunlu tutmasın.Zaten gayri müslim olan dilekçeyle din dersine girmiyor.Yani bu zorunluluk aslında gereklilik.
Ben d.k.a.b. dersinin zorunluluğunu da savunabilirdim. Asıl dikkat çektiğim nokta belirsiz kaldı. Başbakan kılık kıyafet konusunda görüş beyan edip adım atınca bazı seçmen birden bire özgürlükçü kesildi. Bu işler saçla sakalla kıyafetle olmaz diye... Onunla bunun ne alakası var denilebilir. Benim anlamadığım o özgürlükçü mantık neden burada işlemiyor? Şimdi yine çıksa dese ki, bu ülkede Aleviler var, bir dine mensup olmayanlar var, bu ders hepsine hitap edecek hale gelecek dese ya da toptan kaldırılacak, tekke ve zaviyeler açılacak, cemevleri bu dersin açığını kapatacak isteyen istediği yerde dini eğitimini aldırsın dese burada bugün kara dediğine ak diyenler çıkar...

Benim amacım takkesini başına alıp sistemin içine edecek konuları sırf başbakan dedi diye ya da farklı bir amaca ulaşmak için araç olarak gören ve yeri gelince özgürlük düşkünü olanların çelişkisini ortaya çıkarmak.

Şimdi, neden bir alevi, gayrimüslim, dinsiz bu dersi almamak için dilekçe vermek zorunda kalıyor. Acaba her ortamda ve herkes bu hakkını açık bir şekilde kullanabiliyor mu? Kullanamıyorsa neden çekiniyor? Azınlığın çoğunluğa tahakkümü olmaz diyorsanız da kimse kimseyi tutmuyor, dinini öğretmek isteyenler için zamanımızda her türlü imkan var. Mantık kendisine ve duruma göre işleyip özgürlük sınırı çizerse hata eder. Belki adam müslüman ama çocuğunun ılımlı olmasını istiyor, temel dini bilgileri öğrenmesini bir gereklilik olarak görmüyor. Zaten herkesin böyle bir derdi olsaydı memleket şu anda çok farklı olurdu. Demek ki bunu bir gereklilik olarak görmeyen büyük bir kesim var. Sizin mantığınıza uyar ya da uymaz, madem kişi haklarına saygı, serbestlik vs. buyursunlar efendim. Daha neler gelecek karşımıza her şey yeni başlıyor.

yanıyosun fuat abi' Alıntı:
Karakule hocam bu konuda empati yapmak gerektiğini düşünüyorum açıkcası. Ben gayri müslim olsam sırf çocuğum okulda dışlanmasın diye dilekçe vermezdim sanırım. Hepimiz çocuk olduk sınıfımızda öyle bir çocuk olsa neler demezdik arkasından değil mi? Biz cuma namazına gelmeyen arkadaşlara bile farklı gözle bakardık çocukluk aklıyla. Bu tarz konularda biraz ılımlı ve anlayışlı olmak gerekir. Burada dersin varlığı değil zorunlu olması tartışılıyor. Bir hocamız demokrasi için azınlığın haklarını çoğunluğun zulmünden korumaktır derdi. Ve ilginçtir hiç bir güçlüye yaptıkları yanlışmış ya da zulümmüş gibi gelmez. Herkes her görüş için mantıklı sebepler bulabilir. Bence önemli olan sağduyu ve empati.
Sayın hocam herkesin görüşüne saygımız var demokratik tartışma ortamı bilgi alış verişi güzeldir.
Bir kere demokrasi demek çoğunluğun dediğinin olması demektir.(anlaşmazlık olan konularda):kitaplarda yazan bu.Eğer yüzde 1 gayri müslim müslümanlar arasında yaşıyorsa zaten bu tür olaylar olacaktır.Bu sadece dinle alakalı değildir.Takım tutan taraftarlar olarak düşünülebilir. Müslümanların arasında yaşayan bu arkadaşlarımıza zaten dilekçeyle muaf hakkı verilmişken nasıl olurda zorunlu denir.Yani arkadaşlarımız gayri müslimlikten çekiniyormu.Tanıdığım ataistler müslümanlardan daha fazla savunuyorlar inançlarını,gizleyene rastlamadım.Özellikle duyuruyorlar.Ayrıca dünyada 99 kişiye değilde 99 kişinin bir kişiye tabi olduğu sistemin adı padişahlıktır.

Hangi açıdan bakarsak bakalım milletimizin değerlerini,dinini,kültürünü görmemezlikten gelemeyiz.Devlet bu milletindir.Ve millet ne derse odur.Bir iki kişinin değil.

ne tartışıyorsunuz anlamadım ki, ağaç yaşken eğilir, odun bu ya odun, o bile tazeyken eğilmiyor mu? nerede kaldı eşref-i mahlukat insan. biride yazmış üniversiteye kadar din eğitimi verilmemeli :) sonra vermesende olur zaten, bünye kaldırmaz.

Kara Kule 61' Alıntı:
.
Eğitim nedir içeriği nedir ahlak kültür gibi içeriği vardır bunlar zaten dinle direk alakalıdır.

Ahlak için din gerekli midir acaba, yıllardır din eğitimi veriliyor eğer din eğitimiyle ahlak verilebilseydi daha medeni ve düzgün bir toplum olmaz mıydık? Belki çocuğunun ahlaklı olmasının din eğitimiyle olmayacağına inananlar da olabilir. bence eğer zorunlu olacaksa da adaletli olması için her dine ve mezhepe göre din eğitimi olmalıdır tabi imkansız.

Bir veli bir kaç ay önce Antalya' da çocuğunun din dersi almasını istemediği için açtığı davayı " Antalya 3. İdare Mahkemesi'nin kararını, mevcut müfredatın din eğitimi değil, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretimi niteliği taşıdığı gerekçesiyle" kaybetmişti, gerekçe "eğitim" değil "öğretim" olduğu içinmiş ama alevi bir vatandaş her ünitenin sonunda dua ve surelerin çocuğuna öğretilmesini de istemeyebilir. Bireysel özgürlüklerin mahalle baskına (örn:bu ülkenin %99' u müslüman) maruz kalmaması gerekiyor.. (haber:http://www.sabah.com.tr/Egitim/2012/08/31/danistaya-gore-din-egitimi-degil-ogretimi-var)

Kara Kule 61' Alıntı:
Başörtüsü takar takmaz bizi ilgilendirmez.Din dersinin zorunlu olmasından rahatsız olan kişinin dinle fazla bir alakası yoktur.Mantıki Olarak düşünülürse bu böyledir.
Not: Arkadaşlar bizim burada söylediğimiz müslüman olupta müslümanlara din dersinin zorunlu olmasını istemeyenleredir.Bu bayanla ilgili konuşmuyoruz.Konuşmanın tamamını dinlemediğimiz için.
Ayrıca zaten gayri müslimlere din dersi zorunlu değilmiş.Bu bayan bunu bilmiyor galiba...

12 Eylül ihtilalini yapan cunta din dersini zorunlu yaptı. Allah onlardan razı olsun.

Din dersi de, 24 Kasım da, Siirt'te kaldırılan "Ne mutlu Türk'üm diyene" yazısı da 12 Eylül artığı.

dinin temelinde inanç yer alır.. akıl ve mantık daha sonra gelir. tersi olmuş olsaydı zaten çocuklarımıza daha soyut ve somutu ayırmadıkları dönemde dini bilgiler vermemize gerek kalmazdı.. "ağaç yaş iken eğilir" atasözünü de kullanmamız gerekmezdi. kişi hangi yaşta olursa olsun aklıyla mantığıyla doğru yolu bulmaz mı? üniversite yıllarında atom ve molekül fiziğini, soyut cebiri kaldıran bünye din eğitimini mi kaldıramayacak??

BBNET
Geri