ademcetiner40
Üye
Kaç aydır MEBBİS de başöğretmenlik dolduracağım tarih 18.10.2025 gözüküyordu bugün baktım 18.11.2025 gözüküyor. Yani 1 ay ileri almışlar. Neden böyle oldu bu konuda bilgisi olan varmı
2005 eylül den 2006 şubata kadar sözleşmeli öğretmen olarak görev yaptım. Ben bunu yıllar önce mebbise işletmiştim. Ayrıca herhangi bir SMS gelmedi2005 Eylül'de kısmi zamanlı geçici öğreticilik yaptınız mı?
Bir de şöyle bir SMS geldi mi?
"Sn xxxxxx xxxxxx; Kısmî zamanlı geçici öğretici olarak görev yaptığınız süreler MEBBİS sözleşme kaydı ekranından MEBBİS SSK Kamu ekranına aktarılacaktır. SGK Hizmet Dökümünüzü görev yaptığınız İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne göndermeniz gerekmektedir. B001"
2005 Eylül'de kısmi zamanlı geçici öğreticilik yaptınız mı?
Bir de şöyle bir SMS geldi mi?
"Sn xxxxxx xxxxxx; Kısmî zamanlı geçici öğretici olarak görev yaptığınız süreler MEBBİS sözleşme kaydı ekranından MEBBİS SSK Kamu ekranına aktarılacaktır. SGK Hizmet Dökümünüzü görev yaptığınız İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne göndermeniz gerekmektedir. B001"
Bende de aynı durum oldu hizmet dökümü gönderdim , Kısmı zamanlı geçici öğreticilik baş öğretmenlik için hizmet süresinden sayılmıyor mu? 4 ay ötelendi bende, ne yapmamız gerekiyor.
uzman ya da başöğretmenlikte süre dolunca sertifika ne kadar sürede oluşturuluyor acaba
2006 eylül ataması ne zaman başöğretmen olabilecek?
1 yıllık asker öğretmenlik var sadece arada?2026 Eylül.
Tabi hizmet birleştirme ya da arada ücretsiz izin yoksa.
1 yıllık asker öğretmenlik var sadece arada?
Kısmi zamanlı öğretmen olarak çalıştığımız süre içerisinde ne kadar sigorta primi yatırıldıysa o kadar etkiledi. Bende 50 gün kadar yatırılmış. (Eylül-ocak). Aralıkta 20 yılı tamamlayacakken şimdi yeni hesapta Şubata ertelendi
3.5. Öğretmenlikte ve Uzman Öğretmenlikte Geçmiş Sayılacak SürelerHizmet birleştirme yaptıysanız öyle olmamalıydı.
3.5. Öğretmenlikte ve Uzman Öğretmenlikte Geçmiş Sayılacak Süreler
(i)Ödenen sigorta primi gün sayısı kadar olmak üzere ders ücreti karşılığında görev
yapılan süreler
Bu maddeye dayandırıyorlar sanırım.
Bu durumda eğitimi boşuna aldım sertifika onaylanmayacak şartlar sağlanamadığı için. 2026 yılında açılacak eğitimi birdaha alıcaz
Mebbis modülünde hizmet bitleştirme mevcut. süreler sigorta primine göre hesaplanmış. Atandığı tarih ayrıca askerlik durumuna bağlı olarakda 20 yıl tamamlama takvimi değişiyor.Hizmet birleştirme sonrası; branş öğretmenleri için genelikle Aralık ayına, sınıf öğretmenlerinin Kasım ayına geliyor diye biliyorum. Modülden baktınız mı?