BİR OKULDA 2 İDARECİ OLACAK !

Kodla Büyü

firtuna61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
300
İl ve ilçelerde koordinatör okul müdürleri başkanlığında eğitim bölgelerinde ki tüm ilköğretim okullarının geleceği konusunda kararlar alındı.
Hangi okulun ilkokul hangi okulun ortaokul olacağı ve ayrılması mümkün olmayan okulların isimleri koordinatör okul müdürleri başkanlığında belirlendi.
Yaptığımız araştırmalar neticesinde Bakanlık İl Milli Eğitim Müdürlüklerine okulların ayrılması çalışmasında çok hızlı hareket edilmesi gerektiğinin emrini vermiştir.
Konunun detaylarına inecek olursak genel de aynı mahallede bulunan iki ilköğretim okulundan biri ilkokul diğeri ise ortaokul olarak belirlendi. Yakın çevresinde herhangi bir ilköğretim okulu bulunmayan okullar için ikili öğretim yapılacağı sabah grubunun ortaokul, öğlen grubunun ise ilkokul olarak belirleneceği kararlaştırıldı.
Bugüne kadar bahsedilmeyen çarpıcı konu ise aynı okulda iki idari yönetimin yer alacak olmasıdır. Yakın çevresinde ilköğretim okulu bulunmayan okullar için ikili öğretim yapılırken sabah grubunun idarecisi ile öğlen grubunun idarecisi ayrı olacaktır.
Branş öğretmeni olan idareciler sadece ortaokullarda, sınıf öğretmeni idareciler ise sadece ilkokullarda idareci olabileceklerdir.
Yapılacak bu uygulamayla tüm Türkiye genelinde ilköğretim okulları ortaokul ve ilkokul diye ayrılacağından idareci konusunda büyük açık olacağı kuvvetle muhtemeldir.
Genel olarak okullarımızda sınıf öğretmenlerinin idareci olmasından dolayı ilkokullarda idareci açığı olmayacaktır ama ortaokullara branş öğretmenleri idareci olacağı için ortaokullarda açık çok fazla olacaktır.
 
İdarecinin biri gidecek biri gelecek. Ama inanın formatör iki idareci de okuldayken okulda kalmak zorunda kalacak.
 
branşçı biziz bize direk kadro versinler :) en azından hakkımız, yada sınav açsınlar.
 
iyiymiş. ama şöyle bir durum var adam sadece ilkokulda idareci diyelim. okula saat kaçta gelecek görevi 12:00 da başlıyor ama devlet memuru sabah 8 de okulda olmalı. 8 de okula geldi diyelim saat 8 de ortaokullar okulda ilkokullar daha gelmemiş olacak kendi görevi değil ama kendisi okulda ne yapacak.
 
tam gun okulda olmaktan biktim. simdi bir de idareciler sabahci ogleci olursa eger, okulun daimi uyesi biz olacagiz, sabahtan aksama okulda :(
bir an once cozume kavussa da ne olacagi, ne olacagimiz...
 
inşallah sınav açarlar ben çok istiyorum idarecilik hamileleiğimden dolayı gecenki sınava giremedim.İçimde kaldı.Keske sınav acsalar ilk ben basvuracagım..İnşallah açarlar.
 
Buna müdürler de yarım gün olacak ikili okullarda. BT öğretmeni bir tane olur eşek ya akşama kadar durur.
 
BT öğretmeni ilkokul öğretmeni olmuyor ki ama. Yani sınıfçı idareci ikinci kademeye bakamıyorsa bizde birinci kademede görevli olmuyoruz anlamı çıkmıyor mu ?
 
Teachnologist' Alıntı:
Buna müdürler de yarım gün olacak ikili okullarda. BT öğretmeni bir tane olur eşek ya akşama kadar durur.
büyük ihtimal sabah öğlen akşamcı olur bilgisayarcı... sonuçta bt sınıfını ilk okulda kullanacak tabiki yazık onlara (!) bilgisayar öğretmeni olmadan nasıl basacaklar açma tuşuna ya da fotokopi ve telefon işlerini nasıl yaparlar...2 kat yük biner yoksa bırakın vurun bilgisayarcıya :D
 
evet sabah 8 akşam 5 normal mesaimiz. ikili de sanırım 7 de başlayıp akşam 6 da bitiyor
 
piyango yine bize mi patlıcak yani.... ne kadar değersizleştik iyice, bizim durumumuzu da iyileştirmeye gider insan dediğin yaa...
 
peki arkadaşlar farzedelim ki bizim okulumuz ilkokul oldu biz ne olacağız bu durumda okul değişikliğimi olacak bizede yoksa aynı okulda kalacakmıyız. bu durumdaki malumatınız nedir? bilgi verirseniz seviniriz
 
Md.Yrd.sınavına girmiş olan bilişimciler şanslı gibi.Çünkü ilkokul ortaokul ayrımı olursa çoğu sınıf öğrt gibi çoğu sınıfçı idareci de fazlaya çıkar.Branş açığı oluşması gibi branşçı idareci açığı da oluşacaktır.
 
İdarecinin de sabahçısı öğlencisi olmaz memur gibi 8-5 mesai yaparlar tabi bu formatör olarak görevlendirilenler için de geçerli bir durum bence.
 
mutluaya' Alıntı:
peki arkadaşlar farzedelim ki bizim okulumuz ilkokul oldu biz ne olacağız bu durumda okul değişikliğimi olacak bizede yoksa aynı okulda kalacakmıyız. bu durumdaki malumatınız nedir? bilgi verirseniz seviniriz
okulunuz ilkokul olursa açılacak iliçi tayinlerde herhangi bir başka okula tayin isteyeceksiniz.
 
Geri
Üst