BİOS ŞİFRESİ İSTİYOR(LAPTOP UM AÇILMIYOR)

Kodla Büyü

kadiryilmazz

Aktif Üye
Arkadaşlar Acer Aspire 4420 Model bir laptop um var. Birileri Bios a şifre girmiş bilgisayarı açamıyorum. Yardımcı olur musunuz? Bios modeli : phoenix bios

hocam devresini bul internetten arat. tahminim ramin altındra biryerlerde olmalı tornavida ucu ile resetliyorsun.

hasari' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/driver-bios-firmware-update-f106/acer-bios-sifresi-t63503.html
hocam benim pc hiç açılmıyor. yani komut ekranı gelse oradaki adımları uygulayacağım ama oraya gelemiyorum ki. cd den bile başlama ekranına gelmeden bios şifresini istiyor

alttaki kapakları açın.kasayı komple açmayacaksınız,küçük kapakları.birinin altında bios pili var.sök 10 sn sonra tekrar tak

Adaptör fişini çek bataryayı çıkar bir metal ile bataryanın temas ettiği telleri kısa devre yap. Bunu yaparken power düğmesine bas. Bu şekilde sıfırlanması lazım.

pergun' Alıntı:
alttaki kapakları açın.kasayı komple açmayacaksınız,küçük kapakları.birinin altında bios pili var.sök 10 sn sonra tekrar tak
Bu modelde nasıl bilmiyorum ama bios pili bir çok modelde açıkta olmuyor kasayı sökmek gerekiyor.
Birde bir kısım modelde lehimlenmiş oluyor fişli değil yani.

hasari' Alıntı:
Bu durum durduk yere mi meydana geldi.
yok hocam pc benim değil aslında. okulumuzda hizmetli bir abinin. hocam açılmıyor dedi. getir bakalım dedim. sonuç böyle. başlıkta lafı uzatmamak için çok detaya girmedim yani.

kadiryilmazz' Alıntı:
hasari' Alıntı:
yok hocam pc benim değil aslında. okulumuzda hizmetli bir abinin. hocam açılmıyor dedi. getir bakalım dedim. sonuç böyle. başlıkta lafı uzatmamak için çok detaya girmedim yani.
Hocam bence olayın hikayesini öğrenin bu yolla daha kısa sürede çözüme ulaşabilirsiniz.

hasari' Alıntı:
kadiryilmazz' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Hocam bence olayın hikayesini öğrenin bu yolla daha kısa sürede çözüme ulaşabilirsiniz.
hikayeyi onlarda bilmiyor birisi bişey yapmış ama kimin yaptığı belli değil. yani ortada bir cinayet var ve katil kendini saklıyor hocam:)

kadiryilmazz' Alıntı:
hikayeyi onlarda bilmiyor birisi bişey yapmış ama kimin yaptığı belli değil. yani ortada bir cinayet var ve katil kendini saklıyor hocam:)
Bence o laptopta bir şeyler değiştirilmiş. Parmak izi analizi yaptırın. :lol:

hasari' Alıntı:
pergun' Alıntı:
Bu modelde nasıl bilmiyorum ama bios pili bir çok modelde açıkta olmuyor kasayı sökmek gerekiyor.
Yok hocam cmos'u çıkarıp takmaktan bahsetmedim.dediğiniz gibi lehimli yada soketli olabilir onlar ama pilin lehimli olması imkansız.
acerlarda bios pili genelde klavye altında da olabiliyor. Alt küçük kapakları açtınız yoksa kesinlikle klavye altındadır.Klavyeyi sökmek kolay zaten.

pergun' Alıntı:
hasari' Alıntı:
pergun' Alıntı:
Yok hocam cmos'u çıkarıp takmaktan bahsetmedim.dediğiniz gibi lehimli yada soketli olabilir onlar ama pilin lehimli olması imkansız.
acerlarda bios pili genelde klavye altında da olabiliyor. Alt küçük kapakları açtınız yoksa kesinlikle klavye altındadır.Klavyeyi sökmek kolay zaten.
Tabi denemekten zarar gelmez. :)

hasari' Alıntı:
pergun' Alıntı:
hasari' Alıntı:
pergun' Alıntı:
Tabi denemekten zarar gelmez. :)
kesinlikle :) hatalar öğretir :+1:

usb den açabiliyorsan bios resetleme programi var. Tabi önce flash belleğini boot etmen gerek.

BBNET
Geri