kadiryilmazz
Aktif Üye
Arkadaşlar Acer Aspire 4420 Model bir laptop um var. Birileri Bios a şifre girmiş bilgisayarı açamıyorum. Yardımcı olur musunuz? Bios modeli : phoenix bios
hocam benim pc hiç açılmıyor. yani komut ekranı gelse oradaki adımları uygulayacağım ama oraya gelemiyorum ki. cd den bile başlama ekranına gelmeden bios şifresini istiyorhasari' Alıntı:http://www.bilgisayarbilisim.net/driver-bios-firmware-update-f106/acer-bios-sifresi-t63503.html
Bu modelde nasıl bilmiyorum ama bios pili bir çok modelde açıkta olmuyor kasayı sökmek gerekiyor.pergun' Alıntı:alttaki kapakları açın.kasayı komple açmayacaksınız,küçük kapakları.birinin altında bios pili var.sök 10 sn sonra tekrar tak
yok hocam pc benim değil aslında. okulumuzda hizmetli bir abinin. hocam açılmıyor dedi. getir bakalım dedim. sonuç böyle. başlıkta lafı uzatmamak için çok detaya girmedim yani.hasari' Alıntı:Bu durum durduk yere mi meydana geldi.
Hocam bence olayın hikayesini öğrenin bu yolla daha kısa sürede çözüme ulaşabilirsiniz.kadiryilmazz' Alıntı:yok hocam pc benim değil aslında. okulumuzda hizmetli bir abinin. hocam açılmıyor dedi. getir bakalım dedim. sonuç böyle. başlıkta lafı uzatmamak için çok detaya girmedim yani.hasari' Alıntı:Bu durum durduk yere mi meydana geldi.
hikayeyi onlarda bilmiyor birisi bişey yapmış ama kimin yaptığı belli değil. yani ortada bir cinayet var ve katil kendini saklıyor hocamhasari' Alıntı:Hocam bence olayın hikayesini öğrenin bu yolla daha kısa sürede çözüme ulaşabilirsiniz.kadiryilmazz' Alıntı:yok hocam pc benim değil aslında. okulumuzda hizmetli bir abinin. hocam açılmıyor dedi. getir bakalım dedim. sonuç böyle. başlıkta lafı uzatmamak için çok detaya girmedim yani.hasari' Alıntı:Bu durum durduk yere mi meydana geldi.
Bence o laptopta bir şeyler değiştirilmiş. Parmak izi analizi yaptırın. :lol:kadiryilmazz' Alıntı:hikayeyi onlarda bilmiyor birisi bişey yapmış ama kimin yaptığı belli değil. yani ortada bir cinayet var ve katil kendini saklıyor hocam![]()
Yok hocam cmos'u çıkarıp takmaktan bahsetmedim.dediğiniz gibi lehimli yada soketli olabilir onlar ama pilin lehimli olması imkansız.hasari' Alıntı:Bu modelde nasıl bilmiyorum ama bios pili bir çok modelde açıkta olmuyor kasayı sökmek gerekiyor.pergun' Alıntı:alttaki kapakları açın.kasayı komple açmayacaksınız,küçük kapakları.birinin altında bios pili var.sök 10 sn sonra tekrar tak
Birde bir kısım modelde lehimlenmiş oluyor fişli değil yani.
Tabi denemekten zarar gelmez.pergun' Alıntı:Yok hocam cmos'u çıkarıp takmaktan bahsetmedim.dediğiniz gibi lehimli yada soketli olabilir onlar ama pilin lehimli olması imkansız.hasari' Alıntı:Bu modelde nasıl bilmiyorum ama bios pili bir çok modelde açıkta olmuyor kasayı sökmek gerekiyor.pergun' Alıntı:alttaki kapakları açın.kasayı komple açmayacaksınız,küçük kapakları.birinin altında bios pili var.sök 10 sn sonra tekrar tak
acerlarda bios pili genelde klavye altında da olabiliyor. Alt küçük kapakları açtınız yoksa kesinlikle klavye altındadır.Klavyeyi sökmek kolay zaten.
kesinliklehasari' Alıntı:Tabi denemekten zarar gelmez.pergun' Alıntı:Yok hocam cmos'u çıkarıp takmaktan bahsetmedim.dediğiniz gibi lehimli yada soketli olabilir onlar ama pilin lehimli olması imkansız.hasari' Alıntı:Bu modelde nasıl bilmiyorum ama bios pili bir çok modelde açıkta olmuyor kasayı sökmek gerekiyor.pergun' Alıntı:alttaki kapakları açın.kasayı komple açmayacaksınız,küçük kapakları.birinin altında bios pili var.sök 10 sn sonra tekrar tak
acerlarda bios pili genelde klavye altında da olabiliyor. Alt küçük kapakları açtınız yoksa kesinlikle klavye altındadır.Klavyeyi sökmek kolay zaten.![]()