Böte'den Bilgisayar Mühendisliğine geçiş muafiyeti

Kodla Büyü

tkavcan

Aktif Üye
Arkadaşlar Merhaba,
Meslek Lisesi ve Böte mezunuyum. Meslek Lisesi mağduru olduğum için zamanında mühendisliğe gittiğimde puanım kesiliyordu. Şükür bu sene kazanmak nasip oldu. Çalıştığım ilde bilgisayar mühendisliği kazandım. Böte ile Bilgisayar Mühendisliği ortak dersler hangileri, 3 yılda biter mi? Ders içeriklerinde bi uyumsuzluk oluyor mu? Var mı bu şekilde Böte mezunu olupta sonradan mühendislik okuyan ? Kaç dersten muaf oldunuz ? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Iyi günler

Ekli dosyalar

• 2015-07-31 15.48.40.png
    2015-07-31 15.48.40.png
    125.9 KB · Görüntüleme: 2,280
  • 2015-07-31 15.47.53.png
    2015-07-31 15.47.53.png
    139.2 KB · Görüntüleme: 2,279
Hocam tam olarak istediğim cevaplar burda yok. Ama yinede ilginiz için teşekkürler. lerleyen zamanlarda tabiki tecrübelerimi paylaşırım.

caylakcekirge' Alıntı:
Hocam öncelikle hayırlı olsun. Daha önce de bilgisayar mühendisliği Bölümünü Uzaktan Eğitim şeklinde bitiren arkadaşlar bazı bilgiler paylaşmışlardı;
spor-meydani-f12/bote-bilgisayar-muhendisligi-t139235-30.html

NOT:
HOCAM ZAHMET OLMAZSA ARA ARA TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞABİLİRSENİZ BİZLER İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAĞI KANISINDAYIM...
Ben uzaktan bitirmedim. Muaf olacağınız dersler konusunda kesin bir şey yok... Hiç bir dersten muaf tutulmayabilirsiniz de... BÖTE mezunu olup ilköğretim matematik okuyan bir arkadaşı hiç bir dersten muaf etmemişlerdi mesela... Evet yanlış duymadınız eğitim bilimleri dersleri dahil hiç bir ders... Çünkü; muaf etseler okulu 1 senede bitirmesini sağlamaları gerekirdi... Benle birlikte Bilg. Müh. de okuyan Kimya Öğret. arkadaşı kimyadan muaf etmemişlerdi mesela... Beni ise ortak yök dersleri mat 1-2, kim, fiz 1-2, ink. tarihi, programlama 1-2, Bilg. Mühendisliğine Giriş v.s. birinci sınıf derslerinden sadece 2 tanesi hariç muaf tutup 2. sınıfa intibakımı yaptılar. Ve 2. sınıftan başlayarak bitirdim. Muafiyet durumu üniversiteden üniversiteye intibak komisyonundaki hocalardan hocalara değişiklik göstermekte... Tavsiyem iktisat işletme gibi açık öğretim üniversitesi diplomanız varsa onu ilk yıl ki intibak komisyonuna dilekçe ile vermemeniz. 2. yada 3. yıllarda sene başında o diploma ile tekrar başvurmanız. Bu şekilde tanıdığım bir arkadaş normalde muaf etmeyecekleri derslerdende muaf olabildi. Onun 3 diploması vardı... 2 yıllık ön lisans ve yapı öğretmenliği bununla intibak yaptırmıştı ilk yıl.. 2. yıl yani 3. sınıf derslerinde seçmeli derslerden ekonomik gibi bazı dersleride iktisat diploması sayesinde almış gibi sayılmıştı.

Muafiyet kazandığınız üniversitenin kurul toplayarak aldığı bir karar. Genellikle Böte'de geçen programlama vb. dersleri içeriklerini vasat buldukları için saymayabiliyorlar. Genel kültür tarzı derslerden Türk Dili, İngilizce, Genel Matematik, Genel Fizik, Inkilap tarihi vb. olanlardan muafiyet alırsınız büyük ihtimalle. Transkriptteki notunuz da önemli. Şartlı vb. çok düşük puanla geçtiğiniz dersleri de tekrar almanız gerektiğini düşünebilirler. Bölümde tanıdık hoca, üniversitede tanıdık öğretim üyesi vb. varsa muafiyeti biraz daha kolay alırsınız. Yoksa şansınız bol olsun.

Muaf olmak için
1. Kesinlikle Mezun olduğun üniversiteden alınmış Transkript ve bununda yanında ders içerikleri evrağı(bu olmadan olmaz, aldığın derslerin içerikleri uyuşup uyuşmadığını buna göre belirliyolar)
2. Kayıt yaptırdığınız hafta içerisinde bu evrakları teslim etmek zorundasınız. kayıt haftası sonunda bölüm tarafından komisyon kurulup inceleniyo.
Muafiyet tamamen komisyonun keyfine kalmış. Farklı bir bölümde 14 dersten muaf oldum.

Detaylı bilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar. Aradığım cevaplar bunlardı. Komisyonda torpil geçiyor mu diye merak ediyordum anladigim kadar geçiyor. Bende de torpil olmadığına göre 4 yıl sonra mezun oluruz artık sağlık olsun:)

Hocam derslerinize baktım sadece 1. ve 2. yarıyıl derslerinde ortaklık var. oda fizik - inkılap - türk dili -ing v.s. Diğerlerinin hiç biri Bote de yoktu diye hatırlıyorum.

zulfikar1985' Alıntı:
caylakcekirge' Alıntı:
Hocam öncelikle hayırlı olsun. Daha önce de bilgisayar mühendisliği Bölümünü Uzaktan Eğitim şeklinde bitiren arkadaşlar bazı bilgiler paylaşmışlardı;
spor-meydani-f12/bote-bilgisayar-muhendisligi-t139235-30.html

NOT:
HOCAM ZAHMET OLMAZSA ARA ARA TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞABİLİRSENİZ BİZLER İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAĞI KANISINDAYIM...
Ben uzaktan bitirmedim. Muaf olacağınız dersler konusunda kesin bir şey yok... Hiç bir dersten muaf tutulmayabilirsiniz de... BÖTE mezunu olup ilköğretim matematik okuyan bir arkadaşı hiç bir dersten muaf etmemişlerdi mesela... Evet yanlış duymadınız eğitim bilimleri dersleri dahil hiç bir ders... Çünkü; muaf etseler okulu 1 senede bitirmesini sağlamaları gerekirdi... Benle birlikte Bilg. Müh. de okuyan Kimya Öğret. arkadaşı kimyadan muaf etmemişlerdi mesela... Beni ise ortak yök dersleri mat 1-2, kim, fiz 1-2, ink. tarihi, programlama 1-2, Bilg. Mühendisliğine Giriş v.s. birinci sınıf derslerinden sadece 2 tanesi hariç muaf tutup 2. sınıfa intibakımı yaptılar. Ve 2. sınıftan başlayarak bitirdim. Muafiyet durumu üniversiteden üniversiteye intibak komisyonundaki hocalardan hocalara değişiklik göstermekte... Tavsiyem iktisat işletme gibi açık öğretim üniversitesi diplomanız varsa onu ilk yıl ki intibak komisyonuna dilekçe ile vermemeniz. 2. yada 3. yıllarda sene başında o diploma ile tekrar başvurmanız. Bu şekilde tanıdığım bir arkadaş normalde muaf etmeyecekleri derslerdende muaf olabildi. Onun 3 diploması vardı... 2 yıllık ön lisans ve yapı öğretmenliği bununla intibak yaptırmıştı ilk yıl.. 2. yıl yani 3. sınıf derslerinde seçmeli derslerden ekonomik gibi bazı dersleride iktisat diploması sayesinde almış gibi sayılmıştı.

Hocam siz bitirdiniz mi mühendisliği? Bilgi verebilir misiniz. Ben de sınava girmeyi düşünüyorum da değer mi acaba okumaya :)

BBNET
Geri