Börek

Kodla Büyü
SARMA BÖREK
4 yufka
2 yumurta 1 bardak yağ 1/2 bardak süt kabartma tozu 1 kaşık un iyice çırpılır.
1. yufka serilir üzerine bu karışım sürülür 2. yufka serilir. hazırlanan patates kavurması ay şeklinde yufkaların kenarına konur ve yufkalar silindir şeklinde sarılır. piştikten sonra dilimlenerek servis yapılır.
pişirmeden dondurucuya da atabilirsiniz. ben dondurucuyu çok fazla kullanıyorum

ÇITIR BÖREK
patates kavurma: patatesler haşlanır kabukları soyulur ve ezilir. soğan kavrulur üzerine yazın taze kışın yazdan hazırlanan konserve domateslerden konur. biraz salça,tuz , nane maydanoz ve acı konur patateslerle kavrulur. bu şekilde yendiği gibi nefis börek harcı da oluyor bu tarif
çıtır börek: 1 bardak su ve 1 bardak sıvı yağ karıştırılır. 1. yufka serilir üzerine bu karışımdan sürülür. 2. yufka serilir aynı karışım sürülür. sigara böreğinden daha geniş kesilir ve içine ister peynir ister yukarıdaki harç konur. yüksek derecede pişirilir. isterseniz dondurucuya da atabilirsiniz. misafir için hazır oluyor. hemde daha lezzetli oluyor.

KREP BÖREK
öncelikle krepleri yapıyoruz.
iç harcı olarak aklınıza ne gelirse kullanabilirsiniz, kıymalı tavuklu kuşbaşılı,sucuklu,peynirli
kreplerin içine hracı koyup bohça yapıyorsunuz, üzerine bir dilim kaşar ve fırına veriyorsunuz

PAÇANGA BÖREĞİ {eşimin favorisi}
Süre(max 30 dk)
Malzemeler
Kaşar Peyniri
Yufka
Pastırma

Hazır yufkaları 6 eşit parçaya bölüyoruz içine pastırma(küçük küçük parçalayıp) ve daha önceden rendelediğimiz kaşarı koyuyoruz..Yufkayı kalın sigara böreği şeklinde sarıyoruz..Ve yağda kızartıp, afiyetle bi güzel yiyoruz:)

bu bilgiler her hangi bir internet sitesinde de bulunabilir burda tekrar paylaşmanın mantığı ne hala anlamadım

hozgulen' Alıntı:
bu bilgiler her hangi bir internet sitesinde de bulunabilir burda tekrar paylaşmanın mantığı ne hala anlamadım
Hocam hem sürekli uğradığımız bir yerde elimizin altında olması güzel, hem denenmiş ve takıldığımız şeyleri sorabileceğimiz sanalda olsa samimi olduğumuz kişilerin tarifleri üstelik bu mantıkla bakarsak sitedeki başka konularda herhangibir sitede bulunabilir

BBNET
Geri