Bölge normunda görevlendirme bilgisi olan

Kodla Büyü

pawofeagle

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir konuda mevzuat bilgisine ihtiyacım var. Şöyle ki bölge normuna dahil olan 3 okul var ve okullarda 12,8,5 saat ders yükü var. Norm 12 saat ders olan okula veriliyor. Ancak 8 ve 5 saat ders olan okullardaki derslere başka öğretmenler görevlendirme ile derse giriyor. 12 saat ders olan okuldaki öğretmen ise bölge normuna dahil olmayan uzak bir okula görevlendiriliyor. Bunun resmi dayanağı var mı? Yapılabilir mi? Bölge normuna ait okullardaki derslere girmesi gerekmiyor mu

Şu genelge maddesi uygun gibi görünüyor:

54. Norm kadro fazlası öğretmenlerin zamana bağlı olmaksızın alanlarında ihtiyaç oluşan eğitim
kurumlarına atamalarının yapılması, norm kadro ihtiyacı dışında oluşan öğretmen ihtiyaçlarının (aylıksız
izin, askerlik, doğum vb.) geçici görevlendirme kapsamında sırasıyla eğitim bölgesinde, ilçede, ilçe
grubunda, diğer ilçelerde bulunan norm kadro fazlası öğretmenlerden karşılanması ve ilçe grubunda norm
kadro fazlası öğretmen bulunan alanlarda ders ücreti karşılığında görevlendirilmemesi,

Şu genelge maddesi uygun gibi görünüyor:

54. Norm kadro fazlası öğretmenlerin zamana bağlı olmaksızın alanlarında ihtiyaç oluşan eğitim
kurumlarına atamalarının yapılması, norm kadro ihtiyacı dışında oluşan öğretmen ihtiyaçlarının (aylıksız
izin, askerlik, doğum vb.) geçici görevlendirme kapsamında sırasıyla eğitim bölgesinde, ilçede, ilçe
grubunda, diğer ilçelerde bulunan norm kadro fazlası öğretmenlerden karşılanması ve ilçe grubunda norm
kadro fazlası öğretmen bulunan alanlarda ders ücreti karşılığında görevlendirilmemesi,

norm kadro fazlası değilim ama. bölge normundan verilen nrom benim okulumda(12 saat). ayrıca ilçede norm fazlası bilişim teknolojileri öğretmeni var.

Konuyla benzer sizlere bir sorum var arkadaşlar. Kendi okulumda 12 saat dersim var ayrıca YOS görevi alarak 2. bir okula da gidiyorum. İl milli eğitim benden bağımsız şekilde beni başka bir ortaokulda derse girmek adına görevlendirdi. Bununla ilgili ne yapılabilir bilgisi olan var mı?

Konuyla benzer sizlere bir sorum var arkadaşlar. Kendi okulumda 12 saat dersim var ayrıca YOS görevi alarak 2. bir okula da gidiyorum. İl milli eğitim benden bağımsız şekilde beni başka bir ortaokulda derse girmek adına görevlendirdi. Bununla ilgili ne yapılabilir bilgisi olan var mı?
21 saate kadar bölgenizde bir şey yapamazsınız. sadece sizin nasıl belirlendiğinizi sorabilirsiniz. Norm fazlası olan var mı, hiç derse girmeyen var mı, idareci kendi dersine mi giriyor vs. Gideceğiniz bu 3. okulda yos'la ilgili hiçbir şey yapmamalısınız bence, derse girmek yeterli olmalı.

hiçbişey yapılamaz hocam sonuçta 21 saate kadar görev verilebiliyor Yos olsanızda 21'den sonraki kısmına itiraz edebilirsiniz

Yapılan görüşmeler sonucu duruma dilekçe ile itiraz edebileceğim söylendi. Bu duruma kendi eğitim bölgemdeki derslere başka öğretmen görevlendirilip benim eğitim bçlgwm dışındaki bir köy okuluna görevlendirmem konusunda haksızlığa dayanak gösterebileceğim bir madde bilen var mı? Ayrıca norm fazlası öğretmen varken benim görevlendirilmemin uygun olmadığı ve kamu zararı oluşturacağı(1saat ek ders ödenecek bana) hususunda kanunda madde bilgisi olan var mı

Yos isen, 15 saat sonrasına itiraz edebilirsiniz. Maaş karşılığı 15 saatir. Gerisi ek ders olduğu için YOS bu görevin yerine yapılır. YOS olduğun için, kendi okulunda ders yoksa 21 saat başka okulda tamamlama yükümlülüğün yok. 15 saate kadar tamamlarsın.

Son düzenleme:
Yos isen, 15 saat sonrasına itiraz edebilirsiniz. Maaş karşılığı 15 saatir. Gerisi ek ders olduğu için YOS bu görevin yerine yapılır. YOS olduğum için, kendi okulunda ders yoksa 21 saat başka okulda tamamlama yükümlülüğün yok. 15 saate kadar tamamlarsın.
Hocam kendi okulunda 16 saat ders olan, hem kendi okulunda hemde başka bir okulda YOS görevi olan bir öğretmene ilçe başka bir okulda 21 ders tamamlama görevi veremez mi diyorsunuz, bu duruma neye göre itiraz edebiliriz?

Arkadaşlar bir konuda mevzuat bilgisine ihtiyacım var. Şöyle ki bölge normuna dahil olan 3 okul var ve okullarda 12,8,5 saat ders yükü var. Norm 12 saat ders olan okula veriliyor. Ancak 8 ve 5 saat ders olan okullardaki derslere başka öğretmenler görevlendirme ile derse giriyor. 12 saat ders olan okuldaki öğretmen ise bölge normuna dahil olmayan uzak bir okula görevlendiriliyor. Bunun resmi dayanağı var mı? Yapılabilir mi? Bölge normuna ait okullardaki derslere girmesi gerekmiyor mu
yapılabilir hatta sizin derslerinizide başkasına verip sizi sadece 21 saat başka yerede verebilirler idarenin tasarrufudur derler. yada size hiç birşey vermeden argeyede çekebilirler.

Hocam kendi okulunda 16 saat ders olan, hem kendi okulunda hemde başka bir okulda YOS görevi olan bir öğretmene ilçe başka bir okulda 21 ders tamamlama görevi veremez mi diyorsunuz, bu duruma neye göre itiraz edebiliriz?
Son çıkan yazıda da buna değiniliyor. Maaş karşılığı girer diyor. Ek ders görevini YOS olarak yapıyorsun zaten.
Okulunda ders olsaydı 18, 21, 22, 25, 28 saat fark etmez, hepsine girip kalan zamanda YOS görevini yapman gerekirdi. Kamu yararı gereği, ücretli ya da başka öğretmenin senin okulunda girebileceğin derse girmesi uygun olmuyor.

Son çıkan yazıda da buna değiniliyor. Maaş karşılığı girer diyor. Ek ders görevini YOS olarak yapıyorsun zaten.
Okulunda ders olsaydı 18, 21, 22, 25, 28 saat fark etmez, hepsine girip kalan zamanda YOS görevini yapman gerekirdi. Kamu yararı gereği, ücretli ya da başka öğretmenin senin okulunda girebileceğin derse girmesi uygun olmuyor.
Hocam kusura bakmayın, yani kendi okulunda saat dersi olup YOS görevi olan bir öğretmene ilçe 21 saate ders tamamlama görevi veremez mi, doğru mu anladım?

Yos isen, kendi okulunda yeterli ders yoksa ilçe 15 saate kadar başka okulda verebilir. 21 saate kadar veremez.

hocam arge özel büro mebbis özlük projeler web tasarım istatistik gibi yerlere geçin rahat edersiniz full konfor huzur sessizlik bir zaman sonra birbirinizide idare ediyorsunuz

Ek ders yönetmeliği, madde 5 ve madde 16/2
Ayrıca son çıkan görüş yazısına göre itiraz edin.
Hocam son çıkan görüş yazısında
"Bu düzenleme, idareye asgari ders yükü bakımından takdir yetkisi tanırken, 21 saate kadar olan fiili ders yüklerinde görevlendirme yapılmasının mümkün olduğunu belirtmektedir."
Buna göre 21 saate kadar verilebilir demek değil mi, yoksa ben mi yanlış yorumluyorum?

derse girin hocam btr vs almayın derse girin kimseye eyvallah etmeyin ne tahta ne et nede bilgisayar veya telefonla ilgili bir soru veya iş gelirse yapmayın
ısrar ederlerse biraz uğraşır gibi yapın sonundada ben anlamadım yapamıyorum deyin bırakın 1..-2....3 daha sonra size bu tür konular için asla gelmezler birşey bilmiyor diyip böylelikle rahatlıyorsunuz kullanılmadığınız için ve hatta daha kıymetli oluyor saygı görüyorsunuz milletin işine beleş merhem olmadığımız için

ilksms
Geri