Merhaba arkadaşlar, sizlere bir kaç sorum olacak bilgileriniz paylaşırsanız sevinirim.
Bölümümüzde 3 laboratuvar var bu laboratuvarları tek server üzerinde toplamak istiyorum(45 Bilgisayar). Sizce bunu yapmak istersek başarabilir miyiz? Eğer başarabileceğimizi düşünürsek :roll:
Bu server düşüncesi içerisinde ;
1- Her öğrenci için bilgisayarlara kullanıcı adı ve şifre gibi elementler olmasını ve şifre ve kullanıcı adlarını serverden çekecek geriye kalan programlar öğrenci bilgisayarlarından kullanılacak
2- Aynı durum öğretmenler için fakat öğretmenler için ayrı masaüstü oluşturulacak
3- web tasarım gibi uygulama derslerin uygulamaları servere yüklenecek ve internetten görüntüleniyormuş gibi serverden yapılacak
4- server üzerinden öğretmenler sınavlarını oraya kaydetme özelliği eklenecek
gibi özellikler istiyorum. Bunları gerçekleştirebilmek için;
a- Bilgisayarın özellikleri neler olmalı
b- İşletim sistemi hangisini tavsiye edersiniz?
c- gerekli materyaller nelerdir? (Switch vb.)
d- Bunları yapabilmek için gerekli dökümanlar nerden bulabilirim?
Bölümümüzde 3 laboratuvar var bu laboratuvarları tek server üzerinde toplamak istiyorum(45 Bilgisayar). Sizce bunu yapmak istersek başarabilir miyiz? Eğer başarabileceğimizi düşünürsek :roll:
Bu server düşüncesi içerisinde ;
1- Her öğrenci için bilgisayarlara kullanıcı adı ve şifre gibi elementler olmasını ve şifre ve kullanıcı adlarını serverden çekecek geriye kalan programlar öğrenci bilgisayarlarından kullanılacak
2- Aynı durum öğretmenler için fakat öğretmenler için ayrı masaüstü oluşturulacak
3- web tasarım gibi uygulama derslerin uygulamaları servere yüklenecek ve internetten görüntüleniyormuş gibi serverden yapılacak
4- server üzerinden öğretmenler sınavlarını oraya kaydetme özelliği eklenecek
gibi özellikler istiyorum. Bunları gerçekleştirebilmek için;
a- Bilgisayarın özellikleri neler olmalı
b- İşletim sistemi hangisini tavsiye edersiniz?
c- gerekli materyaller nelerdir? (Switch vb.)
d- Bunları yapabilmek için gerekli dökümanlar nerden bulabilirim?