bölüm şefliği

Kodla Büyü

arslan-46

Site Gezgini
arkadaşlar ticaret meslek lisesinde bölüm şefiyim.2 öğretmeniz diğer öğretmen sadece derse giriyor benden çok ek ders alıyor ve sorumluluğu yok. ben ise okulun bütün yükünü çekiyorum bir sürü sorumluluk var.
sorum şu arkadaşlar.
bölüm şefliğini bırakmayı düşünüyorum, sizce değer mi şeflik bunca uğraşa ilerde şef olmam bi işime yarar mı avantaj sağlar mı yoksa bırakayım mı?
siz değerli dostların fikirlerini almak isterim.

şimdiden teşekkürler..

hocam anlamadım ders saatı fazladır sızden sene basında derslerı paylasımını yapmanız yeterlı olucaktır dıye dusunuyorum

yaparken arkadasınız sıze hıcmı yardımı dokunmuyor( yardım ıstedınız mı)

hocam biz şef olduğumuz için en fazla 26 saat alabiliyoruz. diğer öğretmenler 29 alabiliyor + rehberlik + kulüp falan.. bide derslere 2 kişi giriyoruz ders palaşımı yapsanda aynı zaten alacağın ek ders sabit. yardım konusunda bilmediğini iddia ediyo idarecilik yaptım uzun zaman dıyo falan fılan anlıcanız herşey ustumde. benım merak ettiğim şeflik bana bi avantaj sağlarmı ilerde yoksa sağlamaz mı?

Hocam aradaki 2 saat için bunu sormamışsındır sanırım yaa. Zira bölüm şefi 27, bölüm öğretmeni 29 saate kadar ekders alabilir.
Bölümdeki işleri bir şekilde bölüm öğretmenleri yapmak zorundadır zaten şeflikte bunun getirisi oluyor işte...

hocam tabıkı 2 saat için sormadım sadece anlatmak istediğim her türlü pis işle uğraşmama rağmen düşük olduğunu kastetmek için örnek vermiştim. bu arada 27 değill 26 verıyorlar bıze.sorumluluk çok fazla hocam çocukların staj yerlerini bile biz bulup ayarlıyoruz şefler olarak. bu kadar sorumluluğa değer mi?

arslan-46' Alıntı:
hocam tabıkı 2 saat için sormadım sadece anlatmak istediğim her türlü pis işle uğraşmama rağmen düşük olduğunu kastetmek için örnek vermiştim. bu arada 27 değill 26 verıyorlar bıze.sorumluluk çok fazla hocam çocukların staj yerlerini bile biz bulup ayarlıyoruz şefler olarak. bu kadar sorumluluğa değer mi?

Hocam senin ekdersi eksik bırakıyorlar o zaman. Bölüm öğretmeni 29 saat alır. Alan şefi sınıf ya da kulüp almadığı için 2 saat eksik alır yani 27 saat olur.
Üstteki arkadaşın yorumuna katılıyorum bence de bırak. Maddi olarakta bi katkısı olmadığına inanıyosun işyükü de sıkıntı oluyo bırak gitsin.

hocam bırak dıyenlere katılıyorum ama bu sızın ıs yukunuzu azaltmaz sadece sorumlulugunuz resmıyette azalır yıne yerlerı sız bulacaksınız yıne tamırı sız yapıcaksınız sız dıer arkadasla ıs paylasımı yapın sonucta sefsızın bu hakkınız var :D

bazen bılmıyorum demek bır ömür mutluluktur idarecılık yapmıs sa evrak ıslerınden anlarsınız dıyın :D

hocalarım bizim okulda şöyle bir anlayış oluşmuş. hereyi şef yapar diğerlerine hiç bir şey diyen yok onlarda bu yüzden rahatlar. ne olsa şefler gelsin şefler yapsın deniliyor. o yüzden çok bunaldım açıkçası.

acaba dedim şefliğin ileride bi avantajı olur da keşke bırakmasaydım dermiyim diye çekindim. oyüzden fikirlerinizi almak istedim..

hocam suanda bır artısı yok ama gun ne gosterır bellı olmaz meb te bunaldıysanız bırakın gıtsın

burda 26 veriyorlar - yok aslında 27 olacaktı diye yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar.
fiili olarak girilecek ders saati her teknik öğretmende aynıdır 44.

bunun üstüne
3 saate kadar DDH (fiili olarak işlenen her 10 saat için 1 saat)
2 saat rehberlik
eklendikten sonra 49a çıkar
...
alan şefi arkadaş zaten planlama bakım onarım aldığı için rehberlik alamaz ve maksimum 47 ye düşer AMA
10 saat şeflik ve 5 ve daha fazla saat koordinatörlük alıyorsa fiili olarak girdiği ders saati sayısı 30 un altına düştüğü için DDH 3 yerine 2 alır. böylelikle 47 değil 46 saatte kalır.
..........................
diğer konuya gelince
- burda ŞEF ler herşeyi yapar
- böyle gelmiş böyle gidecek
vb.. şeyler sizin alan içi iş bölümünü eksik / hatalı yapmanızdan kaynaklanan sorunlardır. Siz zümrede atölye öğretmenleri arasında gerekli iş bölümünü yapıp bunu okul idaresine vermediğiniz sürece herkes kaba tabiriyle SALAĞA YATAR. böylelikle de işler size kalır.

BBNET
Geri