BÖTE mezununları için özel hizmet tazminatı kaç olmalı?

Kodla Büyü

erden60

Seçkin Üye
Seçkin Üye
5/1 böte mezunuyum
özel hizmet tazminatı 578tl
bazı arkadaşların 640tl hangisi doğru?

4-2 teknik öğretmenim benim 748.11 TL
7-2 arkadaşım teknik öğretmen 680.10 TL

aynısını böte mezunları için hesaplarsak 0,85 ile çarpmalıyız..

yani

4-2 böte 748*0,85 =635
7-2 böte 680*0,85 =578

Arkadaşlar Meslek ve Teknik Eğitim Kurumları yönetmeliği der ki..ek-1 deki okulların birisinde ve ek-2 deki branşların birinde çalışıyorsanız özel hizmet tazminatı puanınız şu şekilde düzenlenir.15 saat zorunlu ders karşılığında çalışan öğretmenlerin özel hizmet tazminat puanı 85 'tir.Meslek lisesinde çalışan arkadaşların 15 puan fazla olur şeklinde düzenlenmiştir.(Onlarda zaten 20 saat zorunlu girmektedir.)

Mesela Muhasebe öğretmeni için bu fark 6 puandır.
Yani anlayacağınız mezun olduğunuz okulla alakalı değil.Çalıştığınız yerle alakalı..

erden bey bence öğretmenliği birakın hizmetli yada memur olun
bu işlerle hem uğraşmazsınız.
ne veli ne öğrenci.
hemde DAHA COK MAAŞ alırsınız.

Maaştanda geçtik dövülme şikayet ve can tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz.

ozcanikli' Alıntı:
erden bey bence öğretmenliği birakın hizmetli yada memur olun
bu işlerle hem uğraşmazsınız.
ne veli ne öğrenci.
hemde DAHA COK MAAŞ alırsınız.

Maaştanda geçtik dövülme şikayet ve can tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz.
aradım birilerini seninde yanlış maaş

benim anlamadığım birkaç soru var?
1. böte ve tef mezunları her ikisi de özel hizmet tazminatı alıyormu?
2. ilkokul ve ortaokullarda çalışanlar özel hizmet tazminatı alıyormu? ben meslek liseleri için geçerli sanıyordum.

Arkadaşlar;
Böte mezunuyım ve Bilim Sanat Merkezinde çalışıyorum; özel hizmet tazminatı alabiliyor muyum; açıkcası k,mler alabiliyor bu konuda bilgim yok; bilgi verirseniz çok sevininrim...

arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam bu her öğretmene var katsayı normal öğretmen için %85, teknik öğretmen ve birkaç farklı branş için %100 diye biliyorum bu yüzden teknik öğretmen böte mezunundan yaklaşık 100 tl civarı fazla alıyor diye biliyorum

yanlış biliyorsam kusuruma bakmayın

tayinci42' Alıntı:
erden60' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
uzmanlık varmı hocam?

yok
3 ay önce meslek lisesinde çalışıyordum özel hizmet tazminatım :680tl idi şimdi 578tl oldu. yani meslekliseinde çalışanlar 102tl daha fazla mı alıyor? ben 60-70tl arası bir fark bilirdim.

erden60' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
erden60' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
uzmanlık varmı hocam?

yok
3 ay önce meslek lisesinde çalışıyordum özel hizmet tazminatım :680tl idi şimdi 578tl oldu. yani meslekliseinde çalışanlar 102tl daha fazla mı alıyor? ben 60-70tl arası bir fark bilirdim.

1. sayfada aradaki farkı yazdım.. yazdığım yazıda değişiklik yaptım..

Kıdemim 4/3. Özel hizmet tazminatım 646,09 TL imiş. Kaç olduğunu bilmeyenler e-bordro muhasebattan açıp bakabilirler.

Arkadaşlar bir çok kişi defalarca kez yazmış ama kimse geri dönmemiş.Ortaokullarda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak çalışan böte'liler de böyle bir tazminatı talep etme hakkına sahip midir var mı bilgisi olan??

Son noktayı ben koyayım Meslek Lisesinde çalışıyorsanız bu farkı alabilirsiniz.Aslında ilköğretim, ortaöğretim ve meslek lisesinde çalıştığımız ortam aynı.Meslek lisesinde labda radyasyon var da bizim labda mı radyasyon yok :)

Bordro'da özel hizmet tazminatı olarak 553.99 tl gibi bir rakam görüyorum bu benim tazminatımsa ben niye aynı maaşı alıyorum o zaman?? Bunun anlamı nedir bilen var mı?

BBNET
Geri