BÖTE mezunu ÇPL lere ataması yapılır mı?

Kodla Büyü
Meslek lisesi bilişim bölümü varsa atanamıyor diye biliyorum. Normal lise programı olanlara atanabilir galiba

Bilişim bölümü yoksa yapılıyordu hocam. Anadolu lisesi gibi düşünülüyor o durumda. Ancak son resen atamalarda bölüm olan yerlere atanan örnekler de oldu.

Çok programlı liseler, meslek lisesi kapsamında hocam. Bu sebeple ilk atama ya da iller arası yer değiştirme yoluyla böte mezunu arkadaşların bu kurumlara tercih yapma şansı yok. İller arası yer değiştirme tercih kılavuzu olsun, ilk atama tercih kılavuzu olsun bu durum için özel bir madde bile var koşullar kısmında. Çok programlı liseler ya da meslek liselerinde görev alabilmenin sadece bir yolu var. Bulunmuş olduğunuz ilçe ya da bölgede bu okullar için görev yapacak teknik öğretmen eksikliği varsa resen görevlendirmeler yapılabiliyor. Bu durumda maalesef ki uzun süreli olmuyor.

Arkadaşlar BÖTE mezunu ÇPL lere ataması yapılır mı?
Hocam yasal olarak yok. Ancak bu ülkede olmaz diye bir şey yok. Olabilir. BÖTE mezunu olmama rağmen kadrolu ilk atamam ( ÇPL tercihlerim arasında idi.) bünyesinde Bilişim Teknolojileri Bölümü, Teknik Servis Dalı olan bir ÇPLye çıktı. Sırası ile okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve il milli eğitim müdürlüğü insan kaynakları birimine durumu anlatmama rağmen tayin hakkı kazandığımda eğer istersem başka bir okula geçebileceğim söylendi. Başka da bir işlem yapılmadı. Okulda sözleşmeli Teknik Eğitim mezunu bir arkadaş vardı. O sözleşmeli olduğu için şef olamıyordu, ben de BÖTE'li olduğum için şef olamıyordum. Kısacası okulda iki tane Bilişim Teknolojileri öğretmeni olmasına rağmen bölüm şefi yoktu. Bu süreçte işletmelere öğrenci stajlarını kontrole bile gittim.

Bende BÖTE mezunuyum ben 1 yıl çalıştım sonra kendi isteğimle tayin istedim. Bir sorun yaşamadım.

Son yıllarda böte tef farkını bizden başka bilen umursayan yok gibi geliyor bana. Böte mezunuyum. Maaş karşılığını dolduramıyor diye adalet meslekî eğitim merkezine görevlendirdiler. Ders 2 boyutlu çizim (Autocad). Derdimi bir türlü anlatamadım il meme, 80 nolu çizelge, böte tef farkı hak getire. Sen bilişimci değil misin dediler kestirip attılar. :(

İlk atamada Böte mezunu olarak meslek lisesine tercihte bulunup atandığını söyleyen öğretmen arkadaşımı tenzih ederek söylüyorum ama yönetmelikçe belirlenen duruma aykırı yasal olmayan her türlü eylemden uzak durmakta fayda var. "Bu ülkede olmaz diye bir şey yok" ya da "umursamama" olayı değil de tamamen sorumluluğu tercihte bulunan öğretmen arkadaşa yıkma durumu söz konusu bu durumun tespiti halinde. Hem ilk atamada hem de yer değiştirmelerde başvuru ekranının en alt kısmında bu şartlara uymadığım takdirde doğacak tüm sorumluluk şahsıma aittir tarzında bir kutucuk işaretleniyor hatırladığım kadarıyla. Bu madde işaretlendikten sonra gözünüzden kaçsa dahi tüm sorumluluğu Bakanlık üzerinden atar, aksini savunamazsınız bile. Üzerine soruşturma ve mahkemelik olma durumunuz da cabası. Bin bir çile çekerek okuduğunuz, zorluklarla edindiğiniz mesleği kaybetme riskini göze almaya değer mi? İlk atama ya da yer değiştirmede bilerek tercihte bulunmak sizi riske atar saygıdeğer meslektaşlarım, durumu düzeltmek için ilk yer değiştirmede eylemde bulunmak sizin yararınıza olacaktır. Yönetmelikteki kararı değiştiren aksi yönde bir karar olmadığı sürece bu durum yasal kimse görmüyor diye hareket etmemekte fayda var. Yazık olmasın onca senelik hem maddi hem de manevi birikimlerinize. Hepimiz aynı mesleği icra ediyoruz, kimse zarar görsün istemem şahsen. Görevlendirme olayları tamamen bu söylediklerim dışında. Bu durum zaten yasal olarak bir dayanak noktası var.
Son yıllarda böte tef farkını bizden başka bilen umursayan yok gibi geliyor bana. Böte mezunuyum. Maaş karşılığını dolduramıyor diye adalet meslekî eğitim merkezine görevlendirdiler. Ders 2 boyutlu çizim (Autocad). Derdimi bir türlü anlatamadım il meme, 80 nolu çizelge, böte tef farkı hak getire. Sen bilişimci değil misin dediler kestirip attılar. :(

İlk atamada Böte mezunu olarak meslek lisesine tercihte bulunup atandığını söyleyen öğretmen arkadaşımı tenzih ederek söylüyorum ama yönetmelikçe belirlenen duruma aykırı yasal olmayan her türlü eylemden uzak durmakta fayda var. "Bu ülkede olmaz diye bir şey yok" ya da "umursamama" olayı değil de tamamen sorumluluğu tercihte bulunan öğretmen arkadaşa yıkma durumu söz konusu bu durumun tespiti halinde. Hem ilk atamada hem de yer değiştirmelerde başvuru ekranının en alt kısmında bu şartlara uymadığım takdirde doğacak tüm sorumluluk şahsıma aittir tarzında bir kutucuk işaretleniyor hatırladığım kadarıyla. Bu madde işaretlendikten sonra gözünüzden kaçsa dahi tüm sorumluluğu Bakanlık üzerinden atar, aksini savunamazsınız bile. Üzerine soruşturma ve mahkemelik olma durumunuz da cabası. Bin bir çile çekerek okuduğunuz, zorluklarla edindiğiniz mesleği kaybetme riskini göze almaya değer mi? İlk atama ya da yer değiştirmede bilerek tercihte bulunmak sizi riske atar saygıdeğer meslektaşlarım, durumu düzeltmek için ilk yer değiştirmede eylemde bulunmak sizin yararınıza olacaktır. Yönetmelikteki kararı değiştiren aksi yönde bir karar olmadığı sürece bu durum yasal kimse görmüyor diye hareket etmemekte fayda var. Yazık olmasın onca senelik hem maddi hem de manevi birikimlerinize. Hepimiz aynı mesleği icra ediyoruz, kimse zarar görsün istemem şahsen.
Düşünceniz için teşekkür ederim hocam. Benim kendi tercihim değil. Zorla verilen ders saati tamamlama görevlendirmesi. Yerdeğişikliği vs değil.

İlk atamada Böte mezunu olarak meslek lisesine tercihte bulunup atandığını söyleyen öğretmen arkadaşımı tenzih ederek söylüyorum ama yönetmelikçe belirlenen duruma aykırı yasal olmayan her türlü eylemden uzak durmakta fayda var. "Bu ülkede olmaz diye bir şey yok" ya da "umursamama" olayı değil de tamamen sorumluluğu tercihte bulunan öğretmen arkadaşa yıkma durumu söz konusu bu durumun tespiti halinde. Hem ilk atamada hem de yer değiştirmelerde başvuru ekranının en alt kısmında bu şartlara uymadığım takdirde doğacak tüm sorumluluk şahsıma aittir tarzında bir kutucuk işaretleniyor hatırladığım kadarıyla. Bu madde işaretlendikten sonra gözünüzden kaçsa dahi tüm sorumluluğu Bakanlık üzerinden atar, aksini savunamazsınız bile. Üzerine soruşturma ve mahkemelik olma durumunuz da cabası. Bin bir çile çekerek okuduğunuz, zorluklarla edindiğiniz mesleği kaybetme riskini göze almaya değer mi? İlk atama ya da yer değiştirmede bilerek tercihte bulunmak sizi riske atar saygıdeğer meslektaşlarım, durumu düzeltmek için ilk yer değiştirmede eylemde bulunmak sizin yararınıza olacaktır. Yönetmelikteki kararı değiştiren aksi yönde bir karar olmadığı sürece bu durum yasal kimse görmüyor diye hareket etmemekte fayda var. Yazık olmasın onca senelik hem maddi hem de manevi birikimlerinize. Hepimiz aynı mesleği icra ediyoruz, kimse zarar görsün istemem şahsen. Görevlendirme olayları tamamen bu söylediklerim dışında. Bu durum zaten yasal olarak bir dayanak noktası var.
+++

Katılıyorum. Haklı olup olmadığına da bakmıyorlar. Gözünün yaşına hiç bakmıyorlar.

Ben 6 senelik hizmet, 200+ hizmet puanı ve 5. 6. hizmet alanlarında şark hizmeti yaptıktan sonra,

bir telefonla müfettiş diplomamı istedi ve 15 gün içinde "ilk" atamamı iptal ettiler.

Çok ilginçtir ilk atama başvurusu yaptığım il/ilçe ile son görev yaptığım il/ilçe aynı idi ve ilk atama onayımı yapan komisyon 5+ yıl geçtiği için idari ceza almıyor.

Üstüne savcılık ile uğraştım neredeyse dolandırıcılıktan yargılanacaktım.

Atama iptali kötü yanı disiplin suçu yok ortada ceza yok (HAGB gibi düşünün), iyi yanı devlet memurluğundan çıkarma cezası almadığın için tekrar atanabiliyorsun.

Gece gece moralim bozuldu yazarken, tavsiyem bu topa hiç girmemek.

Zaman aşımı yok mu bu durumlarda ?
ALINTI:

Hukuka aykırı bir idari işlemin geri alınmasında idarenin sınırsız bir yetkiye sahip değildir. İdari işlemin ancak belli bir süre içinde geri alınabileceği kabul edilmektedir. Bu süre iptal davası açma süresi gibi 60 gündür.

Ancak bazı işlemlerin herhangi bir süre sınırı olmaksızın geri alınabileceği kabul edilmektedir. Yokluk, açık hata ve hile hallerinde idare hukuka aykırı idari işlemi her zaman geri alabilir. 60 günlük süre uygulanmaz.

Geri