Arkadaşlar BÖTE mezunu ÇPL lere ataması yapılır mı?
Hocam yasal olarak yok. Ancak bu ülkede olmaz diye bir şey yok. Olabilir. BÖTE mezunu olmama rağmen kadrolu ilk atamam ( ÇPL tercihlerim arasında idi.) bünyesinde Bilişim Teknolojileri Bölümü, Teknik Servis Dalı olan bir ÇPLye çıktı. Sırası ile okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve il milli eğitim müdürlüğü insan kaynakları birimine durumu anlatmama rağmen tayin hakkı kazandığımda eğer istersem başka bir okula geçebileceğim söylendi. Başka da bir işlem yapılmadı. Okulda sözleşmeli Teknik Eğitim mezunu bir arkadaş vardı. O sözleşmeli olduğu için şef olamıyordu, ben de BÖTE'li olduğum için şef olamıyordum. Kısacası okulda iki tane Bilişim Teknolojileri öğretmeni olmasına rağmen bölüm şefi yoktu. Bu süreçte işletmelere öğrenci stajlarını kontrole bile gittim.Arkadaşlar BÖTE mezunu ÇPL lere ataması yapılır mı?
Evet.Kahramanmaraş mı hocam?
Son yıllarda böte tef farkını bizden başka bilen umursayan yok gibi geliyor bana. Böte mezunuyum. Maaş karşılığını dolduramıyor diye adalet meslekî eğitim merkezine görevlendirdiler. Ders 2 boyutlu çizim (Autocad). Derdimi bir türlü anlatamadım il meme, 80 nolu çizelge, böte tef farkı hak getire. Sen bilişimci değil misin dediler kestirip attılar.
Düşünceniz için teşekkür ederim hocam. Benim kendi tercihim değil. Zorla verilen ders saati tamamlama görevlendirmesi. Yerdeğişikliği vs değil.İlk atamada Böte mezunu olarak meslek lisesine tercihte bulunup atandığını söyleyen öğretmen arkadaşımı tenzih ederek söylüyorum ama yönetmelikçe belirlenen duruma aykırı yasal olmayan her türlü eylemden uzak durmakta fayda var. "Bu ülkede olmaz diye bir şey yok" ya da "umursamama" olayı değil de tamamen sorumluluğu tercihte bulunan öğretmen arkadaşa yıkma durumu söz konusu bu durumun tespiti halinde. Hem ilk atamada hem de yer değiştirmelerde başvuru ekranının en alt kısmında bu şartlara uymadığım takdirde doğacak tüm sorumluluk şahsıma aittir tarzında bir kutucuk işaretleniyor hatırladığım kadarıyla. Bu madde işaretlendikten sonra gözünüzden kaçsa dahi tüm sorumluluğu Bakanlık üzerinden atar, aksini savunamazsınız bile. Üzerine soruşturma ve mahkemelik olma durumunuz da cabası. Bin bir çile çekerek okuduğunuz, zorluklarla edindiğiniz mesleği kaybetme riskini göze almaya değer mi? İlk atama ya da yer değiştirmede bilerek tercihte bulunmak sizi riske atar saygıdeğer meslektaşlarım, durumu düzeltmek için ilk yer değiştirmede eylemde bulunmak sizin yararınıza olacaktır. Yönetmelikteki kararı değiştiren aksi yönde bir karar olmadığı sürece bu durum yasal kimse görmüyor diye hareket etmemekte fayda var. Yazık olmasın onca senelik hem maddi hem de manevi birikimlerinize. Hepimiz aynı mesleği icra ediyoruz, kimse zarar görsün istemem şahsen.
+++İlk atamada Böte mezunu olarak meslek lisesine tercihte bulunup atandığını söyleyen öğretmen arkadaşımı tenzih ederek söylüyorum ama yönetmelikçe belirlenen duruma aykırı yasal olmayan her türlü eylemden uzak durmakta fayda var. "Bu ülkede olmaz diye bir şey yok" ya da "umursamama" olayı değil de tamamen sorumluluğu tercihte bulunan öğretmen arkadaşa yıkma durumu söz konusu bu durumun tespiti halinde. Hem ilk atamada hem de yer değiştirmelerde başvuru ekranının en alt kısmında bu şartlara uymadığım takdirde doğacak tüm sorumluluk şahsıma aittir tarzında bir kutucuk işaretleniyor hatırladığım kadarıyla. Bu madde işaretlendikten sonra gözünüzden kaçsa dahi tüm sorumluluğu Bakanlık üzerinden atar, aksini savunamazsınız bile. Üzerine soruşturma ve mahkemelik olma durumunuz da cabası. Bin bir çile çekerek okuduğunuz, zorluklarla edindiğiniz mesleği kaybetme riskini göze almaya değer mi? İlk atama ya da yer değiştirmede bilerek tercihte bulunmak sizi riske atar saygıdeğer meslektaşlarım, durumu düzeltmek için ilk yer değiştirmede eylemde bulunmak sizin yararınıza olacaktır. Yönetmelikteki kararı değiştiren aksi yönde bir karar olmadığı sürece bu durum yasal kimse görmüyor diye hareket etmemekte fayda var. Yazık olmasın onca senelik hem maddi hem de manevi birikimlerinize. Hepimiz aynı mesleği icra ediyoruz, kimse zarar görsün istemem şahsen. Görevlendirme olayları tamamen bu söylediklerim dışında. Bu durum zaten yasal olarak bir dayanak noktası var.
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı (ÇPL, güzel sanatlar vs. fark etmez) hiçbir okula BÖTE mezunu öğretmen veya idareci olarak atanamaz. Yapılan atamalar varsa dahi yanlış atamadır.Arkadaşlar BÖTE mezunu ÇPL lere ataması yapılır mı?
ALINTI:Zaman aşımı yok mu bu durumlarda ?