az önce sanki biri bilgisayarımı kullanıyor gibiydi?

Kodla Büyü

güzel günler

Aktif Üye
arkadaşlar az önce farem kendi kendine hareket etmeye başladı sanki ben fareyi çekiyorum biri başka bir tarafa çekiyor gibiydi. elimi fareden çektim bişeyler oldu excel açıldı siteye kaydolma bilgileri yazıyordu hemen güç düğmesine basıp kapattım bilgisayarı şimdi bir sorun yok acaba bilgisayarımı elegeçiriyor olabilirlermi bunu nasıl anlarım nasıl önlem alabilirim. mse antivirüs kullanıyorum güvenlik duvarı windowsun kendi güvenlik duvarı.

Merhaba;

Msconfig e girin startup / Başlangıçta da bilinmeyen tanıdığını bir exe varsa kaldırın
Kullanocı adınıza zor bir şifre koyun.
Modeminizin webden erişimini kapatın
Remote desktop açıksa kapatın veya güvenli hale getirin
Teamwiever gibi programlar kullanıyorsanız standart şifrelerden uzaklaştırın
Bunların dışında aklıma şu anda bir şey gelmedi. Birde virüs taraması gerçekleştirin belki bişiler bulabilir.

İyi çalışmalar.

kullanıcı adı ve şifresi kullanmıyorum.(kullansam engellermi acaba)
msconfig e baktım yabancı bir exe yok.
modemi birazdan kapatırım.
remote destkop nedir.
teamwiever kullanmıyorum.

güzel günler' Alıntı:
remote destkop nedir.

Kullanıcı adı olmadan zaten işletim sistemini açamazsınız. Varolan kullanıcının şifresi olmaması bir şekilde UDP port aracılığı ile masaüstünüze ulaşılabilir. Hali ile şifre size bir güvenlik sağlayacaktır. Remote desktop ise masaüstünüzü uzaktan yönetmenizi sağlayan bir servistir. Bu servisi açarsanız ve modem kullanıcı gibi yapılandırmaları yaptıktan sonra uzaktan bilgisayarınıza erişim sağlayabilirsiniz. Bilgisayarım özellikler diyin açılan pencereden oradan Uzak Masaüstü / Remote Desktop u görebilirsiniz. Kolay gelsin.

burhansenyuva' Alıntı:
güzel günler' Alıntı:
remote destkop nedir.

Kullanıcı adı olmadan zaten işletim sistemini açamazsınız. Varolan kullanıcının şifresi olmaması bir şekilde UDP port aracılığı ile masaüstünüze ulaşılabilir. Hali ile şifre size bir güvenlik sağlayacaktır. Remote desktop ise masaüstünüzü uzaktan yönetmenizi sağlayan bir servistir. Bu servisi açarsanız ve modem kullanıcı gibi yapılandırmaları yaptıktan sonra uzaktan bilgisayarınıza erişim sağlayabilirsiniz. Bilgisayarım özellikler diyin açılan pencereden oradan Uzak Masaüstü / Remote Desktop u görebilirsiniz. Kolay gelsin.
remote destkop yerine uzaktan yardım desene yaw, uzaktan yardım kapalı. o zaman kullnıcı şifresi koysam iyi olacak.
Teşekkürler...

BBNET
Geri