Aynı ağdan sitenin açılmaması problemi

Kodla Büyü

karaltan

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar, okulumuzdaki bir servera joomla web sitesi kurdum ancak okuldaki bilgisayarlardan (yani aynı ağdan) web sitesine ulaşamıyoruz. site adını yazdığımızda modemin şifresini soran sayfa geliyor. iç ağdayken sitenin IP adresini yazdığımızda ise (örnek: 192.168.2.180) site çok dağınık bir şekilde, resimlerin yerleri değişik bir şekilde geliyor. evden ise site açılıyor. nedeni ne olabilir? teşekkürler.

modemden route etmeniz lazım web serveri eğer web server a doğru tracert atarsanız modemde kaldığınızı göreceksiniz. ayrıca firewall dan da kural yazmanız lazım

vazgeçtim :D
yada en güzeli modeminizin marka modelini söyleyin bununla ilgili birşey varmı diye bakim

airties rt-205 modemimiz, freebsd işletim sistemi kuruludur. teşekkürler

C:\Users\WIN7>tracert www.stfaatl.com

En fazla 30 atlamanın üstünde
www.stfaatl.com [xx.xxx.xxx.xxx]'ye izleme yolu :

1 <1 ms <1 ms <1 ms xx.xxx.xxx.xxx.static.ttnet.com.tr

İzleme tamamlandı.

xx yazan yerlerde IP adresi yazıyor. gizlemek geerksiz olabilir galba ne bilim :=)

kusura bakmayın hocam özel işlerim nedeniyle cavap vermekte geciktim. ip adresinizi gizlemeniz yerinde olmuş

hocam modemden elimde var ama şu an kullanmıyorum. Kullanım klavuzunun 27. sayfasında konuyla ilgili açıklama var ama ben pek tatmin olmadım açıkçası. deneme şansım şu an için yok. anlatılan uygulama sadece nat yönlendirme. esasen sizin işinizi görmesi lazım yani modemin 80 den gelen istekleri verdiğiniz ipye yönlendirmesi lazım. onun dışında modemde bununla ilgili birşey bulamadım çok fazla yardımcı olamadım kusura bakmayın.
isterseniz klavuz burda http://www.airties.com/usermanuals/RT205_DG_UM.pdf

evet bunu yaptım teşekkürler, bu dışardan gelen istekleri web servera gönderiyor ancak ben içerden istek gönderince sitenin açılmasını istiyorum :=)

AirTies'dan cevap:

Değerli Müşterimiz

Modemlerimizde nat loopback özelliği olmadığından lokalden server`a erişmeniz mümkün değildir.

Airties ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

BBNET
Geri