Avatar: The Legend of Korra (Anime-Dizi)

Kodla Büyü

btformatör

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
864
Korra-upcoming-the-legend-of-korra-23369444-385-347.png


IMDB Puanına Bakmadan karar vermeyin: http://www.imdb.com/title/tt1695360/

The Legend of Korra , ABD animasyon televizyon mini-dizisi. Mini-dizi 2005-2008 arasında yayınlanan Avatar: Son Havabükücü'nün devamı niteliğindedir. Dizinin ilk sezonu 12 bölüm ikinci sezonu ise 14 bölüm olarak yayınlanacağı açıklandı. Özgün diziyle aynı kurgusal evrende geçmektedir: milletlerine bağlı olarak su, toprak, ateş veya havadan birini kontrol etme yeteneğine sahip insanların bulunduğu Asya tesirli dünyadır. Bu dünyada Avatar olarak bilinen biri vardır. Avatar dört ullusun arasındaki dengeyi sağlar ve yalnızca o dört elementi birden bükebilir. Korra dizinin asabi özgür kahramanı, özgün dizideki Aang'den sonra gelen Avatar bedenidir. Yaratıcıları Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko diziyi, özgün dizinin sonundaki Ateşkralı Ozai ve Prenses Azula'nın yenilgisinden 70 yıl sonrasında yeni Avatar Korra'nın bükme karşıtı devrimcilerle yüzleşirken bir yandan da havabükmeyi öğrenişiyle sürdürmeyi planlamaktadır.

GENEL BAKIŞ
Korra, Güney Su Kabilesi'nden Subükücü bir kızdır. Avatar Döngüsü'nde Havadan sonra Su gelmektedir. Korra su, toprak ve ateşbükmede ustalaşmış, fakat henüz havabükmede ustalaşmamıştır. Havabükmeyi Aang ve Katara'nın oğlu, bir Havabükme ustası Tenzin'den öğrenecektir. Önceki dizinin aksine, The Last Airbender: Korra Efsanesi yalnızca bir yerde geçmektedir. Bu yer Cumhuriyet Şehri (Republic City)'dir. Bu yerde bükücü olan veya olmayan her milletten insan birlikte yaşamaktadır. Seride, karakterler, şehir içinde suç dolu ve bükme karşıtlarının isyanlarına karşı mücadele vermektedirler.

KONUSU
Dizi Korra adındaki, Güney Su Kabilesinden bir genç kızın yaşamı konu edinmektedir. Nickelodeon başkanının açıklamasına göre kahramanımız Avatar bu kez "asabi, özgür ve dünyanın sorumluluğunu üstlenmeye hazırdır. Ateş, Su ve Toprak elementlerinde ustalaşmış, fakat Hava elementinde de ustalaşması gerekmektedir. Karakter oluşturulurken kısmen de olsa özgün dizideki Avatar Kyoshi'den esinlenilmiştir; yaratıcıların dediğine göre Avatar hayranları arasında çok popülerdir. Aang'ın macerasını tekrarlamamak için yaratıcılar, diziyi Cumhuriyet Şehri (Republic City) adındaki bir yerde geçirmiştir. Şehrin bir çizimi dizinin duyurusuyla birlikte yayınlanmıştır. Şehrin tasarısında Shanghai'dan ve 1920 ve 1930ların Hong Kong, Manhattan ve Vancouver'ından esinlenilmiştir. Dizide Korra, Avatar Aang ve Katara'nın oğlu üstâd Tenzin'den Havabükmeyi öğrenecek ve şehirdeki bükme karşıtı devrimcilerle uğraşacaktır.

Avatar: The Last Airbender
sinema-ve-tiyatro-klubu-f179/avatar-anime-dizi-t75963.html
 
Hocam ben bunun 3 kitabını da izledim. Bu devamı bana pek cazip gelmedi siz izlediniz mi tavsiye ediyor musunuz?
 
hasari hocam bu avatar, aang olamaz ama izlettiriyor kendini. kendine çeken yanı aang, toph, sokka, zuko'nun arada geçen yıllarda başına gelenler. sen anime seversin. bunu da izle bence :)
 
cumhurtorun' Alıntı:
hasari hocam bu avatar, aang olamaz ama izlettiriyor kendini. kendine çeken yanı aang, toph, sokka, zuko'nun arada geçen yıllarda başına gelenler. sen anime seversin. bunu da izle bence :)
İzleyelim o zaman. :D
 
bu yenısı o kıtaplar degıl ben ızlıyorum serıyı :)=


fate zero 20. bolume geldı bence bunu ızleyın zaten naruto bleach ft demıyorum ızlıyorsunuzdur hasarı hocam
 
cumhurtorun' Alıntı:
hasari hocam bu avatar, aang olamaz ama izlettiriyor kendini. kendine çeken yanı aang, toph, sokka, zuko'nun arada geçen yıllarda başına gelenler. sen anime seversin. bunu da izle bence :)

Hocam haklı, Aang kadar olamıyor ama seyrettiriyor yinede toplam 6 bölümü çıkmış hepsini bir seferde izledim... :)
 
Bende merak edip birinci bölümünü izlemiştim ama öncesini izlediğim için pek sarmamıştı. Zaten dizi sezonları bitiyor elimizde izleyecek birşeyler olsun. :)
 
Korranın önceki avatarlarla olan ruhani bağı kopmuştu. Son bölümde önceki hataların tekrar etmemesi için Ateş, Su ve Toprak uluslarının demokrasiye geçişini sağladı. hatta gerçek dünya(animedeki) ile ruhlar dünyası arasında 3. geçidi açarak aradaki engelleride kaldırmış oldu. Korra yeni nesil avatarların ilki ve eski avatarların sonuncusu oldu. Yapacağı herşeyi yaptı.
 
Geri
Üst