Auris hakıkında bilgisi olan

Kodla Büyü

zgrcln

Aktif Üye
Auris kullanan arkadaşlara birkaç sorum olacak

1- yakıt tüketimi nasıldır?
2- yeni aldım tüp taktırmalımıyım ? tüpte ne kadar yakıyor? Hangi markalar sizce iyi?
3- bakım fiyatları nasıl ?
4- hangi kaskoyu kullanıyorsunuz? Öneriniz var mı?
5- Aracı 3 gün sonra alacağım dikkat etmem gereken tavsiyeleriniz var mı?

yazılı sorusu gibi oldu ama kusura bakmayın. Aracı kullananlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

en ucuz kasko toyata kaskodur.
bende dizel coralla var. fabrika çıkış değerlerine yakın yakıt tüketimi var. karışık 4.8lt diyor fabrika değeri yazın 5.2 lt. kışın 6.2lt yakıyor. fabrika değerleriyle anlayabilirsin ne yakacağını.
bakım fiyatları internette var. toyotanın sitesinden bakabilir ya da servise sorabilirsin. ama bir opelden fazla değil emin ol.
kaskona tüm aksesuarları eklettir. garanti şartlarını öğren. tüp garantiyi bozuyor mu onu öğren. auris'in hangi modelini aldın. ona göre kesinlikle olması gereken aksesuarları söyleyebilirim.

hocam ben kullanıyorum auris sana çok detaylı bilgiler ile cevap yazacağım inşallah da şimdi sahur yapmam lazım burası muş ezana az kaldı

hayırlı olsun. için de rahat olsun hb arabalar içinde en doğru seçimi yapmışsın diğerleri kutu gibi aurisin yanında tavanı çok yüksek içi çok ferah göründüğünden geniş bi araba auris. hızlıca bir iki şey

1 benzinli litre olarak ş içi 9 dışı 7.5 lt 1.6 motor için
2 gaz taktır 1.3 değilse tabi benimki otomatik ama gazla uyumu çok iyi. yanlız hata gösteriyor gazı. benim zavoli yakıt şehir içi 10 şehir dışı 8 lt
3 bakımını sıfır aldıysan toyota ücretsiz yaopacak
4 kaskom yok Allahın izni ile günlük sadakam var
5 kaucuk paspas al mutlaka. bide bozuk yola cık hemen alınca sağ ayna tarafından tıkırtı geliyorsa hemen servise dön izaloasyon yapsınlar toyotaclub.com tr den araştır bu dedeğimi

hayırlı olsun:) aramıza hoş geldin :+1:

arabam auris 1.6 comfort extra. Tecrubelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Kaskoyu toyota da yaptırmayı düşünüyordum. O kararımı devam ettireceğim ayrıca sadaka konusunda da o alışkanlığımızı devam ettirmek lazım ki kasko full+full olsun inşallah. Tüp konusunda biraz kararsızım. kiliste görev yapıyorum. kaçak benzin olayı var. tüpten daha ucuza geliyor. acaba tüp mü taktırsam yoksa kaçak mı alsam kararsız kaldım.
kaskoya tüm aksesuarları eklettir derken hangi aksesuar? spoiler filan mı yok sa başka şeyler mi?
kauçuk paspas daha mı iyi? ayna meselesine de verdiğin siteden bir bakayım. iyi sahurlar.

kaput filmi mesela. ben kaput filmi taktırdım ve işlettim kaskoya. bizim arkadaş unutmuş işletmeyi kaza yaptıktan sonra kasko kaput filmini taktırmadı. gibi yani.

toyota markasına karşı son zamanlarda bir antipatim oluştu.
olumsuz şeyler düşünüyorum

2 yıldır kullanıyorum sıfır aldım herhangi bir sıkıntı yaşmadım dizel otomatik

toyota kasko yaptır daha ucuz
hp tipindeki en geniş arabayı aldın zevkini sür :)
10.000 bakımı 184 tl
20 000 bakımı 220 tl verdim şuan 24000 arabam keşke çelik jant alsaydım bir tek onda pişman oldum.
diğer marka modellere göre biraz fazla teker sesi var. Can sıkcak kdr değil.

Allah kaza Bela Vermesin hocam güle güle kullanın

2 hafta önce benzinli full paketini 42.500 aldı tanıdık sizin kaça oldu?

ates16' Alıntı:
2 yıldır kullanıyorum sıfır aldım herhangi bir sıkıntı yaşmadım dizel otomatik

toyota kasko yaptır daha ucuz
hp tipindeki en geniş arabayı aldın zevkini sür :)
10.000 bakımı 184 tl
20 000 bakımı 220 tl verdim şuan 24000 arabam keşke çelik jant alsaydım bir tek onda pişman oldum.
diğer marka modellere göre biraz fazla teker sesi var. Can sıkcak kdr değil.

Allah kaza Bela Vermesin hocam güle güle kullanın

2 hafta önce benzinli full paketini 42.500 aldı tanıdık sizin kaça oldu?
dizel için ucuz değil mi bakım ücretleri. ben 20000 bakımını 420 liraya yaptırdım

geçen komşu almış sıfır 35 bin tl ye.. ama sakat indirimi var sanırım..

ben benzinli 1.6 comfort extra aldım.41000 TL. sigorta bagaj havuzu paspas park sensörü dahil. 42500 full paketi derken elagant mı comfort extra mı? ates16 hocam. Çok düşündüm kendi sınıfında fiyat / performans + ikinci el olarak en iyi aracı aldığımı düşünüyorum. Umarım öyledir. Birde kılıf yaptırdınız mı sayın hocam ?

zgrcln' Alıntı:
ben benzinli 1.6 comfort extra aldım.41000 TL. sigorta bagaj havuzu paspas park sensörü dahil. 42500 full paketi derken elagant mı comfort extra mı? ates16 hocam. Çok düşündüm kendi sınıfında fiyat / performans + ikinci el olarak en iyi aracı aldığımı düşünüyorum. Umarım öyledir. Birde kılıf yaptırdınız mı sayın hocam ?

Hocam arabsınıı görmedim tatilden gelince arkadaş bakar yazarım :)) benim araba auris dizel comford triptonik vites 2010 aralıkta 43.500 almıştım.

kılıf kesin yaptırın ben geç yaptırdım koltuklarda hafif lekeler var.

her_dem
"dizel için ucuz değil mi bakım ücretleri. ben 20000 bakımını 420 liraya yaptırdım"

hocam arabanızın asıl bakımı 30000 de olacak 600 lirayı bulabir diye uyardılar serviste ama 20000 bakımında siz söyleyince faturaya baktım yanlışmı hatırlıyorum diye 320 kesmişler özürdilerim yanlış yazmışım yalnız 420 çok almışlar hocam başka bir sıkıntı vardır. mesala hava fiitresini değiştirmişlerdir nerden baksanız 70 tl bende idare eder diye değişiim yapmadıılar hocam.

kily' Alıntı:
hocam ben kullanıyorum auris sana çok detaylı bilgiler ile cevap yazacağım inşallah da şimdi sahur yapmam lazım burası muş ezana az kaldı

hayırlı olsun. için de rahat olsun hb arabalar içinde en doğru seçimi yapmışsın diğerleri kutu gibi aurisin yanında tavanı çok yüksek içi çok ferah göründüğünden geniş bi araba auris. hızlıca bir iki şey

1 benzinli litre olarak ş içi 9 dışı 7.5 lt 1.6 motor için
2 gaz taktır 1.3 değilse tabi benimki otomatik ama gazla uyumu çok iyi. yanlız hata gösteriyor gazı. benim zavoli yakıt şehir içi 10 şehir dışı 8 lt
3 bakımını sıfır aldıysan toyota ücretsiz yaopacak
4 kaskom yok Allahın izni ile günlük sadakam var
5 kaucuk paspas al mutlaka. bide bozuk yola cık hemen alınca sağ ayna tarafından tıkırtı geliyorsa hemen servise dön izaloasyon yapsınlar toyotaclub.com tr den araştır bu dedeğimi

hayırlı olsun:) aramıza hoş geldin :+1:

koyu yerde bir yanlış var sanırım hocam, markaların garantideki işlerine gelen tek olay servis ücretidir, bakım ücretini sıfırı da alsanız 2.el de siz ödersiniz...

Tüp taktırmadan 1-2 servisle görüşün, toyota sanırım tüpten çıkacak motor sorunlarını kabullenmiyor, vw tüplü hiçbir arabayı servislere dahi sokmuyor..

garanti extra yaptırabiliyorsan yaptır hocam, yanılmıyorsam bu pakette alt takım garantisi de var, çukur mukur kafan rahat olur..

polen filtresini serviste değiştirmek zorunda değilsiniz, internet sitelerinden 5-10 liraya alın servis 70-80 lira alıyor. hs orjinali kadar kaliteli olmaz ama senede 2-3 değiştir gene hesaplısın..

ön konsoldan takırtılar gelecek bi kere zamanla kendini alıştır :) bir de lastikler birez ses yapıyor sanırım ama ileride mischlen alırsan baya fark ediyormuş..

uzun zamandır araştırıyorum aurisi, tek içime sinmeyen içindeki plastik mağzemenin kalitesi oluşu, bir önceki corollaya bak mesela cillop gibi...

bir de mmt dizel kullanan arkadaşlar yada alacak olanlar, mmt li dizel araçlarını mahkeme yoluyla iade edip parasını geri alanlar var DH'de, yani 5 vites mmt'lerin özellikle dizellerinde sıkıntı çıkıyormuş(neden benzin değil dizel:bknz-tork devri)

ates16' Alıntı:
zgrcln' Alıntı:

Hocam arabsınıı görmedim tatilden gelince arkadaş bakar yazarım :)) benim araba auris dizel comford triptonik vites 2010 aralıkta 43.500 almıştım.

kılıf kesin yaptırın ben geç yaptırdım koltuklarda hafif lekeler var.

her_dem
"dizel için ucuz değil mi bakım ücretleri. ben 20000 bakımını 420 liraya yaptırdım"

hocam arabanızın asıl bakımı 30000 de olacak 600 lirayı bulabir diye uyardılar serviste ama 20000 bakımında siz söyleyince faturaya baktım yanlışmı hatırlıyorum diye 320 kesmişler özürdilerim yanlış yazmışım yalnız 420 çok almışlar hocam başka bir sıkıntı vardır. mesala hava fiitresini değiştirmişlerdir nerden baksanız 70 tl bende idare eder diye değişiim yapmadıılar hocam.
hava litresi değişti evet. 4 litre yağ zaten 100 lira, 100 lirada işçilik yazıyolar. bir iki ekleme oldu 420 lira

2009 model 1.6 132 bg aurisi 17000 de aldım.sadece 20000 -30000 ve 40000 de yağ ,hava ve polen filtrelerini değiştirdim.Acaba fren balataları -debriyaj balatası -motor suyu antifriz ve triger ne zaman veya kaç binde değişiyor.

BBNET
Geri