Yani ücretli abuk subuk branşlardan gelen kişilerin ders vermesini doğru buluyorsunuz.format_01' Alıntı:Sizinki sadece muhalefet. evet bende muhalefet ediyorum yeri geldiğinde ama sizinki olur olmaz herşeye muhalefet.
Keşke herkes her eğitim fakültesini bitiren hemen atanabilse ama konu bu değil. konu şubat ataması. Şubat ataması tamamen mantıksız. şubatta öğretmen gidiyor. yerine giren ücretlini görevine son veriliyor, yada verilecek derslere giren öğretmen değişiyor. çocuğun adaptasyonu , yeni bir öğretmenin kış ortasındaki öğretmenliğe alışma adabtasyonu daha bir çok kriter. Tek atama olsun ağustosta olsun ve düzenli olsun. ortada bir khk var ona rağmen geçen şubatta atama yaptılar tükürdüklerini yalayıp o yüzden atanamayan arkadaşlarda haklı olarak isyan ediyor. ama yapılmasın ve bundan sonra düzenli olsun. geçen şubatta atama yaptıkları için bu şubatta eş durumu yapmaları gerekir ama. stajyerliği kalkan arkadaşlara 1 dönem daha ailelerinden ayrı bırakıp eziyet etmek zulümdür.
Geçenlerde şöyle bir yazı gördüm.
Ücretli doktor var mı?
Ücretli avukat var mı?
Ücretli mühendis var mı?
Ücretli hakim var mı?
Ücretli polis var mı?
Ücretli asker var mı?
Biraz akıllı olun mesleğinize sahip çıkın. Bu şunu gösteriyor demek ki bu ülkede en önemsenmeyen meslek öğretmenliktir bunu kabul edin.
Asıl branş öğretmeni beklerken ben ücretli öğretmenlikte hiçbir mantık bulamıyorum. Yok eğitim aksamasın yok öğrenci sürekli öğretmen değiştirmesin saçmalıklarını geçin.
Örneğin yeni sisteme göre sınıf öğretmeni atanacak bekletiliyor 1.sınıf öğrencileri ücretliye verildi. Diyor ki 1 sene ücretli okutsun eğer 1 sene ücretli okutursa ataması yapılacak olan 3 sene okutacak.
İkinci dönem atama yapılırsa 3,5 sene okutacak peki bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi?
Artık bu ücretli saçmalığının bitirilmesi gerekiyor. İhtiyaç varsa şubatta atamada olması gerekiyor. Eş durumunun kalkması zaten başlı başına bir zulümdür.