ATAK'sız Tahtaları Nasıl Kullanıyorsunuz, Yardım ???

Kodla Büyü

ftmare

Aktif Üye
Merhaba hocalarım. Size bir konuda danışmak istiyorum. Geçen sene okulumuzda etkileşimli tahtalarda atak'ı kullandık. Epey sorun yaşadık. Özellikle anahtar flash belleklere virüs bulaşması ve bu nedenle tahtaların açılmaması problemini çözemedik. Hocalar tahtaları kullanamadılar ve benim başıma dert oldular. Bu sene ben de atak'ı kaldırdım ve C ye ve D ye deepfreeze attım. Yazılımsal olarak herhangi bir problem olmaz, olursa da zaten imaj atıyorum hemen. Fakat tahtalar direk açıldığı için bunu kötüye kullanmak isteyen öğrenciler de olacaktır. (bangır bangır müzik dinlemek, uygunsuz içerikli film seyretmek vs.) Atak'ı kullanmayan arkadaşlar buna nasıl bir çözüm ürettiler? Okulumuzda 80 öğretmen ve 48 etkileşimli tahta var. Bunu da göz önüne almanızı rica ediyorum ve önerilerinizi bekliyorum.

Deepfreeze zaten yüklü hocam. Direk açıldıkları için öğrencilerin bunu suistimal etmesini önlemek istiyorum.

Değerli hocam bu sorunu gecen yil bende yaşadım. Tahtalari acik birakan ya da unutan hhocalardan sonra çocuklar istediklerini yapabiliyorlardı.daha sonra idareyle bu sorunu konuştum ve mudurum akilli tahta anahtarları için odasında bir dolap koydu ve öğretmen ders basinda aldiği anahtardan sorumlu olup ders bitiminde kilitleyip getiriyorlar anahtarları.bu sayede akilli tahtalarin öğrenciler tarafından kullanilmasi engellenmiş oldu bir nebze.

Teşekkürler hocam yardımınız için. Anahtar dolabı oluşturma fikrini biz de düşündük. Zaten son çare ona başvuracağız ama yazılımsal olarak uzaktan kontrol etme, kapama veya açma şeklinde bir program kullananlar var mıdır acaba? Bunu merak ediyorum. Ben biraz araştırdım ama yeterli bilgiye ulaşamadım.

Merhaba hocam,
ATAK 1.09 kullanın. Flash bellekleri NTFS olarak ayarlayın (ister format atarken NTFS yapın, isterseniz içindeki mevcut belgeleri korumak için convert komutunu kullanın). Flash belleklerinize yazma koruması koyun. İstediğiniz klasörlere yazma yetkisi ekleyin. Flash bellek fiziksel olarak bozulana kadar anahtar belleğiniz bozulmaz. Ayrıca 1.09 versiyonunda flash virüs tarafından bozulmuşsa (Klasörleri taşıyan virüsler) klasörü eski yerine taşıyın, çalışmaya devam edecektir. 1.06 ve öncesinde dosyanın yeri değişince anahtar geçersiz hale geliyor ve dosya eski yerine kopyalansa da anahtar çalışmıyordu.

Anahtar flash belleklerin korumaya alınmasıyla ilgili sunu hazırlamıştım:

Ekli dosyalar

Hocam ben komple açık kullanıyorum tahtaları arada bazı sınıflarda sıkıntı çıkıyor sıkıntı olan sınıflara ceza olarak tahtayı kapatıyorum.
Geçen yıl bizim fiber alt yapısı tamamlandı bu yıl akıllı tahtalar için sınıf yönetim programı kurmayı düşünüyorum. Bu şekilde odamdan tüm tahtaları rahatlıkla kontrol etme imkanım olur.

tahtaların hepsine netop school kurdum bir de müdürün bilgisayarına, arada girip bakıyordu en azından izlendiklerini bildikleri için sıkıntı olmuyordu bi de bunun üstüne atak kurdum müdürün istemesiyle ama bu yıl kaldırıyorum çok sıkıntı oldu atak unutanlar virüs bulaştıranlar... Atakla bi de şu sıkıntı oldu dersten önce öğrencilerin hazırladıkları ödevi açıp hazır hale getirmeleri gerekiyordu her ders bi öğrenci flash ister duruma geldi bana da gına geldi

Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
Muharrem hocam yazma korumasını da denedim. Bir nebze eksildi sorunlar ama yine de kesin çözüm olmadı. Sınıf yönetimi programı olabilir diye düşünüyorum. Satın mı alacaksınız hocam? Bizim de fiber altyapısı hazır ama henüz internet verilmedi. İnternet açılmadan önce de bu meseleye bir çözüm bulmam şart. Efsa hocam aynı sorunları bende yaşadım. Hatta okul kalabalık olduğu için aldığı flashı geri getirmeyenler de oldu, kayıplara karıştı benim flashlarda. Neyse netop schooldan memnun musunuz? Sorun çıkmadan kullanabildiniz mi? Birde sizin tahtalarda fiber internet var mı hocam, yoksa okulun ağına mı bağlılar? Ağ sistemi nasıl ayarladınız? Bilgi verirseniz sevinirim. Çok soru sordum ama bu daha mantıklı geldi bana, zira atak'a tekrar geri dönmeyi düşünmüyorum.

hocam iTALC diye ücretsiz bir yazılım buldum açık kaynak kodlu netten araştırmalarıma göre iyi ama daha okulda denemedim yarın deneyecem.
bizim de fiber daha bağlanmadı okulun ağını kullanıyoruz şuan.

efsa hocam sizden biraz daha bilgi almamız mümkün mü acaba? Tahtalar fiber ağda mı, okul ağında mı? Biraz daha detay verir misiniz?

Bizim okulda da akıllı tahtaların anahtarları kırık ve yapılmıyor yapılmayacakta(maliyet 32 tkahta toplam=600tl miş).Tahtalar açık.Okulun ağı kullanılıyor tahtalarda.Öğrenciler youtoube'dan her şeyi izliyor :( başım çok ağrımadan(şikayetlerden) sizlerden bir fikir alayım.Atak kurmayı düşündüm ama bu siteden okuduğum kadarıyla sıkıntı yaşayan hocalarımız olmuş.Netop school u tarzı bir program kursam mı?Kullanan varsa satın mı aldınız?Nasıl yaptınız? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler...

Selamlar, sayın hocalarım ben de yeni görevlendirildiğim okulda iki ayrı internet hattı var, bunlardan birisi meb, birisi özel. Biz meb den gelen interneti akıllı tahtaların bağlı olduğu hatta bağladık (tek kablo ile) bu şekilde bütün akıllı tahtalar mebin netini kullanıyor. Şimdi tahtalara netop yükleyeceğim, herhangi bir bilgisayarı da ana bilgisayar olarak kullanacağım. Anında tahtaları görebileceğim. Atak ile uğraşacaktım ama buradan anladığım kadarıyla sıkıntı çıkıyormuş, bakalım netopta sıkıntı verecek mi

Arkadaşlar öğrencilerin izlediklerini siz neden sorun ediyorsunuz ki. Sizin göreviniz tahtaları çalışır durumda tutmak. Diğer sorunlar derse giren ve tahtayı açık bırakan öğretmenin veya önlem almayan idarenin sorunu. Şahsen ben karışmıyorum.

tuana hocam sizin aynı hat üzerindeyse eğer tahtalar büyük ihtimalle olacaktır. Peki sizde tahtalar kaç tane ve fiber var mı acaba? Netop Schoolu da kurarsanız deneyimlerinizi bekliyoruz hocam. xodeda hocam sizin dediğiniz de doğru ama yine her koşulda bizim başımız ağrıyor. Kurcalasınlar, interneti de kullansınlar sorun değil ama kalabalık bir okulda bir şekilde kontrolü sağlamak gerekiyor.
Tahtaları tek pcden kontrol eden arkadaşlar, acil yardımlarınızı bekliyoruz.

Ben tahtaların öğrencilerin kullanımına kapatılmasına başından beri karşıyım. 2 senedir fatih projesi kapsamındaki okullarda btr olarak görevlendiriliyorum. Deep freeze sorunu çözüyor şimdilik. Net Support Protect i kaldırıp yeniden kurdum bu sayede şifresini değiştirebildim. İstediğim programları kurup ayarları yaptıktan sonra clonezilla ila yedeğini aldım ve vestelin imajına yerleştirdim. böylece benim imajımda aynı estelinki gibi bir enter ve yes ile kurulabiliyor.

Bu konuda zaten problem yok hocam, herkes kendi imajını oluşturmuş durumda. Tahtalarda açık zaten öğrenciler de istediklerini yapabiliyorlar. Ama neden uzaktan kontrolü sağlanmasın ki? Hem bizim içimiz rahat olur, hemde öğrenciler izlendiklerini bildikleri için yararlı şeylere yönelirler.

Hala beklemedeyim, yok mu bize yol gösterecek uzaktan kontrolü kullanan bir hocamız????

hocam ben net support ile çözdüm işi ağ altyapısı bitti ama internet vermediler henüz ama ben bu altyapıyı kullanarak net supportla bütün tahtaları görebiliyorum forumda konusu vardı araştır bulamazssan özelden yaz yardımcı olayım

bizim okulda her öğretmende bir tahta anahtarı var ve ATAK hiç kullanmadım.öğretmen tahtayı kullanacaksa sınıfta açar sonra kilitler çıkar. ben bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım.
netsupport kurup da öğretmenlerin ne yaptığını izleyecek değilim. tenefüste zaten tahtalar kilitli.

svbarut' Alıntı:
bizim okulda her öğretmende bir tahta anahtarı var ve ATAK hiç kullanmadım.öğretmen tahtayı kullanacaksa sınıfta açar sonra kilitler çıkar. ben bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım.
netsupport kurup da öğretmenlerin ne yaptığını izleyecek değilim. tenefüste zaten tahtalar kilitli.

Burada amaç zaten öğretmenleri izlemek değil. Kilit çözümünü en son çare olarak düşünüyoruz çünkü 80 küsür öğretmen, 50 küsür tahta var. Hem ben öğrencilerin de tahtaları kullanabilmesinden yanayım. Bu projenin de bu şekilde bir nebze amacına ulaşacağı kanaatindeyim.
erdal hocam siz denk geldiyseniz sayfanın linkini paylaşır mısınız? Ben araştırdım ama tam istediğim çözüme denk gelemedim.

BBNET
Geri