Atölye şefliğine müdürümün cevabı

Kodla Büyü

YuLiaN

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar bbnet aile ortamımzda okulumda yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim.

Okulumuzda bilgisayar bölümünde 5 adet öğretmen ve 4 adet bilgisayar labaratuvarı mevcuttur.Şu anda 1 alan şefi ve 1 atölye şefimiz bulunmaktadır. Eğitim-öğretim yılı başlarında muhtemelen ekim ayı içinde bir öğretmen arkadaşımızla birlikte atölye şefliğine başvuru dilekçesi yazdık ve sayın müdürümüzün odasına doğru yola koyulduk çünkü memurumuz dilekçeleri müdürümüz okumadan ve incelemeden işleme koymuyor.Müdürümüz okuyup incelemesini yaptıktan sonra sene başı yoğunluğu sebebiyle şu anda dilekçe vermememizi sonra kendisinin bu konuda yazı çıkaracağını söyledi.

Gel zaman git zaman aylar ayları kovaladı :) mayıs ayı başlarına geldiğimizde hala bu yazı çıkmamış ve biz tekrar müdürümüzün kapısına dayanmıştık.Bu sefer daha kararlı olarak geldiğimiz odada müdürümüz yine usta manevralar sergileyerek atölye şefliği vermek istemediğini dillendirdi.Hatta okulda hiç kimsenin bunu hak etmediğinide hiç sıkılmadan söyledi.Bizde gerekli karşılıkları çekinmeden sayın müdürümüze vererek sinir katsayısını biraz yükselttik sanırım :) Son olarak kapıdan çıkmadan kendisine "müdürüm dilekçeleri napacaz?" dediğimizde "siz bilirsiniz ister verin ister vermeyin verirseniz ben size değerlendirip gerekli cevabı yaza doğru veririm" dedi. Bizde arkadaşımla müdürümün bakışları arasında memurumuzun yanına giderek dilekçeyi işleme koydurduk.Sayın müdürümüzün cevabını merakla beklemeye koyulduk.

Beklediğimizden de hızlı bir şekilde 15 iş günü dolmadan bugün müdürümüz cevabı verdi.Dediğine göre sene sonu geldiğinden sene basında değerlendirecekmiş.Gerçi sene başıda yoğun oluyodu dediğine göre :)

Bu cevaptan sonra bir üst merci ile yazışmayı düşünüyoruz lakin önerisi olan arkadaşların görüşleride benim için kıymetlidir.Paylaşırsanız sevinirim.İyi geceler..

Cevap dilekçesi :

YuLiaN' Alıntı:
atölye şefliği vermek istemediğini dillendirdi.Hatta okulda hiç kimsenin bunu hak etmediğinide hiç sıkılmadan söyledi.
zihniyeti belli. kendilerini yönetmelikten üstün görüyorlar.
Gelecek eğitim öğretim yılı başında bir dilekçe. ek olarakta bu cevabı ekleyin.
kolay gelsin

Koyun güdemeyecek adamları koltuklara oturtanları destekleyenler utansın :roll:

Müdürler ile ilgili bir hikaye boşa anlatılmıyor... Ne diyelim hocam devlette böyle bir cevap şekli, böyle bir idarecilik, böyle bir okul yönetme sanatı olur mu? oluyor muş sayın müdürünüze saygılar sunarak bir üst merci ile önce yüzyüze görüşüp ardından resmi dilekçenizi vermeyi tavsiye ediyorum. Diyecek söz çok ama adam olana...

Sayin hocam
Alo 147 veya BIMER e yazin en fazla 1 haftaya cevabinizi alırsınız
balırsınızbir çok idareciler Bu durumdan cekinmektedir
Olumsuz yaniti bile degisebilecegini dusunuyorum
Desteği fazlasiyla hak etmektesiniz
Geri adim atmamalisiniz

bende de böyle bir müdür vardı... adam 33 yıllık idareciydi herkes önünde saygıyla eğilirdi ama ben ona hayatı boyunca unutamayacağı bir ders verdim ve fiyakasını bozdum.. Hakkında suç duyurusunda bulunacaktım.. Gerçi yöneticilik değerlendirmesi sonucuna göre görevden alındı sonra da emekli oldu.. Çok şükür böyle arızadan biz de kurtulduk.. Darısı öğretmenlerini ezmeye çalışan diğer müdür müsvettelerine..

YuLiaN' Alıntı:
Bu cevaptan sonra bir üst merci ile yazışmayı düşünüyoruz lakin önerisi olan arkadaşların görüşleride benim için kıymetlidir.Paylaşırsanız sevinirim.İyi geceler..
.
Hocam bir üst makama çıkmadan önce BİMER e görüş sorun. Zira Alan ve Atölye şefleri ile ilgili yönetmelik henüz yayınlanmadı. Her ilin kendine göre farklı yoğurt yiyişi var çünkü. Ayrıca yönetmelik yayınlanmasada İstanbulda karşılaştığım bütün müdürler Görevlendirme ve İstifaları sene başı ve sene sonunda kabul ediyorlar.
.
TAVSİYEM
.
BİMER e görüş sorun. Atölye ve Alan şeflerinin görevlendirmeleri hangi tarihlerde yapılmatadır diye.
gelecek cevaba göre hareket edersiniz
...................
Gelelim Madalyanun Öteki yüzüne.
Yönetmelik derki
Standart atölye / laboratuvar donanımı sağlanmış her atölye / laboratuvar için 1 atölye ve laboratuvar şefi görevlendirilir.
Bu na göre müdürünüz size aşağıdaki gibi bir cevap da verebilir.
Kurum bünyesinde Standart atölye / laboratuvar donanımı sağlanmış fiziki mekan bulunmamaktadır.

2013 yılında başıma gelen bir olay.

mevzuat-yonetmelik-f25/o-o-k-y-madde-84-e-gore-seflik-atamasi-yapilmiyor-t118668.html

müdürüm beni de uğraştırdı. Sendika avukatına gittim, 15 gün müdürün cevap hakkı, 15 gün mem cevap hakkı 15 gün geri okulun işlem süresi 45 gün süre içerisinde görevlendirmeniz başlamzsa mahkeme ile göreve başlamadığınız günlerde ki kayıp ekdersinizi alabilirsiniz dendi, avukat okula geldi meb e gitti 4 gün sonra şef oldum. İnanın iyi niyetimizden kaybediyoruz.

hocam şubat 2009 yönetmeliği halen geçerli, orada şef ataması dönem başında yada sonunda yapılır demiyor, 4 atölye varsa 1 bölüm şefi 3 atölye şefi GÖREVLENDİRİLİR. burada görevlendirilebilir demiyor. Hiç bir şey idarenin elinde değil.

tavsiyem sendika avukatına gidin, avukat okula gelir müdürün gözünü korkutur 2 haftaya şef olursunuz .

aklıma gelmişken: şef olduktan sonraki aylarda bakanlık müfettişi geldi okula, bende arada sordum şef atanmalı mı ne yapılmalı diye.
Müfettişin cevabı: müdür şef atamıyorsa suçludur... Şef atamak ZORUNDA, başvuru yoksa bölüme en yakın bölümden şef atar bölümden isteyen olunca dışardan gelen şefin görevi biter vs....

Yukarda arkadasta söylemiş gerekli donanımlar sağlanırsa atölye şefi verilir diyor yani müdür isterse verir istemezse vermez demiyor kimin hak edip etmediği sorgulamasını da mudure bırakmıyor . Gerekli donanımlarla alakalı bir liste vardı bilgisayar sayısı, ağ cihazı sayisi falan filan bakin şartlar sağlanıyorsa yönetmelikte ki maddeye atıf yaparak bölümümüz gerekli şartları sağladığını bu sebepten dolayı şef görevlendirmesi yapılması gerektiğini yazın verin dilekçeyi, bakalım ne cevap verebilecek. Çoğu mudur yönetmeliği bilmez kafasına gore uygulama yapmaya çalışır, önüne yönetmelik koyunca diyecek söz bulamıyor, hatta daha sonra benzer konularda önce size sorma ihtiyacı nile duyuyor.

BBNET
Geri