ram testine ok diyor yani sorun yok.Varsa bir sorun rom'dadır.yakmadıysan iyidir belki romun yeniden yüklenmesi gerek...pili uzun sure takma bekle...bios bilini de çıkar.Ram iki slot ise tek tek dener misiniz? Yada ram bulup deneme şansınız var mı?
Hocam aynı ekranda benim pcde takılıp kalıyor hiç bir işlem yapamıyorum cozebildiniz mi?Windows 8 yüklü laptopa format atacaktım. Bios pilini çıkardım taktım ama hâlâ biosa veya boot ekranına giremiyorum. Görsel ektedir.
İki yıllık konuyu hortlatmışsınız.Hocam aynı ekranda benim pcde takılıp kalıyor hiç bir işlem yapamıyorum cozebildiniz mi?
Teşekkürler deneyeyim hocamİki yıllık konuyu hortlatmışsınız.
Laptoplarda POST ekranında resimdeki gibi takılıyorsa, sabit diskten olma ihtimali yüksektir. Sabit diski sökün, eğer POST ekranını geçerse sorun ondadır. Bazen de optik sürücüden de kaynaklanabilir. Sökebiliyorsanız onu da sökün.
Bizde lenovo bir laptop var. Bir süre önce lenovo logosu görünüyor, orada donuyordu. Ama bazen de yapmıyordu. En son optik sürücüden olduğunu farkettim. Optik sürücüyü söktüm, sorun ortadan kalktı.
Denedim hardiski cikarip biosa girebildim.arızalı mi acaba hardisk başka laptopa taksam ondada aynısını yaparmi nasıl formatlayabiliriz eski bir masaüstü pcye taksam hangi aparat gerekli 2.5 inç hardisk içinBence harddisk ten olabilir söküp farklı bir bilgisayarda sıfırlayın tekrar formatlamayı deneyin
Masaüstü bilgisayarın kasasını açıp, SATA kablosu ile bağlayabilirsiniz. Harici olarak bağlamak için harici sabit disk kutularından alıp, USB olarak bağlayabilirsiniz.Denedim hardiski cikarip biosa girebildim.arızalı mi acaba hardisk başka laptopa taksam ondada aynısını yaparmi nasıl formatlayabiliriz eski bir masaüstü pcye taksam hangi aparat gerekli 2.5 inç hardisk için