Asp Veri tabanı bağlantı hatası

Kodla Büyü

net008

Üye
Arkadaşlar veri tabanı ile ilgili bütün konulara baktım. Yazılanların çoğunu uyguladım şu hatayı alıyorum.

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers hata '80004005'

[Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] Microsoft Jet veritabaný alt yapýsý '(bilinmiyor)' dosyasýný açamadý. Dosya bir baþka kullanýcý tarafýndan özel kullanýmda açýlmýþ veya verileri görebilmeniz için izniniz yok.

/Yeni/ayarlar.asp, satır 32

IIS ile çalışıyorum. wwwroot klasörünün sağ tık özelliler öznitelikler özelliği salt okunur. Ayrıca içindeki web klasörlerde salt okunur. Salt okunur önündeki chek işaretini kaldırıp uygula diyorum. işlemi yapıyor sonra tamam tıklıyorum. Tekrar dosyaya sağ tıkladığımda öznitelik hala salt okunu belki on defa yaptım. Hasta etti beni
İşletim sistemi vista home permium. IIS 7.0. IIS ile ilgili tüm ayarları http://www.cilem.net/default.asp?cilem=iis7.clm linkteki gibi yaptım. Bu işlemleri admin hesabı ile yapıyorum. Böyle saçma sapan bir hata ile karşılaşan var mı?

Hocam Vista da nasıldır bilemiyorum ama. Web dosyalarının yüklü olduğu klasörde sağ tıklayıp özellikler dediğiniz zaman "web paylaşımı" adında bir sekme çıkıyor mu. Eğer çıkıyorsa oraya girin ve bu klasörü paylaştır seçeneği aktif edip okuma ve yazma izinlerinin verilmesini sağlayın. Bu şekilde sorun çözülebilir. Ayrıca ayarlar.asp sayfasında hata veren satır veya satırlarıda buraya yazarsanız iyi olur.

wwwroot klasörü ve içindeki web klasörlerini paylaşıma açtım.
wwwroot klasörü içindeki sitelerin hepsi de

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers hata '80004005'

[Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] Microsoft Jet veritabaný alt yapýsý '(bilinmiyor)' dosyasýný açamadý. Dosya bir baþka kullanýcý tarafýndan özel kullanýmda açýlmýþ veya verileri görebilmeniz için izniniz yok.

/keyifhaber/bag.asp, satır 3

bu tarz hata veriyor. db yolunu doğru olduğuna eminim.

Klasörlerin Salt okunur özelliğinden kaynaklanığnını düşünüyorum. Ancak bu özelliği bir türlü değiştiremedim. Ahh Xp nin gözünü seveyim.

öncelikle denetim masasındaki klasör seçeneklerine gir oradan görünüm sekmesinden basit dosya paylaşımını kullanın tikini kaldır. sonra veritabanına ve veritabanının bulunduğu klasörlere teker teker sağ tıklayıp paylaşım ve güvenlik de... açılan pencerede güvenlik sekmesine girince altta kullanıcılar var. orada internet konuk hesabını seç ve alttaki izin haklarının hepsini ver. listede internet konuk hesabı yoksa ekle butonundan ekle.. inş bu bilgiler işe yarar. kolay gelsin...

Hocam salt okunur olmasından kaynaklandığını sanmıyorum. Çünkü ASp de daha önce hazırlamış olduğum siteleri kontrol ettim. hepsinin klasötleri salt okunur görünüyor ama bu tarz bir hata vermiyor. Veri tabanına ulşama konusun da hata veriyor. Bu arada siteyi çalıştırdığınz esnada veritabanı programı açık mı kapalı mı?? Eğer açıksa kapatıp dener misiniz.??

Hocam root içindeki ilgili klsöre sağ tıklayıp Güvenlik sekmesinden Everyone kullanıcıyı ekleyip bütün izinleri verin...

BBNET
Geri