Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

asp toplam ders saati

Konu, 'ASP - ASP.NET' kısmında misha tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. misha

    misha Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğeni:
    0
    merhaba

    aşağıdaki gibi belli günlerdeki haftalık ders programındaki bir güne ait ders saatlerini tek tek alabiliryorum.
    fakat ben en alt kısımda 3 güne ait Türkçe dersinin veya tüm derslerin kaç saat oldugun nasıl hesaplatabilirim.


    25.10.2012:
    Türkçe(22): 2
    Hayat Bilgisi(23): 1
    Matematik(24): 1
    Müzik(25): 1
    Görsel Sanatlar(26): 0
    Beden Eğitimi(27): 0
    S.E.(Rehberlik)(29): 0
    Serbest Etkinlikler(30): 1
    26.10.2012:
    Türkçe(22): 3
    Hayat Bilgisi(23): 1
    Matematik(24): 1
    Müzik(25): 0
    Görsel Sanatlar(26): 0
    Beden Eğitimi(27): 0
    S.E.(Rehberlik)(29): 0
    Serbest Etkinlikler(30): 1
    29.10.2012:
    Türkçe(22): 2
    Hayat Bilgisi(23): 1
    Matematik(24): 1
    Müzik(25): 0
    Görsel Sanatlar(26): 0
    Beden Eğitimi(27): 1
    S.E.(Rehberlik)(29): 0
    Serbest Etkinlikler(30): 1

    -----

    bu kısımda tüm derslerin kaç saat oldugunu nasıl hesaplatabilirim
     
  2. dndd

    dndd Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.497
    Beğeni:
    31
    hocam bukadarını yapmışsın onumu yapamadın aldığın değerleri değişkenlere aktarıp toplayacan
     
  3. misha

    misha Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğeni:
    0
    atıyorum ama olmadı

    üç günün toplamı gerek
     
  4. dndd

    dndd Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.497
    Beğeni:
    31
    ekle kodlarıda bi bakalım
     
  5. misha

    misha Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğeni:
    0
    <%Set tatil_gunu_bul = exbag.Execute("SELECT * FROM takvim WHERE tarih_turu=2 order by tarih_time asc; ")
    Do while not tatil_gunu_bul.eof %>


    <%= tatil_gunu_bul("tarih") %>

    <%Set derslerxx = exbag.Execute("SELECT * FROM dersler WHERE sinif="&session("sinif")&" ")
    Do while not derslerxx.eof
    dersidxx=derslerxx("id")%>
    <%= derslerxx("dersadi")%>(<%= dersidxx %>):

    <%
    Set objRs = exbag.Execute ("SELECT COUNT(*) AS records FROM dersprogram WHERE gunler=("&gunnxx&") and dersid="&dersidxx&" ;" )
    top= CInt(objRs("records" )) 'ders saati toplamı

    %>
    <%= top %>
    derslerxx.movenext : loop%>





    <%

    tatil_gunu_bul.movenext : loop%>
     
  6. misha

    misha Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğeni:
    0
    dndd kardeş baktın mı?
     
  7. dndd

    dndd Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.497
    Beğeni:
    31
    valla şimdi aklıma gelen dizi oluşturup dizi değişkende toplama yapmak
    şöyleki (yazım yanlışı olabilir:))
    önce tanımlamak lazım tabi Dim a(10), c(10),b
    sonra
    <%
    b=0
    Set derslerxx = exbag.Execute("SELECT * FROM dersler WHERE sinif="&session("sinif")&" ")
    Do while not derslerxx.eof
    dersidxx=derslerxx("id")%>
    <%= derslerxx("dersadi")%>(<%= dersidxx %>):
    <%
    Set objRs = exbag.Execute ("SELECT COUNT(*) AS records FROM dersprogram WHERE gunler=("&gunnxx&") and dersid="&dersidxx&" ;" )
    top= CInt(objRs("records" )) 'ders saati toplamı

    b=b+1
    a(b)=a(b)+top
    c(b)=derslerxx("dersadi")
    %>
    daha sonra en altta döngüyle a dizisindeki toplam ders saatleriyle c dizisindeki ders adları yazdırılabilir zannımca
    denemek lazım biraz daha geliştirmek gerekebilir :)
     
  8. misha

    misha Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğeni:
    0
    top o güne ait toplam ders saatini veriyor
    b=b+1 niçin
     
  9. dndd

    dndd Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.497
    Beğeni:
    31
    top türkçe dersini ilk gün 2 saat olduğunu veriyor değilmi
    b=b+1 dizi sayısı
    ilk döngüde
    b=1 a(1)=2 c(1)=türkçe
    ikinci döngüde b=2 a(2)=1 c(2)=hayatbilgisi
    ...
    sonra gün değişince b=0
    ve döngü içinde
    ilk döngü
    b=1 a(1)=2+3 c(1)=türkçe
    ikinci döngüde
    b=2 a(2)=1+1 c(2)=hayatbilgisi
    ..
    sonra gün değişince b=0
    ve döngü içinde
    ilk döngü
    b=1 a(1)=5+2 c(1)=türkçe
    ikinci döngüde
    b=2 a(2)=2+1 c(2)=hayatbilgisi
    ..
    so nunda döngü actık
    c(1)=türkçe
    a(1)=7
     
  10. misha

    misha Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğeni:
    0
    c(2)=hayatbilgisi

    gibi tanımlar ile ilgili sorun dersler veri tabanından alınıyor ve her sınıfı göre farklılık göstermektedir.

    sabit tanımlar işimizi görmez

    çünkü dersler, tarihler veritabanından gelmekte ve o tarihteki haftalık ders programıda öğretmene göre veri tabanından gelmekte..

    görüşlerin için tskler dndd
     
  11. misha

    misha Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğeni:
    0
    :sleep:
     
  12. dndd

    dndd Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    28 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.497
    Beğeni:
    31
    c(2)=hayatbilgisi
    bu bir tanım değil arkadaşım programın çıktısı
    c(b) dizisi değerlerini zaten veritabanından alacak yani sen tanımlamayacaksın
    c(b)=derslerxx("dersadi")
    eğer sınıf sınıf yapılacaksa sorun olmayacaktır eğer bütün sınıflar alınacaksa sorun olur oda şöyle aşılabilir zannımca c(b) yerine c(dersidxx) derslerin id sini ayarlayıp herderse sabit id verirseniz ve diziye sırayla bu id numarasına göre derslerin adını girerseniz sıkıntı olmayacaktır birazcık uğraşırsanız buşekilde bu basit kodlamayı yapabilirsiniz
     
  13. misha

    misha Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğeni:
    0
    sorun çözülmedi..

    yardımlarınız bekleniyor lütfen
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal