ASP SİTE LİSANS?

Kodla Büyü

pergun

Aktif Üye
merba arkadaşlar.asp ile site yaparken visiual studio net kullansam(tabiki lisanssız), ve bu siteyi ilçe mem de yayınlasam lisans problemi olur mu? Birde vb.net in express sürümü var.
yani anlayacağınız lisans ile ilgili bilginiz varmı?

Asp siteyi yaptığınız programı anlayabilirler mi?

Ben yıllardır DW8'i lisanssız kullanıyorum ne bilem sorun falan olmadı :s

Olmaz diye düşünüyorum hocam...

bende dw8 kullandım ama.microsoft kurumları bazen denetliyor.ben stajdayken belediyeyi aramışlardı lisassız win için.Express sürümü ile visual studio nun farkı ne hocam.ben php ile yapıyordum asp ye yeni geçiyorum.express ücretsiz diye biliyorum ama?

mirosoftun anlayp anlamadığını bilemem ama ben olsam bin dosyasına atardım böcek:) yapmayacak firma değil bence

microsoft un normal kullanıcıları denetlediğini ve lisanssız ürün kullananları mahkemeye verdiğini hiç duymadım.. microsoft parayı kurumlardan kazanıyor ve dolayısıyla kurumları denetletiyorlar.. türkiye de çoğu kişi lisanssız windows işletim sistemi kullanıyor kim mahkemeye verildi şu ana kadar? ki mahkemeye verseler herkes windowsu bırakıp linux a yöneleceğinden windows bunu göze alamaz..

Express sürümlerde bildiğim kadarı ile bazı özellikler kırpılmış. VS 2005 web developorın expess sürümünde , full sürümünde olan Cyrstal Report gibi bazı seçenekler yoktu.

Özel bir firmaya ücret karşılığı site yapılıyosa dikkatli olmak lazım da , okulunuz ya da ilçe mem in sitesini yapıyorsanız microsftun önemseyeceğini sanmıyorum. Her yıl meb e sattıkları windows-office lisanslarından dünya kadar para kazanıyorlar. Derslerimizde MS programlarını anlatıp gelecekteki müşterilerini yetiştiriyoruz, bundan iyi reklam mı olur :)

fahrican' Alıntı:
Express sürümlerde bildiğim kadarı ile bazı özellikler kırpılmış. VS 2005 web developorın expess sürümünde , full sürümünde olan Cyrstal Report gibi bazı seçenekler yoktu.

Özel bir firmaya ücret karşılığı site yapılıyosa dikkatli olmak lazım da , okulunuz ya da ilçe mem in sitesini yapıyorsanız microsftun önemseyeceğini sanmıyorum. Her yıl meb e sattıkları windows-office lisanslarından dünya kadar para kazanıyorlar. Derslerimizde MS programlarını anlatıp gelecekteki müşterilerini yetiştiriyoruz, bundan iyi reklam mı olur :)

aynen hocam size katılıyorum..:+1:
sadece micrsoftmu? Adobe CS4 paketleri boşuna mı gönderildi okullara ..

BBNET
Geri