ASP.NET'de Veri Çekmek/Güncellemek/Silmek İçin Hangi Araçlar

Kodla Büyü

@lperen

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ASP:NET'de Veri Çekmek/Güncellemek/Silmek İçin Hangi Araçları Neden Kullanıyorsunuz?
Tecrübeli arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum.

En temel araç GridView hocam, sayfaya ekledikten sonra Tasks dan (aracın sağ üstünde minik ikon) choose data source deyip bağlama işlemi yapmalısınız. burda kod filan kullanmıyorsunuz. shirbazı kullanarak işlemi yapabilirsiniz.güncelleme silme gibi işlemler için shirbazda karşına gelecek olan bir pencerede Advanced e tıklayıp Generate INSERT, UPDATE and DELETE statements i işaretlemeniz gerekiyor...
Not :Visual Studio.Net platformu için geçerli...

Ben repeater kullanıyorum veri çekerken hem hızlı hem de son derece esnek. @v.ofkeli Hocam teşekkürler, GirdView bu araçlar içinde en yavaşı diye biliyorum, yanılıyor muyum?

Bu arada şu adreste temel bir yazı var: http://www.beansoftware.com/ASP.NET-Tut ... dView.aspx
Aramızda profesyonel arkadaşlarımız var, daha çok neleri tercih ettiklerini ve bunların sebeplerini merak ediyorum.

ListView ise çok esnek olmadığı için kullanmak istemediğim bir araç.

Hazır araçları pek kullanmıyorum, klasik şekilde, kodları kullanarak, manuel veritabanına bağlanıp, SQL cümlemi çalıştırıp, sonucu döngüye sokup, işlerimi hallediyorum. Kendi formumu, kendi listelerimi kendim yapıyorum.
Nette veritabanını kullanımını kodlarla yapmayı anlatan birçok konu var. En performanslı ve kontrol edilebilir olanın bu olduğunu düşünüyorum.
Kodlarla hem çıktıyı kontrol edebilir hem de CSS kullanarak biçimlendirmek daha kolay olabilir.

gridview çok kullandığım bi kontrol. öğrenciler ilk kez asp.net gördükleri için hazır kontrolleri kullanmak daha iyi oluyor.
detailsview güncellemede kullandığımız bi kontrol.
veri silme için de her ikisi de olabilir.
veri ekleme için formview kullandığımız oluyor.
kod yazabilen öğrencilerime arkaplanda connectionstring yazdırıyorum, yazamayanlarda, sqldatasource ile veritabanı bağlantısı yapıyoruz.

Teşekkürler arkadaşlar.

Yakup Hocam "yalnızca kodları kullanıyorum"dan kastınız tam olarak nedir? Bu cümleden repeater bile kullanmadığınızı anladım ama doğru mu anladım?

Evet gerçi asp.net ile proje falan geliştirmiyorum, sadece öğrencilere öğretecek kadarını kullanıyorum. Bahsettiğim olay
http://altafhussainbd.wordpress.com/201 ... mdb-and-c/
adresindeki kodlara benzer şekilde, yani klasik asp ya da php'deki veritabanı kullanımına benzer şekilde kullanmayı tercih ediyorum.
Gridview, repeater da gerektiğinde kullanılabilir tabi. Ancak bunları da yine kodlarla yönetmek daha fazla esneklik kazandıracaktır.

BBNET
Geri