ASP.NETde gridviewde anında değişiklik nasıl oluyor?

Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
ASP.NET ile yapmaya çalıştığım bir WEB tabanlı otomasyonda access veri tabanına kayıt ekleme işlemini hatasız bir şekilde yapıyorum ama bir sorun var. Örneğin kayıt ekle butonuna bastığım zaman kayıt ekliyor ama gridviewde bu yaptığım veri tabanındaki değişiklik açılan ekranı kapatıp yeniden açtığımda görünüyor. Ekranı kapatıp açmasam gridviewde bir değişiklik olmuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

dijitalyerli' Alıntı:
kod yazarak mı bağladınız yoksa accessdata source la mı?

Access e bağladım. bağlantıda sorun yok. kodlar:
OleDbConnection cn = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=|DataDirectory|dishekimi1.mdb");

ben bu tip durumlarda cs dosyasına kod yazmadan, webform üzerinde datasource kullanarak veri tabanı bağlantısı yapıyorum sayfa o zaman otomatik yenileniyor.

diğer bi basit çözüm de sayfadaki bi textbox in özelliğini kaydet butonundaki koduna textbox1.autopostback=true; diyorum, sayfa otomatik yenilendiğinden gridview yenileniyor.

benimkisi basit tip&tricks :D

dijitalyerli' Alıntı:
ben bu tip durumlarda cs dosyasına kod yazmadan, webform üzerinde datasource kullanarak veri tabanı bağlantısı yapıyorum sayfa o zaman otomatik yenileniyor.

diğer bi basit çözüm de sayfadaki bi textbox in özelliğini kaydet butonundaki koduna textbox1.autopostback=true; diyorum, sayfa otomatik yenilendiğinden gridview yenileniyor.

benimkisi basit tip&tricks :D

hocam sizin dediğiniz işe yaramadı ya da ben yapamadım

al hocam sana sql ile yapılan bir bağlantı ve gridview örneği

string connectionString = WebConfigurationManager.ConnectionStrings["Northwind"].ConnectionString;
string selectSQL = "SELECT ProductID, ProductName, UnitPrice FROM Products";
SqlConnection con = new SqlConnection(connectionString);
SqlCommand cmd = new SqlCommand(selectSQL, con);
SqlDataAdapter adapter = new SqlDataAdapter(cmd);
DataSet ds = new DataSet();

adapter.Fill(ds, "Products");

GridView1.DataSource = ds;
GridView1.DataBind();

BBNET
Geri