asp.net yardım

Kodla Büyü

mutlu112

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar
localhost da sıkıntı yok ama sunucuya attıgım zaman
örnegin duyuru ekleyecegim
butona tıkladıgım zaman şu hatayı alıyorum

Server Error in '/' Application.

Runtime Error

Description: An application error occurred on the server. The current custom error settings for this application prevent the details of the application error from being viewed remotely (for security reasons). It could, however, be viewed by browsers running on the local server machine.

Details: To enable the details of this specific error message to be viewable on remote machines, please create a <customErrors> tag within a "web.config" configuration file located in the root directory of the current web application. This <customErrors> tag should then have its "mode" attribute set to "Off".

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
<system.web>
<customErrors mode="Off"/>
</system.web>
</configuration>

Notes: The current error page you are seeing can be replaced by a custom error page by modifying the "defaultRedirect" attribute of the application's <customErrors> configuration tag to point to a custom error page URL.

<!-- Web.Config Configuration File -->

<configuration>
<system.web>
<customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="mycustompage.htm"/>
</system.web>
</configuration>
veritabanı baglantıları falan tamam.bu post ile ilgili bir sorun mu anlamadım

hocam web config dosyanı
<customErrors mode="On">
<error statusCode="400" redirect="error.aspx"/>
<error statusCode="403" redirect="error.aspx"/>
<error statusCode="404" redirect="error.aspx"/>
<error statusCode="500" redirect="error.aspx"/>
</customErrors>
gibi
veya
<customErrors mode="On">

</customErrors>
kısmını silip denermisin

merhbalar hocam webcongfig
de erro ile ilgili bişey yoktu ben <customErrors mode="Off"/> bunu ekledim alttaki hataı gösterdi

Security Exception

Description: The application attempted to perform an operation not allowed by the security policy. To grant this application the required permission please contact your system administrator or change the application's trust level in the configuration file.

Exception Details: System.Security.SecurityException: Request failed.

Source Error:

The source code that generated this unhandled exception can only be shown when compiled in debug mode. To enable this, please follow one of the below steps, then request the URL:

1. Add a "Debug=true" directive at the top of the file that generated the error. Example:

<%@ Page Language="C#" Debug="true" %>

or:

2) Add the following section to the configuration file of your application:

<configuration>
<system.web>
<compilation debug="true"/>
</system.web>
</configuration>

Note that this second technique will cause all files within a given application to be compiled in debug mode. The first technique will cause only that particular file to be compiled in debug mode.

Important: Running applications in debug mode does incur a memory/performance overhead. You should make sure that an application has debugging disabled before deploying into production scenario.

Stack Trace:

[SecurityException: Request failed.]
AjaxControlToolkit.HTMLEditor.EditPanel.set_ActiveMode(ActiveModeType value) +0
AjaxControlToolkit.HTMLEditor.EditPanel.LoadPostData(String postDataKey, NameValueCollection postCollection) +160
AjaxControlToolkit.ScriptControlBase.System.Web.UI.IPostBackDataHandler.LoadPostData(String postDataKey, NameValueCollection postCollection) +13
System.Web.UI.Page.ProcessPostData(NameValueCollection postData, Boolean fBeforeLoad) +9048150
System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +8431
System.Web.UI.Page.ProcessRequest(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +253
System.Web.UI.Page.ProcessRequest() +78
System.Web.UI.Page.ProcessRequestWithNoAssert(HttpContext context) +21
System.Web.UI.Page.ProcessRequest(HttpContext context) +49
ASP.kullanici_haberekle_aspx.ProcessRequest(HttpContext context) in App_Web_uydnglcy.4.cs:0
System.Web.CallHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() +100
System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously) +75

Sanırım hatayı sayfa açılınca değil de post ile veri gönderirken alıyorsunuz. Bu durumda gönderdiğiniz verinin içerisinde html tagları veya <> gibi karakterler var ise sayfa kendini korumak için bu hatayı veriyor olabilir. Tam senaryoyu anlatırsanız daha yardımcı olabiliriz.

hocam plesk panelden asp.net bölümnden bu ayarlara ulaşabiliyorsunuz...

ExE' Alıntı:
Sanırım hatayı sayfa açılınca değil de post ile veri gönderirken alıyorsunuz. Bu durumda gönderdiğiniz verinin içerisinde html tagları veya <> gibi karakterler var ise sayfa kendini korumak için bu hatayı veriyor olabilir. Tam senaryoyu anlatırsanız daha yardımcı olabiliriz.
hocam aynen dedigiiniz gibi
sayfaatı acınca sıkıntı yok hersey normal ekle butonuna tılayınca birazz ilerler gibi yapıp bu hatayı veriyor

tati' Alıntı:
hocam plesk panel hosting paneli mi?
hostin yöneticisine söledim kodlar ile ilgili sıkıntınız var dediler natro hostingden almıstım

Hocam hata veren sayfanın başını <%@ Page Language="C#" Debug="true" %> şeklinde düzenleyip çalıştırdınızmı

mutlu112' Alıntı:
ExE' Alıntı:
sayfaatı acınca sıkıntı yok hersey normal ekle butonuna tılayınca birazz ilerler gibi yapıp bu hatayı veriyor

Hocam eğer sayfada freetextbox gibi bir metin editörü var ise buradan post edilen bilgilerde yer alan html taglarından dolayı sayfa güvenlik önlemi alıp bu hatayı veriyor.
Sayfanın başındaki <%@ Page Language="C#"..... ile devam eden kısma Debug="true" ibaresini eklerseniz bu sayfada hatayı almazsınız.

ExE' Alıntı:
mutlu112' Alıntı:
ExE' Alıntı:

Hocam eğer sayfada freetextbox gibi bir metin editörü var ise buradan post edilen bilgilerde yer alan html taglarından dolayı sayfa güvenlik önlemi alıp bu hatayı veriyor.
Sayfanın başındaki <%@ Page Language="C#"..... ile devam eden kısma Debug="true" ibaresini eklerseniz bu sayfada hatayı almazsınız.
hocam sizinde dediginiz gibi galiba editör ile ilgili bir sıkıntı var
çünkü diger sayfalarda editör yok sıkıntı vermiyor bu sayfada var sıkıntı veriyor
dediginizi yaptım web config de debug true yaptım
hata veren sayfanın başında da true yaptm
errorcustom off yaptım ve şu hatayı verdi
Security Exception

Description: The application attempted to perform an operation not allowed by the security policy. To grant this application the required permission please contact your system administrator or change the application's trust level in the configuration file.

Exception Details: System.Security.SecurityException: Request failed.

Source Error:

[No relevant source lines]

Source File: App_Web_yco4lhez.10.cs Line: 0

Stack Trace:

celikumit' Alıntı:
hocam hangi veritabanını kullandın, okuma yazma zinleriyle ilgili sııntıların olabilir
incelememişsen aşağıdaki bağlantıalra bir göz at
http://www.csharpnedir.com/forum2/forum_posts.asp?TID=9354
http://www.csharpnedir.com/forum2/forum_posts.asp?TID=9209
http://www.csharpnedir.com/forum2/forum_posts.asp?TID=9348
mssql 2008 veri tabanını kullandım.
yazmada sıkıntı yok hocam yorum ekle fotograf yükle ziyaretçi defteri falan tamam

mutlu112' Alıntı:
tati' Alıntı:
hocam plesk panel hosting paneli mi?
hostin yöneticisine söledim kodlar ile ilgili sıkıntınız var dediler natro hostingden almıstım
hocam size bir hosting yonetim paneli vermeleri lazım
Data Source=mssunucuip;Database=dbadi;User ID=kullaniciadi;Password=sifre;User Instance=False

Ekli dosyalar

• 1.GIF
    1.GIF
    89.5 KB · Görüntüleme: 2,050
  • 2.GIF
    2.GIF
    39.1 KB · Görüntüleme: 2,050
hocam işte bizim webhosting sisinki kadar teferuatlı degil

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    51.5 KB · Görüntüleme: 2,048
  • 1.jpg
    1.jpg
    74.7 KB · Görüntüleme: 2,047
hocam ajak tolkit editör kullanmsıtım hata ondan mıs editörü degiştirdim hata vermez oldu. yardımlarını esirgemeyen tüm arkadslara teşekkür ederim

mutlu112' Alıntı:

hocam benimde natro da sitelerim var sorunsuz çalışıyor sitenizi full trust levele geçirin,
destek bileti açarsanız size yardımcı olacaklardır
bende local de ve başka hostlarda yaşamadığım bazı sıkıntıları bu sunucuya taşıdığımda sorun yaşamadım,

celikumit' Alıntı:
mutlu112' Alıntı:

hocam benimde natro da sitelerim var sorunsuz çalışıyor sitenizi full trust levele geçirin,
destek bileti açarsanız size yardımcı olacaklardır
bende local de ve başka hostlarda yaşamadığım bazı sıkıntıları bu sunucuya taşıdığımda sorun yaşamadım,
tskler hocam.
obout diye ajaktolkit editör tarzında manegerlar var ondan indirp yükledim sıkıntı yok şuan. İleride hata verirse sizin dediginiz gibi full trust levele geçiş talebinde bulunurum artık. Yardımınız için tsk ederim sagolun

Çözüm açık

web.config dosyana (plesk ekranından açacaksın)

<system.web>
<compilation debug="true"/>
</system.web>

yukarıdaki kodu eklemen yeterli

Not: Web.config dosyanı kendi bilgisayarından sunucuya sakın sakın yükleme. eğişiklik yapmak istiyorsan plesk'tn dosyayı aç ve istediğin kodu o dosyaya yapıştır.

Bİtti

BBNET
Geri