Asp.net yardım edecek var mı

Kodla Büyü

hidayet38

Aktif Üye
durum şöyle elimde bir site var bu site muhasebe programına bağlanıyor stok kontrolu ve resim çekiyor. .Bende bu sitenin bağladığı gibi Php ile bağlanıp kendi siteme çekeceğim ama site nasıl bağlanıyor çözemedim.

Hocam site, bilgisayardaki programa mı bağlanıyor yoksa, program mı siteye bağlanıyor. bence ikincisi. Yani program ile siteye (sitenin veritabanına bağlanıyor), programda güncelleme ekleme olduğu zaman otomatik olarak sitenin veritabanına da ekleme güncelleme yapıyor (anladığım kadarıyla).
Örneğin sql veritabanı var sitede şu bağlantı stringi ile ekleme-güncelleme-silme-veriçekme yapabilirsiniz..
Server=myServerAddress;Database=myDataBase;User Id=myUsername;Password=myPassword;

Hocam muhasebe programı firebird veri tabanını kullanıyor. Siteyi ftp ile indirdiğimde resimler sitenin resim klasörunde de mevcut asp den pek anlamıyorum ama bi veri tabanı bağlantısı bulamadım hocam siteyi size göndersem bana yardımcı olabilirmisiniz.

Hocam benim mantığıma göre programa veri ve resim girildiğinde firebird veritabanına veriyi ekliyor, aynı zamanda internete bağlanıp aynı verileri sitedeki veritabanına ekliyor. o veritabanı bağlantısı için https://www.connectionstrings.com/sql-server/ stringlerden birini kullabilirsin. Yoksa web sitesi bilgisayara bağlanıp programdan veri çekmiyordur diye düşünüyorum.
asp.net de
sqlConnection baglan=new sqlconnection("Server=myServerAddress;Database=myDataBase;User Id=myUsername;Password=myPassword;");
baglan.open();
sqlCommand isle=new sqlcommand("insert into tablom(urunadi,urunfalan,urunfilan) values(@adi,@falan,@filan)",baglan)
isle.parameter.add(new sqlparameter("adi", deger1);
isle.parameter.add(new sqlparameter("falan", deger2);
isle.parameter.add(new sqlparameter("filan", deger3);
isle.executenonquery();
baglan.close();

kodlarda hata olabilir direkt burda yazdım...
yani siz programda iken veri eklerken, ekleme kodunun altına şöyle bir kod kullanırsanız sitedeki veritabanına bağlanıp oraya da ekler, yani iki tarafa da eklenmiş olur.
burda program firebird kullanıyor olabilir, biz sitede sql (istediğimizi) kullanabiliriz.

BBNET
Geri