ASP.NET ve JQUERYkullanarak yaptığım 2 site

Kodla Büyü
Hocam anaokulu sitesinin yazı rengi-arkaplan seçimi nedeniyle çok okunaklı olmamış

hocam siteler güzel olmuş.ama renk seçimin(baskın ve ağırlıklı olan) biraz daha iyi olabilirdi sanki.

Birinci sitenin arka planı olmamış gibi basit duruyor, ikinci site daha iyi fakat @aak nın dediği gibi okunurluk düşük olmuş arka plan resmini sadece sağ ve sola sabitlerseniz daha iyi olur gibi benim fikrim...bu arada Jquery örneklerini paylaşabilirmisiniz?

pegasus777' Alıntı:
Birinci sitenin arka planı olmamış gibi basit duruyor, ikinci site daha iyi fakat @aak nın dediği gibi okunurluk düşük olmuş arka plan resmini sadece sağ ve sola sabitlerseniz daha iyi olur gibi benim fikrim...bu arada Jquery örneklerini paylaşabilirmisiniz?

jquery örneklerini şuan paylaşamam. içinde asp.net kodları dolu.

bu hafta yoğunum ama haftaya bir kaç güzel örnek paylaşırım...

Hocam,kreş sitesinde arkadaşların da belirttiği gibi arkaplan çok canlı olmuş,bu da yazının okunaklığını azaltmış.Bir de haber bandı biraz geniş geldi gözüme.İkinci siteniz gayet güzel.Başarılar...

zturfan' Alıntı:
Hocam,kreş sitesinde arkadaşların da belirttiği gibi arkaplan çok canlı olmuş,bu da yazının okunaklığını azaltmış.Bir de haber bandı biraz geniş geldi gözüme.İkinci siteniz gayet güzel.Başarılar...

banner jquery

haber bandı geniş olmasa ne kullanablrdm yanına?

yazı rengini koyulaştıracağm. teşekkrler

Bende Arkadaşların dediklerine katılıyorum. Emeğine sağlık. Ama tasarımlar ve renk seçimlerin çok kötü.. Bu ksımlara daha çok zaman ayırman gerekecek. Umarım Başarırsın. :alkis:

EnTRoPi' Alıntı:
Bende Arkadaşların dediklerine katılıyorum. Emeğine sağlık. Ama tasarımlar ve renk seçimlerin çok kötü.. Bu ksımlara daha çok zaman ayırman gerekecek. Umarım Başarırsın. :alkis:

çok kötüden kastınız nedir? siz olsanız nasıl bir tasarım kullanırdınız? örnek verebilir misiniz?

ayrıca anaokulu sitesindeki haber bandı çok boşlukta kalmış. Sanki emaneten orada, bir arkadaşa bakıp çıkacakmış gibi duruyo.

Ajans sitesi ise hoş göründü gözüme

aak' Alıntı:
ayrıca anaokulu sitesindeki haber bandı çok boşlukta kalmış. Sanki emaneten orada, bir arkadaşa bakıp çıkacakmış gibi duruyo.

Ajans sitesi ise hoş göründü gözüme

teşekkr ederim. sıkıntıyla ilgileneceğimm

osiris hocam, öncelikle tebrik ederim.
Siten hakkında çoğunlukla olumsuz eleştiriler gelmiş. Umarım şevkini kırmamıştır. Bir şeyler üretmiş olman bile yeterli. Tasarım yapmak elbette yetenektir ama renk uyumu ve okunabilirlik önemli. işin erbabı olarak biz dikkat etmeliyiz. Sokakta kime sorsak site yapıyor, onlardan farkımızı ortaya koymalıyız.

Sitelerini her yönden inceledim. Bir çok tekniği birleştirebilmişsin. Başarılısın bu konuda. CSS konusunda biraz eksiğin var gibi. her tarayıcı da aynı görüntüyü elde etmekte zorlanıyor isen: css framework ler var onlardan kullanmanı tavsiye ederim. 960.gs gibi.

Diğer webmasterlardan farkımızın olması için: erişilebilirlik, ulaşılabilirlik ve web standartları kısmına özen göstermeliyiz, diğer arkadaşlarında değindiği kısım genelde bu.

asp.net kısmında, kolaya kaçmısın biraz ;) Her sayfayı ayrı ayrı aspx lerden yapmışsın. ve hepsi aynı masterpage i kullanıyor. Tercih meselesi bu elbette ama profesyonel olarak düşünmeliyiz ve CMS hazırlaman senin yararına olur diye düşünüyorum. Mesela derslerimiz.aspx, velibilgilendirme.aspx, hakkimizda.aspx sayfaları 3 üde aynı kalıpta. yukarıda başlık altta metin. Bu tür sayfaları şu şekilde hazırlayabilirsin.

sayfa.aspx oluşturursun bundan kategori ve/veya sayfanın id'sini alarak göstertebilirsin.
Örnek: sayfa.aspx?kategori=hakkimizda&sayfaid=2 gibi
veya sayfa.aspx?cat=1&id=3 gibi

Daha başarılı olabilmemiz için birbirimize yardımcı olmalıyız. Meslektaş olarak tavsiyelerim bunlar. Gerisi size kalmış.

@pegasus777 ve @zturfan jqueryleri istemişsiniz. İstemeden önce kaynak kodundan baksanız keşke, hepsi yazıyor orada.
Arkadaş yerine ben vereyim:
Anaokulundaki üst kısımdaki image rotater (nivo-slider): http://nivo.dev7studios.com/

Diğerleri de kaynak kodda yazıyor. Bulamazsanız ben yardımcı olayım. Herkese iyi çalışmalar.

Teşekkür ederim. CSS konusunda eksiğim olduğu doğru. tasarımlar komple bana ait değil zaten. başka tasarımları düzenleyerek kullandım. Temel sayfaları ayrı ayrı hazırladım. ama kendi içlerinde kategorilendirme mevcut.

Siz masterpage kullanırken bir site içinde birden fazla marterpage mi kullanıyorsunuz? o konuda bahsettiğinizi anlayamadım?

Bu arada sistem cms. yönetici panelinde sitenin %100üne yakın içeriği güncelleyebiliyor site sahibi.

Bu kadar güzel bir değerlendirme için çok teşekkür ederim.

görüşmek üzere...

Üstadım. Bu işte en önemli unsur Üründür kanımca. Ne kadar fazla site yaparsan kendini o kadar çok geliştirirsin. Biçok arkadaş samimi duygularıyla yorum yapmışlar. Olumsuz yorumlar sana değil yaptığın ürünedir. Bu yorumların sana katkı getireceği aşikar. Yapılan işin kötüsü olmaz ellerine sağlık. Tasarımlar zamanla düzelecektir. Kolay gelsin

suatozt' Alıntı:
Üstadım. Bu işte en önemli unsur Üründür kanımca. Ne kadar fazla site yaparsan kendini o kadar çok geliştirirsin. Biçok arkadaş samimi duygularıyla yorum yapmışlar. Olumsuz yorumlar sana değil yaptığın ürünedir. Bu yorumların sana katkı getireceği aşikar. Yapılan işin kötüsü olmaz ellerine sağlık. Tasarımlar zamanla düzelecektir. Kolay gelsin

Sağolun hocam. zaten benim yğunlaştığım kısım tasarım kısmı değil aslında. altınaki programlama kısmı. bu nedenle fazla takılmıyorum söylenenlere. zaten ciddi-yapıcı eleştiri yapan birkaç kişi var. mesajları okuyunca belli oluyor fazlasıyla.

Bu arada sizinle de tanışmak istiyorum. hala ayyıldızda msnz? ben de keçörndeyim

hocam ilk olarak eline sağlık. benim eleştirim görsellikten ziyade başka bir noktaya. Fazla mal göz çıkarmaz mantığı ne yazıkki jQuery de çok işe yaramıyor. Jquery new slider diyebileceğimiz bu tarz uygulamalar yeri geldiğinde çok güzel bir etki bıraksada aynı sayfada fazlaca kullandığında sayfanın ilk açılmasından tutta çalışma esasında bile browser ı zorlamakta. Belleği düşük makinelerde geciken aksayayan görüntü vermekte. Değidiğim şeyi sayfadaki büyük jquery news sliderda farklı makinelerde görebilirsin. Bu da etkinlkiği azaltıyor. Aynı uygulamayı bende farklı bir sitemde kullanmıştım. Bu jquery plugin in özelliği malesef bu. bunun kadar görsel ve daha stabil çalışan jQueryler var. Ayrıca asp.net kullanmandan ötürüde bir yavaşlıkta bunu katmerler. Asp.net müdavimi olan biri olarak diyebilirim ki asp.net mvc herşeyin ilacı. Başarılar dilerim.

togius' Alıntı:
hocam ilk olarak eline sağlık. benim eleştirim görsellikten ziyade başka bir noktaya. Fazla mal göz çıkarmaz mantığı ne yazıkki jQuery de çok işe yaramıyor. Jquery new slider diyebileceğimiz bu tarz uygulamalar yeri geldiğinde çok güzel bir etki bıraksada aynı sayfada fazlaca kullandığında sayfanın ilk açılmasından tutta çalışma esasında bile browser ı zorlamakta. Belleği düşük makinelerde geciken aksayayan görüntü vermekte. Değidiğim şeyi sayfadaki büyük jquery news sliderda farklı makinelerde görebilirsin. Bu da etkinlkiği azaltıyor. Aynı uygulamayı bende farklı bir sitemde kullanmıştım. Bu jquery plugin in özelliği malesef bu. bunun kadar görsel ve daha stabil çalışan jQueryler var. Ayrıca asp.net kullanmandan ötürüde bir yavaşlıkta bunu katmerler. Asp.net müdavimi olan biri olarak diyebilirim ki asp.net mvc herşeyin ilacı. Başarılar dilerim.

teşekkür ederim. jquery konusunda haklısınız. onu kullanmasak bu sefer flash istiyorlar. bu da biraz ağırlaşyırıyor. Jquery'i kullanmamın amacı, yönetim panelinden jquery içeriğine müdahale şansı vermem. site admini istediği fotoyu kullanabiliyor o bölümde.

MVC konusunda çok haklısınız. ben de en kısa zmanda MVC öğrenip bundan sonra o şekilde sitelerimi yapacağım.

Jquery örnekleri konusunda tavsiye edebileceğiniz bir site var mı ?

togius' Alıntı:
katılmıyorum hocam, jquery'i tadını kaçırmadan kullandıktan sonra hız sorunu olmuyor. jquery google ajax apileri gayet hızlı çalışıyor, kendi hostunuza yüklemenize hiç gerek yok. böylelikle paralel istekler web tarayıcılar tarafından sınırlanmaz, sunucunuza yapılan istek sayısı da azalır. ayrıca jquery kütüphanesi birçok sitede kullanılıyor, sayfayınızı ziyaret eden kişi daha önceden jquery kullanılan bir siteye girmiştir muhtemelen. ziyaretçinin web tarayıcısı .js dosyasını önbelleğe aldığından dolayı sizin sitenizde jquery'den kaynaklanan hız sorunu olmaz.
ayrıca ufak birkaç sorgu sayfayı ne kadar yavaşlatabilir ki, hiç olmadı ön bellek (cache) yapın siteye... her tıklamada sayfadaki bütün sorguları çalıştırmanın anlamı da yok büyük siteler için :)

Rüzgara Karşı'' Alıntı:
katılmıyorum hocam, jquery'i tadını kaçırmadan kullandıktan sonra hız sorunu olmuyor. jquery google ajax apileri gayet hızlı çalışıyor, kendi hostunuza yüklemenize hiç gerek yok. böylelikle paralel istekler web tarayıcılar tarafından sınırlanmaz, sunucunuza yapılan istek sayısı da azalır. ayrıca jquery kütüphanesi birçok sitede kullanılıyor, sayfayınızı ziyaret eden kişi daha önceden jquery kullanılan bir siteye girmiştir muhtemelen. ziyaretçinin web tarayıcısı .js dosyasını önbelleğe aldığından dolayı sizin sitenizde jquery'den kaynaklanan hız sorunu olmaz.
ayrıca ufak birkaç sorgu sayfayı ne kadar yavaşlatabilir ki, hiç olmadı ön bellek (cache) yapın siteye... her tıklamada sayfadaki bütün sorguları çalıştırmanın anlamı da yok büyük siteler için :)

Jquery flash ya da java ile yapılmış hareketli şeyler olmayınca görsel zenginliği düşüyor sitelerin. bu sefer de siteyi isteyen kişi siteyi beğenmiyor. yaptığınız admin panelinin, döşediğiniz o kadar kodun hiç bir anlamı kalmıyor.

çok kullanıcılı sayfalarda asp.net MVC kullanmak gerekiyor. tabi kullanıcı saysı çok değilse ona da gerek yok. İleri e MVC kullanarak da web sitesi yapacağım. bakalım onun hakkındaki değerlendirmeleriniz ne olacak?

Bu arada tasarımına güvenen bir arkadaş arıyorum. mümkünse ankaradan...

BBNET
Geri