ASP.NET Sayfalarının Çalıştıramıyorum:(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayli.86
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ayli.86

Üye
Bir bahar günü, web tasarımı ve programlama dersinde, HTML ve Dreamveaver modülleri bitirilmiş, sıra ASP.NET' e gelmişti. 32 bit Vista kurulu Pc'mizde ;
Windows özelliklerini aç/ kapat bölümünden
Internet Information Services'i aktif hale getirdim.
Microsoft .Net Framework 3,0 'ı aktif hale getirdim. (Clickledim)
C://inetpub/wwwroot klasörü kendiliğinden oluşuyor fakat adres çubuğuna localhost dediğimde 'HTTP Hatası 404.4 - Not Found Aradığınız kaynakla ilişkili bir işleyici yok' neticesini alıyorum. Emin olmak için bir aspx sayfası oluşturdum, sonuç aynı.
Dahası başlat çalıştıra 'inetmgr' dediğimde "inetmgr Windows tarafından bulunamıyor. İsmi doğru yazdığnzdan.." uyarısı alıyorum. Veya Denetim masası/Yönetimsel araçlar altına baktığımda IIS seçeneğini göremiyorum.

Web programlamada düz htmlnin ötesine geçmeleri için bunu yapabilmem şart alahaşkına biraz yardımcı olun. Teşekkürler.

Hocam öncelikle program ekle kaldırdan bütün .netframeworkları kaldıracaksın daha sonda windows Cdle birlikte IIS kuracaksın ondan sonra .netframeworku kuracaksın(internetten indirebilirsin).çünkü IIS kurmadan .netframeworku kurunca hata veriyor hala hata veriyorsa bilgisayarına format at.sonra IIS kur sonra .netframeworku kur.
ben böyle çözdüm kolay gelsin....

Vista cdsinde, Xp cd sindeki gibi "ek görevleri uygula" vb bir seçenek göremedim. Yükselt diye bir seçenek var ki o da sanırım işletim sistemini eskisine dokunmadan başka bir yere kuruyor. Yani o Cd ile IIS kurulumunu bulamadım ancak yarın tekrar deneyeceğim.
Sizin söylediğinizden farklı olarak sadece IIS'i, windows özelliklerini aç kapadan yaptım. Keşke o noktada cd falan istese ama istemiyor.Sonra netten .netframework ü indirip kurmuşdum. Dilerim format atmak mecburiyetinde kalmam fakat gerekirse oraya geleceğim.
Yukarıda anlattıklarımı yapıp netice alamayınca zaten microsoft visual studio 2008 i kurmuştum. yani hocam kısacası o da netice vermedi, bir ümit kendi ayarını kendi yapar demiştim ama nafile. Yine de teşekkür ederim.

visual studio ile asp.net sayfası oluşturmak istersek IIS kurulumuna gerek kalmıyor mu yani?

Hocam Visual Studio bu işin son noktası. ASP.NET ile profesyonelce uğraşacağım diyorsanız Visual Studio kurmalısınız. Visual Studio 2008 .NET 3.5 desteklerken , Visual Studio 2010 .NET 4.0 destekler. Yani ; bunlara uygun .NET Framework kurmalısınız bilgisayarınıza.( .NET 4 kurun en iyisi siz.).Server derdi , IIS derdi kalmıyor böylece ; çünkü program serveri kendi üzerinden çalıştırıyor.

Ama tavsiyem öncelikle okulda da size yetecek olan Web Matrix programı ile başlamanız. Hem boyutu çok küçük hem de derslerde size fazlasıyla yeterli olacaktır.(Programın çalışması için bilgisayar dilini-klavye değil- İngilizce yapmalısınız)

BBNET
Geri