asp.net için hangi programı kullanıyorsunuz?

Kodla Büyü

sevincaltunel

Aktif Üye
asp.net için hangi programı kullanıyorsunuz?

Visual Stüdio 2008 Profesiyonel mi? Visual Web Developer 2008 express mi?

Okulda Görsel Programlama (VB.Net) dersi de olduğu için Visual Studio 2008 kullanıyoruz. Ancak program yazma gibi bir niyetiniz yoksa Developer kullanmanız yerinde olacaktır.

Hocam ikisinide kullanabilirsiniz, Visual Studio C++,C#, VBasic, Web Developer ve daha birçok programı içinde barındırdığı için daha ağır bi program. Asp.net ile yalnızca web tasarımı için web developer yeterli olur.. Yani C# yada basic dilini web developerda da kullanabiliyosunuz tabi.. (.cs ya da .vb dosyalarında..)

Bana kalırsa asp.net ' i Dreamweaver ile kullanabilirsin. Ben bu şekilde yapıyorum. Çocuklar şimdiye kadar sadece dreamweaver görmüşler, Diğerlerinde yazmaya ne gerek var...

Asp.Net için studio ya da developer'i kullanma amacımız, bilgisayara sunucu kurmadan (IIS) yazılanları deneyebilme şansı vermesi. DW için bilgisayara IIS kurmak gerekecektir. Bir sürü yazma izniymiş, ayarmış uğraşıp durmak gerekiyor. Biz de ilk önce DW ile anlatalım demiştik ancak IIS'nin hatalarından kurtulamayınca developer kullanmaya başladık. Ayrıca developer daha fazla component kullanmaya izin veriyor.

Arkadaşlar vs 2008 i nereden indirdiniz. Ben hala vs2005 kullanıyorum eğer link olan varsa paylaşırsanız memnun olurum yada PM den atarsanız indireyim.

ben windows'dan 90 günlük sürünümünü indireyim dedim. 3.3 Gb. off dedim sınırlı zaten kaldı bakalım halletcem bi şekilde

BBNET
Geri