Asp- MySql Destekli Ücretsiz Hosting ve Birkaç Soru

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu siteden bazı arkadaşların da yardımıyla Asp-Access kullanılan bir sistem hazırlamıştım. İşimize yarayacak şekilde bir süre kullandık. Şimdi de tavsiyeler doğrultusunda, güvenlik açıkları, geliştirilebilirlik vs. nedeniyle veritabanını MySQL'e çevirmeyi düşünüyorum.
Veritabanı uygulamalarına çok uzağım ama kurcalaya kurcalaya ilerletmeye çalışıyorum.

Önce amatör olduğumu belirterek bir kaç soru sorayım.
1- Önceki sistemde Asp-Acces kullanıyor iken, adres satırına ".../db/db.mdb" gibi yolu yazdığımda direk access dosyasına erişip indirebiliyordum.
MySQL'de de böyle bir yol denenebilir mi?

2- Access'li sistemde sayfalarda formdan gelen verileri replace fonksiyonu ile kontrol ederek çekiyordum ve access'e direk kaydediyordum, dolayısıyla Access'teki kullanıcılar tablosunda şifre alanında herşey apaçıktı herhangi bir kriptolama sistemi kullanmıyordum.
MySQL'de bu otomatik olarak mı sağlanıyor yoksa bir ayar mı yapmalıyım?
Veritabanı dönüştürme programı ile Access'i MySql' çevirdiğimde MySQL-FRONT ile veritabanını incelediğimde şifre alanı yine apaçık ortada çünkü. Olası bir saldırıda sıkıntı yaşatır mı?

3- Son olarak Windows tabanlı bir hostta çalışıyorduk.
MySQL Desteği yok ama ek ücret ödeyerek satın alabiliyoruz sanırım.
Ancak ön çalışmalar yapabilmek için Asp ve MySql destekli ücretsiz bir host firması var mı önerebileceğiniz?

Veritabanlı web uygulamalarına yeni başladığım için her türlü önerinize de açığım.

1. MySQL bahsettiğiniz şekilde bir yol denenerek veritabanınız elde edilemez.
2. MySQL'de tablo oluştururken isterseniz parola alınınızı password olarak ayarlayıp, md5 yöntemi ile şifreleyebilirsiniz. Tabi ki bu durumda şifre kontrolleriniz için ekstra kodlar yazmanız gerekecektir. http://www.asprehberi.net/icerik/2872.html adresinden asp'de md5 kullanımı ile ilgili az da olsa bilgi edinebilirsiniz.
3. ASP ile MySQL birlikteliğinden çok ASP + MSSQL birlikteliği genelde kullanılır. İlla ki MySQL ile çalışmak istiyorum diyorsanız hemen hemen bütün aklı başında hosting firmasının Windows çözümleri MySQL olanağı sunmaktadır. Kafanıza uygun bir tane bulup, kullanabilirsiniz.

Ancak benim tavsiyem yavaş yavaş Asp.Net + MSSQL birlikteliğine ya da PHP + MySQL birlikteliğine doğru çalışmalarınızı kaydırmanızdır. ASP artık demode olan ve birçok eksiklikleri bulunan ve çağımız uygulamaları için yetersiz bir dil haline gelmiştir.

Asp - MS Sql Destekli Host

Asp ile kodlanmış ve Ms Sql Server 2008 ile hazırlanmış bir veritabanından oluşan sistemi nereden yayınlayabilirim? (Access ve Mysql ile hazırlanmış hali de var elimde aslında)

Hosting firmalarında ya mysql ya da Ms Sql 2005 desteği olarak geçiyor. 2008 yerine 2005 olarak alacağım hizmette sürüm farkı sıkıntı yaratır mı?

Bir de elimde natro'nun kişisel planı kapsamında hostu bulunuyor, sadece access destekli windows hosting.
Ms SQL desteği için ek ücret ödeyerek hizmeti açtırabiliyor muyuz? Yoksa ayrıca http://www.natro.com/WebHosting/MSSQL2008-Hosting.asp linkteki ücreti ödeyerek mi satın almamız gerekecek? Böyle olunca, sanırım veritabanı farklı bir alanda saklanacak, siteye ait sayfalardan farklı bir yerde.

Yoksa, access veya mysql'de mi devam etmeliyim?

BBNET
Geri