ASp mi ASP.NET mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan davun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

davun

Üye
Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim ben bir site yapmak istiyorum ve bu sitede üyelik sistemi,bazı kişilere haber ekleme özelliği ( metin ve resim) verebileceğim gerekirse ilerde forumda ekleyebileceğim bir okul sitesi yapmak istiyorum.Bu siteyi önce asp de yapayım diye asp öğrenmek için sağdan soldan bir kaç görsel anlatım indirdim.sonra araştırma yaparken asp.netin daha iyi ve kullanışlı olduğu yorumlarını sıkça okudum ŞİMDİ SORULARIM
1) ASp mi öğreneyim ASP.NET mi?
2) birinci sorunun cevabına göre bana kitap tavsiye edebilirmisiniz.
3) Yine bir yorumda (bilgisayarbilişim sitesinde ) asp ile bir site çalışması için bir sene uğraşıpda PHP nin daha daha iyi olduğu yorumunu okudum bu konuda tavsiyeleriniz nedir?
ACİL YARDIM VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM ARKADAŞLAR..

Hocam kesinlikle asp.net derim ben. Çok hızıl bi şekilde site tasarlayabiliyorsunuz. Bahsettiğiniz üyelik işlemlerini çok kısa zamanda yapabilirsiniz. bununla ilgili videolar var. veritabanını filan kendi otomatik oluşturuyor. asp hiç bilmem ama asp.net ile çok fonksiyonlu siteler rahat yapılabiliyor. 2 sene önce uğraştım ve gayet kolay. Ama dil olarak ben vb kullanıyordum , bir dil bilmen gerekebilir. C# kullanabilirsin. kitap kullanmadım hiç, asp.net ile ilgili döküman çok internette. Bir de yanılmıyorsam microsoftun kendi sitesi de asp.net ile yapılmış, bizim e okul filan da asp.net ile... Çok kullanışlı program , araçlarını incelediğinde şaşıracaksın (en azından ben şaşırmıştım)... İşlevsel sitelerde veritabanı işlemleri için hazır nesneler var kullanımı basit ve birbirinin aynısı (kendi içerisinde), bi tanesini kullansan diğer nesneleri de kullanabiliyorsun.
eğer asp.net e başlarsan uzman derecede olmasa da elimden geldiği kadarıyla yardımcı olurum. en azından kendi ziyaretçi defterini kendin yaparsın...
saygılar...

Peki arkadaşlar asp.net için hangi programı öneriyorsunuz. Visual Stüdio 2008 Profesiyonel mi? Visual Web Developer 2008 express mi?

Hocam studio daha garanti olur. membership işlemlerinde c# filan lazım oluyordu (2008 de gerekiyor mu bilemiyorum )

3. maddedekiaçıklama benim bir yazımdan alınma gibi.Tahminim ben böyle bir yazı yazmıştım.

http://www.bilgisayarbilisim.net/we...a-flash-java-hangisini-secmeli-t14429-15.html

asp.NET +MSSQL ile çalışırsan bürüsü angarya safdışı kalır (MSSQL ile .NET tam uyumlu olup bileşenler ile kod yazmadan veri ekeleme silme düzenleme işlemleri hızlı ve güvenli olmaktadır). Ben MYSQL ile çalışmış ve bayağı yorulmuş karşılığında c# ile bayağı kod tecrübesi kazanmıştım . Yaptığım çalışma gene bu sitede asp.NET bölümünde mevcut, indirin kurun deneyin. Kodlarını inceleyin fikir verecektir çalışmalarınızda.
Ben şuan PHP ile devam ediyorum ama asp.NET ile PHP arasında kesin php iyidir veya asp.net iyidir diyemem. bu birazda tercih meselesi. İhtiyaç meselesi. Bu sonuca varmak için internetteki popüler siteleriin yazıldığı dilleri incelemeniz yeterlidir. Zaten hangisini seçer seç seni zorlayacak olan takıldığın noktalarda pes etmemek için zorlaman gereken sabrın olacaktır. Birsürü görsel ders sitesi var bol bol izle ve uygula

Kolay gelsin

Ayrıca visual web developer web çalışmaları için bütün ihtiyacını karşılar- membership proider profil provider hepsini -(publish özeliği yok sadece yani kodlar dll yapmıyordu bence gereksiz kodlarını saklayak kadar mühim çalışma yaparsan ozman visual studio kur ve publish et) ücretisiz ve hafiftir. Makineyi kasmaz. visual studio gereksiz .NET ailesi ile ne yapılıyorsa bununla yapa bilirsin yani fazlası var kasar.

http://www.bilgisayarbilisim.net/as...aynak-kodlari-ile-asp-net-c-mysql-t28853.html

peki alpaygunes hoca bir sürü görsel eğitim var demişsiniz bir kaç tane link isterim :cry:
ve eğer kitap tavsiyenizde olursa sevinirim.
tabi visual web developer ile ilgili

Visual Basic Script kullanmayacaksan, C# ile yazacaksan kodlarını ASP.NET diyorum. Zaten ASP.NET'i Visual Basic'le kodlarsan yine ASP oluyor :D

Hocam benim görsel derslerin tamamını bir sitede bulamamıştım google den aratıp parça parça bulmuştum ama inan çok sonuç çıkıyor.

http://www.kariyervideo.com/Asp_Net_Videolari_3 (burdaki videolarda zamanında çok hoşuma gitmişti en temelden giriş vardı)

http://www.asp.net/learn/ (Türkçe değil ama boş verin nede olsa görsel nedediğini anlarsınız)

http://www.durgut.com/category/aspnet/ (bunuda bilgisayrbilişimden bir arkadaşla sohbet ederken vermişti saolsun , başlıkları görünce beğendim ama içerik konusunda emin değilim. kendiside asp.net ile iligileniyordu nick ini bilmiyorum ama eposta sı şu : muratimsiyat@hotmail.com kusurabakma murat :D izinsiz verdim artık)

Birde benim zamanla toparladığım kod parçacıkları var onlarıda bir kenara atın. ilerledikçe ihtiyacınız olacaktır.

http://www.google.com/notebook/public/1 ... 6-Aj?hl=tr

Kitap sorma :D. Ben hayatımda bir kitapa para verdim oda php için 2003 te sanırım :D .
Bir arkadaş bana zefer demirkolun asp.net 2 c# kitabı hediye etti ama inana hiç beğenmedim. görsel dersler daha güzel. bendeki kitap hemasp taglarını hemde c# + birde bileşenlerin özeliklerini aynı anda işleyincece afallayıp kaldım. Ama bir ay sonra biraz toparlayınca nedemek istediğini anladım. Bazı ince noktaları kitapta görmüştüm.

Hocam neden Kimse Php tavsiye ETmiyor :( :?: :!:
Php uzun zamandır Asp.net gibi yenilik(Göze batar şekilde) yapmadığı için mi??

ali_cmen' Alıntı:
Visual Basic Script kullanmayacaksan, C# ile yazacaksan kodlarını ASP.NET diyorum. Zaten ASP.NET'i Visual Basic'le kodlarsan yine ASP oluyor :D
Hocam yanılıyorsun. Bi kere ASP.NET'te Visual Basic Script kullanılmaz. Visual Basic dili kullanılır tıpkı C# gibi. .NET kütüphanesinin bütün öğelerini yine VB ile kullanabiliriz.

ASP.NET tartışılmaz. Ama PHP de yabana atılmaz. İkisinde de güvenli siteler oluşturabilirsin. Ancak güvenliğin yanında sitenin hızlı olmasını istiyorsan kesinlikle ASP.NET. Ayrıca ASP.NET de görsel tasarım ve veritabanı yönetimi daha kolay.

asp artık geliştirilmiyor ki, çok geride kaldı. kıyaslanacak diller değil :D ortak tek yönü adları :d
php - asp.net kıyaslamasına gelince... tercih meselesi. ikisinin de artıları ve eksileri var. kesinlikle php ya da kesinlikle asp.net diyemeyiz ki...

alpaygunes ve diğer bilgi paylaşan hocalarıma teşekkür ediyorum.sağolun varolun.

alpaygunes hocam kitap konusuna gelince,görsel deslerde anlatan kişi bazen bazı şeyleri bilmemiz gerektiğini zannediyor ve hiç aklına bile gelmiyor dinleyen kişinin anlattığı bazı şeyleri bilemeyebileceği o ndan sonra anlattığı şeyi anlamaya çalış.ama kitapda bu şekilde pek olmuyorda o yüzden kitap tavsiye istiyorum, ama yayınladığın linklerden bakcam görsel eğitim setlerine.

Başlık aslında php mi? asp.net mi? olmalıydı. Asp geçerliliğini yitirmiştir. Php ile ilgileniyorum asp.net hiç bilmiyorum bende birşey sormak istiyorum asp.net localhostta kurulur mu?

hakanotuken' Alıntı:
Başlık aslında php mi? asp.net mi? olmalıydı. Asp geçerliliğini yitirmiştir. Php ile ilgileniyorum asp.net hiç bilmiyorum bende birşey sormak istiyorum asp.net localhostta kurulur mu?
Tabi ki kurulur hocam. Locale IIS ile kurabileceğin gibi hiç kurmadan, Visual Web Developer'ın entegre web server'ı ile de dosyaları test edebilirsin.
Buradaki yazıdan bakabilirsiniz. İyi çalışmalar

Özgür Hoca' Alıntı:
Maalesef çalışmıyor. PHP ASP vs de çalışmıyor.
Yanlış anladınız sanırım, okullar için değil, ilçe milli eğitim için verilen web hizmetinde asp ve php çalışmakta, ben asp.net çalışıyor mu diye merak ettim.

asp.net çalışıyor ama hostu alırken belirtmeniz lazım onagöre server seçiyorlar.
ama mssql vertabanı bir yıl evveline kadar yoktu mysql var her iki serverdede

BBNET
Geri