asp için hangi program

Kodla Büyü

bote_sevinc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
meraba arkadaşlar az önce bi öğretmen arkadaş asp öğrenmek istediğini dreamweavar dan çok hoşlanmadığını söyledi
çok fazla hazır aracı yokmuş dreamin öyle diyor kendileri
daha az kod kullanarak tasarım yapabileceği bir program tavsiye etmemi istedi açıkçası bi fikrim yok

asp deneyimi olanların tavsiyelerini bekliyorum

bote_sevinc' Alıntı:
meraba arkadaşlar az önce bi öğretmen arkadaş asp öğrenmek istediğini dreamweavar dan çok hoşlanmadığını söyledi
çok fazla hazır aracı yokmuş dreamin öyle diyor kendileri
daha az kod kullanarak tasarım yapabileceği bir program tavsiye etmemi istedi açıkçası bi fikrim yok

asp deneyimi olanların tavsiyelerini bekliyorum

Soru kökten yanlış hocam. "daha az kod kullanarak tasarım yapabileceği bir program" böyle bir ibare olamaz. Sunucu taraflı yazılım geliştiriyorsunuz, az veya çok kod kullanmak, sizin gereksinimlerinize, kullandığınız dilin kapasitesine ve o dile hakimiyetinize bağlı bir durum.

Bunun tasarım programları gibi düşünmemeniz lazım. Ben Front Page kullanıyorum ama sunucu taraflı uygulama geliştirirken hangi editoru kullandığınız çokta önemli değil.

Yani İşin görsel kısmını dreamweaver gibi bir programla hazırlayıp asp kodları da içine entegre edeceksin. Bununla ilgili ücretsiz örneklerin olduğu siteler var. Oradan bir kaç örnek indir. Kodları incele. En iyi öğrenme şekli öyle oluyor. Sana şimdiden kolay gelsin.

boşversin asp'yi. asp artık geliştirilmiyor. ya php ya da asp.net'e baksın.

ben de ünvde en son kullandım asp dedim adama asp yerine php kullan diye tavsiye ettim
ama o asp öğrenmek istiyomuş kendi tercihi...
bana bi program tavsiye ederseniz sevinirim dedi...
.net falan dedim ama kullandığımdan değil sadece kulak dolgunluğu
gidip de adama yanlış bişey söylemiyim diye sizlere danışmak istemiştim...

BBNET
Geri