Asp kullanıcılarının en çok nefret ettikleri ve microsoft'un halen çözüm üretmemekte kararlı olduğu 2 sorun var...
Sorun 1
Genelde veri tabanı bağlantısının yapıldığı kod kısmında bu hatayı veriyor... Çözüm olarak dosya okuma yazma izinlerini doğru vermek ve diğeri IIS'yi kaldırmak ve yeniden kurmak...
Yetki işlemleri için
Sorun büyük ihtimalle çözülecektir...
Sorun 2
Localhost/klasörümüz/sayfa.asp yazarsınız ve tarayıcı sizden kullanıcı adı ve şifre ister... Çözüm
Denetim masası-> Yönetimsel Araçlar-> Internet Information Services (IIS)
Yandaki bölümden;
Yerel bilgisayar->web siteleri
"varsayılan web sitesi" yazan yerin üzerine sağ tıklayı özelliklere girin ve özellikler penceresinin şu şekilde ayarlı olduğundan emin olun...
NOT: Resimde "EZO" kullanıcı adıdır, kendi bilgisayarınızda sizzin kullanıcı adınız yazmalıdır.
Umarım yararlı olur; Kolay gelsin...
Sorun 1
Kod:
Hata Tipi:
Microsoft JET Database Engine (0x80004005)
Belirtilmemiş hata
/efortasarim/index.asp, line 120
Yetki işlemleri için
Kod:
Başlat --> Çalıştır açın
boşluğpa temp yazın.. enter e basın..
Sayfanın boş bir yerine sağ tıklayıp özelliklere girin..
Özelliklerden Güvenlik sekmesine geçin..
Eğer listede "İnternet Konuk Hesabı(BIlgISAYARADI\IUSR_[b]BILGISAYARADI[/b])" diye bir şey varsa üzerine bir kere tıklayıp aşağıdan "izin ver" kısmındaki en üstteki kutucuğu işaretleyip tam denetim verin..
Ve tamam diyerek kapatın..
Sorun büyük ihtimalle çözülecektir...
Sorun 2
Localhost/klasörümüz/sayfa.asp yazarsınız ve tarayıcı sizden kullanıcı adı ve şifre ister... Çözüm
Denetim masası-> Yönetimsel Araçlar-> Internet Information Services (IIS)
Yandaki bölümden;
Yerel bilgisayar->web siteleri
"varsayılan web sitesi" yazan yerin üzerine sağ tıklayı özelliklere girin ve özellikler penceresinin şu şekilde ayarlı olduğundan emin olun...
NOT: Resimde "EZO" kullanıcı adıdır, kendi bilgisayarınızda sizzin kullanıcı adınız yazmalıdır.
Umarım yararlı olur; Kolay gelsin...