AS3+Adobe Air ile android cihaz bilgisini alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nosTRa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nosTRa

Süper Üye
Süper Üye
Sitede sürekli aynı formatörlük sorularından bunalmışlar içindir...

Merhaba Arkadaşlar Yaptığım bir android uygulamasında uygulamanın tek cihazda çalışabilmesi için çeşitli güvenlik önlemleri alıyorum. Cihazın MAC adresini kontrol ettirmek bunlardan biri, diğeri cihazın modeli.

Air Native Extension olarak cihazın serialini de aldırmam gerek. O ya da bu şekilde Air+AS3 ile cihazın ID sini aldırma yolunda bir fikri olan yada uygulamanın tek cihazda çalışması için bir fikri olan beyan ederse sevinirim.

Bir cihazın sonradan çözünürlük, dpi değişmiyorsa oradan bir kontrol olabilir. Yine işletim sistemi kontrol edilebilir. Güncelleme ile değişiyorsa, string'te değişen yer nere orası tespit edilmesi gerekebilir. Aklıma gelen bir çözüm belki işine yarar
Kod:
var tf:TextField = new TextField();
tf.x=0;
tf.y=-100;
tf.height = 600;
tf.width = 400;
tf.autoSize = TextFieldAutoSize.LEFT;
tf.wordWrap = true;

tf.text = "avHardwareDisable: " + Capabilities.avHardwareDisable +

"\nhasAccessibility: " + Capabilities.hasAccessibility +
	"\nhasAudio: " + Capabilities.hasAudio +
	"\nhasAudioEncoder: " + Capabilities.hasAudioEncoder +
	"\nhasEmbeddedVideo: " + Capabilities.hasEmbeddedVideo +
	"\nhasIME: " + Capabilities.hasIME +
	"\nhasMP3: " + Capabilities.hasMP3 +
	"\nhasPrinting: " + Capabilities.hasPrinting +
	"\nhasScreenBroadcast: " + Capabilities.hasScreenBroadcast +
	"\nhasScreenPlayback: " + Capabilities.hasScreenPlayback +
	"\nhasStreamingAudio: " + Capabilities.hasStreamingAudio +
	"\nhasStreamingVideo: " + Capabilities.hasStreamingVideo +
	"\nhasTLS: " + Capabilities.hasTLS +
	"\nhasVideoEncoder: " + Capabilities.hasVideoEncoder +
	"\nisDebugger: " + Capabilities.isDebugger +
	"\nisEmbeddedInAcrobat: " + Capabilities.isEmbeddedInAcrobat +
	"\nlanguage: " + Capabilities.language +
	"\nlocalFileReadDisable: " + Capabilities.localFileReadDisable +
	"\nmanufacturer: " + Capabilities.manufacturer +
	"\nmaxLevelIDC: " + Capabilities.maxLevelIDC +
	"\nos: " + Capabilities.os +
	"\npixelAspectRatio: " + Capabilities.pixelAspectRatio +
	"\nplayerType: " + Capabilities.playerType +
	"\nscreenColor: " + Capabilities.screenColor +
	"\nscreenDPI: " + Capabilities.screenDPI +
	"\nscreenResolutionX: " + Capabilities.screenResolutionX +
	"\nscreenResolutionY: " + Capabilities.screenResolutionY +
	"\nserverString: " + Capabilities.serverString +
	"\ntouchscreenType: " + Capabilities.touchscreenType +

// The following capabilities are supported only when publishing for AIR.
	// If you are publishing for AIR, uncomment the following lines.
	//"\nlanguages: " + Capabilities.languages +
	//"\ncpuArchitecture: " + Capabilities.cpuArchitecture +
	//"\nsupports32BitProcesses: " + Capabilities.supports32BitProcesses +
	//"\nsupports64BitProcesses: " + Capabilities.supports64BitProcesses +    

"\nversion: " + Capabilities.version;

addChild(tf);

Daha güzel bişi buldum. Kendi cihazımda deneyecek şekle getirdim. Samsung GT-I9500 diye buldu. Arayüzünü gereksiz eventları değiştirebilir veya kendi projene gerekli sınıfı import edip kullanabilirsin. Windowsta çalışmıyor. Apk hazırlayıp cihazında denersen anlarsın. İlgili yerleri değiştirirsin.
Proje: https://github.com/funky-monkey/Android ... evice-Info
Buradan da bakabilirsin

Ekli dosyalar

Üstteki cevaplar marka içindi. Tek cihaz içinse, ilk gitişte şifre sorar. Şifreyi sharedobjecte atarsan(cookie gibi bişi) tekrardan şifre sormadan, sadece o cihazda çalışır.

Şifrenin paylaşılmasından şüphe ediyorsan. İlk girişte girilen şifreyi php ye gönderip veritabanından kontrol ettirip varsa ok diye dönüş yapıp veritabanından o şifreti düşersin. V Eritabanından sildiğin için 2. bir kişi artık giremez. Bu durumda ilk adamın programı silmemesi gerekir. Yoksa şifresi geçersiz olduğundan kullanamaz.

Para kazandıracak bir projeyse bu uygulama içi satış yaptırmak da bir fikir ya da paralı satış.

Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Formatör nöbet tutar mı gibi bir soru sormayınca da cevaplar geliyormuş :)
Olay şu android cihazlar bana gelecek. bende yazılımı yükleyip göndereceğim. Cihazın Mac adresini, modelini kontrol ettiriyorum. Seriali ile ilgili ANE buldum ama ne yazık ki paralı 5 dolarcık ama satın alma kısmı uçmuş. satın alamıyorum. demosu ise serial vermiyor. adamlar cihazdan benim yazılımı alıp aynı marka ve aynı model bir cihaza yükleme yapabilirler. mac adresi bir önlem ama ne yazık ki ana olay değil çünkü bunu farkettiklerinde yazılım ile mac adresini de kopyalayabilirler.

Cihazlara yüklemeyi benim yapacağım için sistem içine bir iki tane dosya atsam diye düşündüm. apk ve mac adresini alsalar bile sistem içinde bulunan dosyaları keşfetmeleri biraz sürer. cihazın işletim sistemini klonlarlar ise tabi bununda bir anlamı kalmaz.

Yükleme yaptığım cihazların internet bağlantısı olmayacağı için veri alışverişi yaptırmam mümkün değil.

Hem sharedobject hem sqlite veritabanı at şifreli, ilk açılışta seçilsin o da. Yani açılışta şifre1 ve şifre 2 yi giriniz. Birini local veritabanına diğerini sharedobjecte atsın her giriş yapıldığında şifre1 ve şifre 2 ye ulaşamazsa tekrar sorsun. O iki dosyadan biri olmaz veya silinirse giriş ekranına dönmüş olur.
Hatta ane bulursan 3 lü önlem alsan daha iyi olur.

bir dahakine başlığa zorla nöbet tutturuyorlar diye yazacağım bak o zaman hit sayısına...

As3 popüler bir dil değil ama o yüzden yazmamış olabilirler. Daha popüler php, js gibi bir dil olsa daha fazla yorum gelir.

Ben bir ara iyi uğraşmıştım starling feathers local veritabanı online oyun falan. Tam perfect collission, nape, citrus engine çalışacaktım işte derken çocuk oldu 9 aydır bıraktım herşeyi :)
Güzel bir uğraş oyun yapmaya çalışmak

Sayın Hocam merhaba... as3 ile nasıl yapılır bilmiyorum ama yaklaşım olarak sistemdeki kart-hafızanın seri numarasını da alıp ona göre şekillendirseniz nasıl olur?

ebolukcu' Alıntı:
As3 popüler bir dil değil ama o yüzden yazmamış olabilirler. Daha popüler php, js gibi bir dil olsa daha fazla yorum gelir.

Hocam bana göre yapmak istediklerim bakımından javaya göre daha güzel ve kullanışlı. eclipse ile ruhumu öldürmektense :)))

mrtspmz' Alıntı:
Sayın Hocam merhaba... as3 ile nasıl yapılır bilmiyorum ama yaklaşım olarak sistemdeki kart-hafızanın seri numarasını da alıp ona göre şekillendirseniz nasıl olur?
Mesaj geride kaldı :) belki görmemişsinizdir diye tekrar yolladım.

mrtspmz' Alıntı:
mrtspmz' Alıntı:

Estafurullah hocam ona bakıyordum bende bir yöntemi var mı ? hedef android olduğu için işler biraz karışıyor :)

:) evet var ama as3 te var mı inanın bilmiyorum ama ingilizce kaynaklara bakmak lazım. Normalde java ile rahatça ulaşılabilir bu bilgilere as3 ile de olacağını düşünüyorum sizin için bi bakayım bende...

nosTRa' Alıntı:
mrtspmz' Alıntı:
mrtspmz' Alıntı:

Estafurullah hocam ona bakıyordum bende bir yöntemi var mı ? hedef android olduğu için işler biraz karışıyor :)

Sayın Hocam bir şeyler buldum gibi ama denemedim. Dosyanın uzantısını .zip yaptım izin vermiyor forum .ane uzantısına siz onu ane yaparsınız. dosyasını yolluyorum, siz zaten gerekeni yaparsınız :=)

Bu arada uzantıyı ane yapmadan önce klasörün içine girince ilgili java sınıflarını da görebilirsiniz. Ayrıca bu ios da da çalışıyor sanki benim anladığım kadarıyla :)

Ekli dosyalar

BBNET
Geri