Artık kendi çizelgelerini de bize yaptırıyorlar.

Kodla Büyü

yalanaşk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Başıma gelen olayı paylaşmak istedim. Az önce teneffüste samimi arkadaşlarım ellerinde bir kağıtla yanımda oturuyorlar. Aralarında bunu kim yapacak şimdi diye konuşurken hemen bana dönüp "Mehtap sen yaparsın, şu şöyle olacak,şuraya başlık atarsın..." diye anlatınca şok geçirdim. Şu hayır demeyi beceremeyenlerdenim ki Allah'tan elimde bir sürü iş vardı onlar biterse yaparım dedim.. "Tamam" dediler ... Boş duran olarak görüldüğüm için her uyduruk iş, kendi yapabilecekleri bile bana kalmaya başladı...

Sadece BT Öğretmeninin sorunu değil ki bu, hayır diyemezseniz ne olursanız olun baş dertten kurtulmaz... Günlük hayatta da böyle, çalışma hayatında da..

sizde onlara tarif edin hocam wordu açıp
şuralara tıklayın diye
"HAYIR" demek gerçekten önemli hele ki BT ci olunca

oda birşey mi adam bana dedi ki benim yazılı sorularımı iinternetten bulurmusun. neyse 3 5 tane indirdim dedim işlediğiniz konular sorularda varmı yok mu bilemem gerisini siz ayarlarsınız dedim soru ekler çıkarırsınız. adamda dediki yıllık planımı vereyim işlediğim yerler orda var. babam yaşında adama öyle bir bağırdım ki herhalde ömrü boyunca bir bilgisayarcıdan bir daha bişi isteyemez...

--Akşama eve temizliğe de geleyim mi?
--Niyee?
--Çok boş vaktim kalacak da...
Bekçiler kralı :puhaha: :puhaha:

antigen' Alıntı:
oda birşey mi adam bana dedi ki benim yazılı sorularımı iinternetten bulurmusun. neyse 3 5 tane indirdim dedim işlediğiniz konular sorularda varmı yok mu bilemem gerisini siz ayarlarsınız dedim soru ekler çıkarırsınız. adamda dediki yıllık planımı vereyim işlediğim yerler orda var. babam yaşında adama öyle bir bağırdım ki herhalde ömrü boyunca bir bilgisayarcıdan bir daha bişi isteyemez...

:o :? :scared:

yüzsüzlüğün bu kadar , yuh artık diyorum ...
sinirlerim zıpladı :verymad:

benim başıma gelen hiç birşeymiş cidden :)) Allah hepimize sabır versin.. bana düşen de "hayır" demek 8)

Sizde bu çalışma azmi olduktan sonra işte bitmez dertte. :lol:

Biz btcilerin en büyük sorunu bu bence. Sürekli mesai arkadaşlarımız olsun idarecilerimiz olsun birilerinin işini yapmaya zorlanıyoruz ve hayır dediğimizde de bu insanlar bize düşman oluyor maalesef. Diğer branşlar bu konuda çok şanslı. Kimse görevi dışında birşey istemiyor onlardan.

antigen' Alıntı:

İstekte bulunan öğretmene bir alkış :alkis:

Meşhur bi laf var hani "burda babanın uşağı mı var" çok işe yarıyor emin olun :D

dertleşme başlığı gibi olmuş. ben de bi anımı anlatmak istedim. formatör olarak çalıştığım sırada bir arkadaş elinde kitapla yanıma geldi "şu sayfaları bana bilgisayarda yazıver fotokopi makinesi arızalanmış" dedi. adamın suratına bakıp kaldım ve sadece şaka mı yapıyorsun diyebildim. formatör olarak çalıştığım 2 yıl boyunca bütün öğretmen arkadaşlarla aram bozuldu. şu an dersime girip çıkıyorum çook rahatım

Müdür yardımcılarını, memurları göndersinler bunların yarı maaşını bize versinler. Bütün işler tıkır tıkır yürür. :)

hocam niye hayır deyip kendinizi kötü edeceksiniz. Şahsen hiç hayır demem. Görevim değilse ve o işi yapmak istemiyorsam kısa ve öz, "elimdeki işler bitince yardımcı olmaya çalışırım" diyorum ben. Ama ne şans ki elimdeki iş hiç bitmiyor(!) :wink: , iş başa düşünce herkes kendi işini yapıyor. Zaman bizlere politik olmayı öğretiyor maalesef, o safiyane duygularımızı maskelemek zorundayız bazen...

Öğretmenlikte 30 yılı devirmiş bir öğretmen arkadaş, kızının elinde yazdığı 32 sayfalık bir ödevle geldi yanıma ve sanki ben onun uşağıymışım gibi rica bile etmeden kızım şu ödevi yapmış da öğretmeni taramasını istemiş bunları bir tarayı ver.Ha bir de ben şu yazılılıları okudumda bunlar e okula girilecekmiş,ben okuyiayım sen de gir notları.Ne diyeceğimi şaşırdım kadın bilgisayardan da bişey anlamıyor.Tarama yapmak kolay bişey değil çok uzun sürer ve benim de çok işim var,e okula girmeyi ben size bir kere göstereyim kendiniz girin ben giremem dedim.Yukarıda yazılan anlatımların neredeyse tamamını bende yaşadım.Okullarda gerçekten bizi her işe bakan bütün gereksiz işlerin yaptırılabileceği bir insan olarak görüyorlar...

yapmayın arkadaşlar kırmadan işlerim var deyin bilgisayar formatlanacak program kurulaccak bı ıkı sefer sonrası vazgecerler

Hocam herkesin isteğini anında yapmayın. Mesela boyle istekler gelince not defterinizi çıkarın, sırada 10 tane ozel istek var 11. sıraya sizi ekliyorum diyebilirsiniz. Listeyi görünce kendileri vazgeçiyorlar. Arkadaşlarınızı kırmadan bu işten sıyrılıyorsunuz. Boş kaldıkça da çok fazla kendinizi kasmadan listedekileri yapabiliyorsunuz. Sırasını soranlara da hangi aşamada ve ne iş yaptığınızı söyleyin. Genelde acil ihtiyaç için geldiklerinden beklemek istemiyorlar ve kendi işlerini kendileri yapmayı ogreniyorlar. Oyle de olması gerekir. Ogretmen yeterlilikleri arasında bilgisayarı kullanabilmeleri ve kendi işlerini yapacak düzeyde olmaları gerekiyor.

bana müdür, mdr yrd. birşey dediğinde "bütün gün boş boş oturuyorsunuz" siz yapın diyorum

Ben de sizler gibi hayır diyemeyenlerdenim arkadaşlar. Ancak son zamanlarda bir şeyler istemeyi de öğrendim.
Örneğin son zamanlarda pc bakım ya da başka destek isteyen arkadaşlara: "bilişim sınıfımıza sıfır fare bağışlarsanız" diyorum. Ya da okul aile birliğine 15 tl bağış yapın filan diyorum. Şimdilik iyi.

Hem kıymeti daha çok biliniyor. Okul aile birliğine yapılan katkıları da bir kenara not ediyorum. Onlar bilişim sınıfımın masrafları olacak. :)

easytr' Alıntı:
özellikle bayan bilişimciler(erkeklerden de çok var) öğretmenler odasında çok sık görülünce, diğer öğretmenler derse giderken elinde çay bardağı ile görülünce ister istemez boş boş oturduğunuz izlenimi oluşur. bunun yerine tenefüslerde labı açıp öğrenciyle birlikte olursanız hem size iş vermek isteyenler azalır hemde gereksiz bir kişilik olarak görülmezsiniz. eski okulumda rehberlikçi her muhabbetin içinde vardı, şimdiki rehberlikçi odasında. yeri geliyor geyiğinide yapıyor ama izlenim farklı.bizim branşta buna döndü

görüşünüze bende katılıyorum sayın hocam, prensip gereği fazla öğretmenler odasına takılmam arada sırada bir,.. onun dışın sınıfımda işimi gücümü yaparım millet bir şey de isterse zahmet edip de sınıfımıa gelsin artık orda yardımcı olurum, yoksa ipin ucunu verdimi sonu gelmiyor ....

Netice itibari ile görev alanımızda Rehberlik kavramı ağar basıyor illaki meslektaşlarımız bir şey soracaktır onlara yeri geldiğince bilgilendirme anlamında destek olunması gerekiyor ama hiç kimse kimsenin uşağıda değildir diye düşünüyorum eğer birisine de hayır diyemiyorsak ki (bende öyleyim) 6 yıldır benimsediğim oyalama taktiğini kullanmanızı öneririm 5 dk. işi 5 güne atarım karşıdaki kişi artık illah eder sonrada benden absürd birşeyi kolay kolay isteyemez..

sanalomer' Alıntı:
Ben de sizler gibi hayır diyemeyenlerdenim arkadaşlar. Ancak son zamanlarda bir şeyler istemeyi de öğrendim.
Örneğin son zamanlarda pc bakım ya da başka destek isteyen arkadaşlara: "bilişim sınıfımıza sıfır fare bağışlarsanız" diyorum. Ya da okul aile birliğine 15 tl bağış yapın filan diyorum. Şimdilik iyi.

Hem kıymeti daha çok biliniyor. Okul aile birliğine yapılan katkıları da bir kenara not ediyorum. Onlar bilişim sınıfımın masrafları olacak. :)
hocam güzel düşünmüşsün, beğendim :+1:
btciysen fazla samimi olmıcaksın, çünki samimilik ile rica oranı doğru orantılıdır

BBNET
Geri