Arkadaslar 4 Tane RAM taktım ama;

Kodla Büyü
işletim sistemiyle bi alakası olmaz hocam onun anakartın desteklemesi önemli veya ram yuvalarının birinde bir sıkıntı olabilir

hiç kasmayın . kesinlikle xp den. isterseniz 2 tane 2 gb takın yine 4 gb göremezsiniz. xp ilk çıktığı dönemlerde üst sınırda 2 ya 3 gb hedefi vardı. o nedenle yazılım olarak tam 4 gb asla göremezsiniz. xp de zaten 2 gb tan sonrasının çok fazla getiriside yok. :+1:

kaanizm79' Alıntı:
hiç kasmayın . kesinlikle xp den. isterseniz 2 tane 2 gb takın yine 4 gb göremezsiniz. xp ilk çıktığı dönemlerde üst sınırda 2 ya 3 gb hedefi vardı. o nedenle yazılım olarak tam 4 gb asla göremezsiniz. xp de zaten 2 gb tan sonrasının çok fazla getiriside yok. :+1:
kesinlikle katılıyotumm :+1: :+1: :+1:

windows vista ultimate 64 bit sürümü + GIGABYTE Gigabyte X48-DS5 Bearlake ICH9R FSB1600 mhz DDR2 + kingston Hyper X 4X2GB DDR-II 1066 mhz bellek le takıp denedik. test programlarıyla ölçüm yaptık. görülen ram 8 gb ; çalıştırılabilir değer 7,6GB çıktım sırf öğrenmek için ve meraktan denedik. deliliğin sınırı yoktur :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

COMPUTER 58 HOCAM BİOSTAN BAKTIĞINDA KAÇ GB GÖRÜYOR YİNE 3GB MI?
EĞER ÖYLEYSE İŞLETİM SİSTEMİNDEN DEĞİL ANAKARTTANDIR BİOSU UPDATE ETMELİSİN YADA ANAKARTIN AYARLARINA TEKRAR BAK..

arkadaşım sorunun kaynağı kesinlikle işletim sistemiyle alakalı.64bit vista kuruduğunda sorun çözülecektir. 64bit vista bulabilirsin.

Geri