arkadaşlar yetişin...

Kodla Büyü

joomlaci

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar okuldaki tüm akıllı tahta ve normal pc lere autorun virüsü bulaşmış
birsürü ey denedim silinmiyor.
ne yapabiliriz
yardımcı olursanız çok sevinecem...

Sayın hocam, microsoft securty essential iş görüyor.
Ya da antivirüs programlarının bootable cd leri iş görebilir.
aviranın var mesela.

hocam security essential ı güncelledim taratıyorum ama işe yaramıyor.
bootable cd leri denemedim
öğretmenler üzerime üzerime gelmeye başladı
nedir bu virüslerden çektiğimiz
flash taki içerikler görünüyodu şimdi onlar da kayboldu ama disk dolu görünüyor...
combofix denedim işe yaramadı

hocam akıllı tahtalara sene başı olması nedeniyle daha yeni imaj kurdum
bilgisayarlar cirlop gibiydi
öğretmen arkadaşlar öğrencilerden performans ödevi topladılar, öğrenciler de tabi flash larla getirdiler
akıllı tahtalara bulaştırmışlar
ordan da tüm pc lere bulaşmış
tekrardan imaj yüklemek istemiyorum
heralde vardır bi çözümü diye düşünüyorum
inşallah halledebiliriz ya
ne sıkıntıdır arkadaş başım gözüm ağrıdı vallahi

fishbooone' Alıntı:
hocam aynı durum benım basımada geldi. tek tek imaj yukleyıp deepfreeze vari bir program kuruyorum
ben geçen yıl ücretsiz olan,
timefreeze kurmaya çalıştım.
fakat tahtalarda çalışmadı.

deepfreeze vari derken,
siz hangi programı kuruyorsunuz hocam?

Hocam tahtalarda net olduğunu var sayıyorum.
Hemen avira kurun, güncelleyin, taratın silinecektir.

Flashtaki dosyaları görmek içinse;
Bilgisayarım-Araçlar-klasör Seçenekleri-Görünüm. Buradan "gizli dosya ve klasörleri göster" i aktif yapın birde "Korunan işletim sistemleri dosyalarını gizle" seçeneğini pasif yapın, sorununuz düzelecektir.

Hocam win 7 de korunan sistem dosyaları seçeneğini pasif yap.
Sonra da gizli sistem dosyaları görüntüle seçeneğini aktif yapar dosyalar gözükür.
En son ise Winrarla dene dosyalarını bulursun.

hocam avira free olanı kurdum güncelledim taradım ama işe yaramıyo
dosyaları klasörleri görünür yapıyorum diğer seçeneği pasif hale getiriyorum yine faydasız.
tek aklıma gelen hirens boot cd den linux işletim sisteminde açmak oldu makinayı
bootable hirens boottan ve linux ile başlattım
virüslü flash lardaki autorun görünüyo
o dosyaları siliyorum
temizleniyo
ama bu şekilde çok zor her flash veya pc için.
bunun kolay normal bi yolu olmalı AMA NE?

malware ile tarat o siler..arkasında bi güncel combo fix...ve en son deepfreze senin tüm işini görür hocam...
tüm bilgisayarlarada malware ile atar...usbdeki kaybol işi sona erer..

Hocam ben geçen sene çok uğraştım o virüsle. tahtaları sıfırlıyorum ertesi gün flasşlar takılınca yine başa dönüyordu bıkmıştım artık. mic.essential vardı combo fix vardı ama bi çaresi olmadı yine bulaşıyordu. benim çözümüm tahtaları sıfırlayarak aklı başında ya bir antivirüs programı kurmak ya da deepfreeze kurmak. Deepfreezi sadece bt öğretrmeni açacak ve temiz flaşla kurulum yapacak diğer öğretmenler de açık bırakıyor deepfreeze açık olunda herşey bulaşıyor. Bi de dosyaları "attrib" komutuyla gösteriyorsun sonraki ders yine aynı gizli hale bi şekilde geliyor.

***Eğer dosylarınız görünmüyorsa tek ve kolay çözüm "Winrar" ile açmak. winrar ile flaşı gösterin dosyalarınızı göreceksiniz. Genelde gizli, şeffaf ve isimsiz bir klasörde oluyor tüm gizlenen dosyalar.

hiç tahta ile çalışmadım ama KURULABİLİYORSA "usb disk security" işinizi görecektir. takar takmaz usb lerdeki tüm autorun.inf leri otomatik silecektir...

BaRBaRYaN' Alıntı:
hiç tahta ile çalışmadım ama KURULABİLİYORSA "usb disk security" işinizi görecektir. takar takmaz usb lerdeki tüm autorun.inf leri otomatik silecektir...
Lisanssız kurulum yapabiliyorsun ama yasal değil-miş hocam ben denemek için kurmuştum bi tanesine o da silemiyordu diye hatırlıyorum.

http://technet.microsoft.com/tr-TR/sysi ... 63902.aspx
sayfasından autoruns programını indir.
usbdisk security programını
gizli dosya göster vbs (killamvo)
ve
attirubechanger programını belleğe yükle

tahtayı güvenli modda açıp autoruns programını çalıştır
logon bölümünden virüse ait dosya yolunu bul ve programdata klasöründen virüslü dosyaları sil
autoruns'da reg editten virüse ait reg edit kayıtlarını sil
attirubechanger programını kur
usb disk security programını kur
gizli doya göstergizle vbs yi masa üstüne at

bilgisayarı normal modda başlat
microsoft essentiali güncelle

son olarak deep freze' bilgisayara kur

virüs bulaşmış bir bellek geldiğinde usb disk security virüsü silecek
essetial bazı autorunları görmüyor.
dosyalarını göremeyen öğretmen gizli dosya göster. vbs yi çalıştırsın.

tahtada deep freeze kurulu olduğundan sistemini korumuş olursun

okula virüs yayılmılşsa her öğrenci ve öğretmenin bilgisayarından virüs okula geri gelecek demektir.
(onlar kendi başlarının çaresine baksınlar özelliklee virüs taraması yapmadan bellek kullamakta ısrar edenler)
deep freeze olmadan virüsle baş edemezsin

Hocam bende bir bat dosyası var bunu dosyaları göremediğiniz yere atın flash disk veya masaüstü veya bilgisayarım d ye sonra açıp çalıştırın biraz bekleyin o kendisi gizli klasörleri normal hale getirecektir. ben her denediğimde sonuç aldım... en azından şimdilik arkadaşlarınızın klasörlerini görmelerini sağlayın daha sonra virüsü temizleme işlemini halledersiniz....

Ekli dosyalar

BBNET
Geri