Arkadaşlar sizce bu dönemde topraktan ev almak mantıklı mı?

Kodla Büyü
ankarada 4+1 evi 5 milyona satarım hocam isterseniz. Hacı Bayram Veli Camiine 7 dk arabayla. :)
Hacı bayram camine 7 dk olması ne farkeder hocam. Çinçin daha yakın 3 milyona versen almaz millet. Ümitkoyde, bilkentte, beytepede, oranda varsa 4+1 elinde 5 milyona eşe dosta haber salalım alsınlar. Bu saydığım yerlerde öyle şehir merkezide değil ha hacı bayramda en az 30 dk.

hocam gülverende gülseren toki bizimki. biz de alırken tereddüt ettik ama hiç pişman olmadık. toprak sahiplerinden satınalmışlar onları çubuk, karapürçek, sincan gibi yerlere vermişler. aktaş tokiler biraz problemli o noktada haklısınız.

Topraktan ev aldığınızda aslında ev alamazsınız, noterde sadece "alış ve satı vaadi sözleşmesi" yaparsınız, genelde tapuyu size vermezler. Eğer böyle bir şey yaparsanız, sözleşmenizi tapuya gidip mutlaka kaydettirin ki tapuya şerh düşülsün, bir başkasına bu ev noter üzerinden sözleşme yoluyla satışı vaad edilse bile hukuken siz öncelikli olursunuz. Noterde sözleşme yapmanız sizi oranın sahibi yapmadığı için tapuyu alana kadar belirsiz bir süreç içine girebilirsiniz, %100 haklı olduğu halde senelerdir mahkemede sürünüp alması gerekenin üçte birini bile alamayan binlerce insan var, birisi de benim. Tapunun hemen devredilmediği hiçbir alışverişe artık yanaşmıyorum. Mevcut düzenin işleyişi, tapunun devredilememesi gibi bir durumda haklı olsanız bile sizi bezdirir.

Topraktan ev aldığınızda aslında ev alamazsınız, noterde sadece "alış ve satı vaadi sözleşmesi" yaparsınız, genelde tapuyu size vermezler. Eğer böyle bir şey yaparsanız, sözleşmenizi tapuya gidip mutlaka kaydettirin ki tapuya şerh düşülsün, bir başkasına bu ev noter üzerinden sözleşme yoluyla satışı vaad edilse bile hukuken siz öncelikli olursunuz. Noterde sözleşme yapmanız sizi oranın sahibi yapmadığı için tapuyu alana kadar belirsiz bir süreç içine girebilirsiniz, %100 haklı olduğu halde senelerdir mahkemede sürünüp alması gerekenin üçte birini bile alamayan binlerce insan var, birisi de benim. Tapunun hemen devredilmediği hiçbir alışverişe artık yanaşmıyorum. Mevcut düzenin işleyişi, tapunun devredilememesi gibi bir durumda haklı olsanız bile sizi bezdirir.
Görüştüğüm şirket taşınmaz satış vaadi sözleşmesi bile yapmamıştı, standart bir sözleşme çıkardılar ve adi yazılı şekilde imzalamıştık. En azından koşulsuz şartsız yani cezai şart olmadan 14 gün içinde cayma maddesi vardı. Buradaki değerli yorumlarıda dikkate alarak, bir kaç gün içinde gidip sözleşmeden caydım ve imzalı örneğini elden teslim aldım. Dediğiniz gibi aynı dairenin farklı kişilere de satılabildiğini duydum başka firmalarda falan. Çok risk almak istemedim. Tapusu hazır bir yere anlaştık gibi inşallah bir aksilik çıkmazsa. 😊

6 sene önce topraktan almayı düşündüğüm evi almaktan vazgeçip başka bir ev almitim. O ev hala inşaat halinde.
ben de topraktan bir yere girmiştim. bitti teslim aldık çok şükür. ülke şartlarında ilk kiralama fiyat'ı gayrimenkulün maaliyetinin 225'de biri olmalı genelde. topraktan ödemeleri de daha bitmeden borçsuz tamamladık, kiraya verdiğimizde maaliyetinin 100'de birine denk geliyordu. şuan yatırımın 4'te birini geri kira getirisi olarak aldık.

bende 2012 yılında topraktan pursaklar saraydan daire aldım bir sıkıntı olmadı. Müteahhit güvenilir ve saglam olursa bir sıkıntı çıkmaz. @afsinli310 hocam siz avşun dan mı alacaktınız..

Bayram öncesi kardeşim Mersin Ayastan 2 milyona bitmiş herseyi hazır otopark, yüzme havuzlu ev aldı.Denize 150 metre.Yazin bazen tatil bazen de kiraya verecekler 3 aylık dönemler halinde.Burada 3 aylık kira 80 bin lira.Boyle de yapabilirsiniz.

Bayram öncesi kardeşim Mersin Ayastan 2 milyona bitmiş herseyi hazır otopark, yüzme havuzlu ev aldı.Denize 150 metre.Yazin bazen tatil bazen de kiraya verecekler 3 aylık dönemler halinde.Burada 3 aylık kira 80 bin lira.Boyle de yapabilirsiniz.
Eğer sadece yaz sezonunda kiraya verilecekse çokta mantıklı bir yatırım olmamış.

Yok hocam Mersinde yılın 12 ayı insanlar kiralama yapıyor.Mesela emekliler 6 ay yayladaki evleri kiralıyor.Biz kiradan ziyade eğlencesini çıkaracağız.Var hocam Erdemlinin girişine bir bak mesela zibil gibi luks daire var.
Kayseriye dikkat et hocam.Bir yer sallansa burası da sallanıyor.

Orada 5 milyon giriş fiyatı, karayolu üzeri.Ama sahile yakin daha kucuk yerlerde 2 milyona rahat alinir yeter ki nakit olsun.Banka kredisi, taksit bu isleri sevmiyorlar.Annemlerin ev Mezitlide 12 senelik ev 3 milyon.

çevremde çok fazla topraktan ev al(amay)ıpda saç ağartan tanıdık var. ha biz al gülüm ver gülüm yaptıkda noldu. deprem geldi yıktı geçti. sana tavsiyem ne kadarın varsa ona göre git arsa sonra da birikimine kendi müstakil evini kafana göre yap.

Yüzde 95'i bitmiş ev aldım onda bile iskan elektrik su işleri için bile aylardır bekliyorum. Eskiden piyasada para dönüyordu kredi çekilebiliyordu. Şimdi para yok kimsede olan da faize yatırmış o nedenle muteahitler işi bitirecek para bulamıyorlar. Aceleme yok yıllarca beklerim diyorsan topraktan gir ama tavsiye etmem.

Ankara bu kadar ucuz mu hocalarım? 50.000 nüfuslu ilçede 0 daireler 4 milyondan başlıyor, 8 milyona kadar çıkıyor.

Ankara bu kadar ucuz mu hocalarım? 50.000 nüfuslu ilçede 0 daireler 4 milyondan başlıyor, 8 milyona kadar çıkıyor.
Ankara'nın neresi hocam? Semt semt fiyatlar değişken. 1 km mesafede ki semtler arasında ev fiyatları 5 er, 10 ar milyon farkeder. Büyükşehirlerde ev kalitesi önemli olsada komşunun kalitesi fiyatları uçurur. Ankara nın yaşanabilir semtlerinde yeni ev fiyatları bu ilanda ki gibi hocam.

Ümitköy

Beysukent
Yukarıda ki ilana 1 km mesafede ki daha iyi semtte de site tarzı, kapalı otoparklı, güvenlikli daireler ilandaki fiyatlar

Beytepe
Özellikle son dönemde milletvekillerinin oturduğu, bazı siyasi parti liderlerinin de oturduğu bölgede müstakil villalarda bu fiyatlarda

Son düzenleme:
Ankara'nın neresi hocam? Semt semt fiyatlar değişken. 1 km mesafede ki semtler arasında ev fiyatları 5 er, 10 ar milyon farkeder. Büyükşehirlerde ev kalitesi önemli olsada komşunun kalitesi fiyatları uçurur. Ankara nın yaşanabilir semtlerinde yeni ev fiyatları bu ilanda ki gibi hocam.

Ümitköy

Beysukent
Yukarıda ki ilana 1 km mesafede ki daha iyi semtte de site tarzı, kapalı otoparklı, güvenlikli daireler ilandaki fiyatlar

Beytepe
Özellikle son dönemde milletvekillerinin oturduğu, bazı siyasi parti liderlerinin de oturduğu bölgede müstakil villalarda bu fiyatlarda
Bu şekilde evler değil hocam, son ilanı beğendim :) arkadaşımın 6 milyona aldığı ev, bitişik nizam 4 katlı apartmanın dükkan üstü. Apartman önünde 2 mt kaldırım, sonra trafik. Neyse Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

2013 yılında topraktan ev almış biri olarak müteahhitin söylediği söz şu olmuştu: "Hocam sözleşmeyi noterden bile yapsak, ben yarıda bırakıp kaçsam kanunen bir şey yapamazsın. Kısaca müteahhit güvenilir değilse ki güvenilir olan çok azdır, bitmiş evi daha pahalıya almak daha makuldür. Ben riske girdim problem olmadı. Mesele riske girip girmemeyi göze almak.

İki sene önceydi bende topraktan 3+1 e girmedim gidip 2+1 aldım. Daha cok paraya ve 4 yillik binaydi. Ama tapuyu aldik kafa rahat. Sözde o toprak evler 6 aya teslim olacaktı bakiyorum yeni bitti. Tahminim hala alamamislardir tapuyu

2013 yılında topraktan ev almış biri olarak müteahhitin söylediği söz şu olmuştu: "Hocam sözleşmeyi noterden bile yapsak, ben yarıda bırakıp kaçsam kanunen bir şey yapamazsın. Kısaca müteahhit güvenilir değilse ki güvenilir olan çok azdır, bitmiş evi daha pahalıya almak daha makuldür. Ben riske girdim problem olmadı. Mesele riske girip girmemeyi göze almak.
ortada ayıplı mal var ve sözleşmeye uyulmamış, kanunen nasıl bir şey yapılamazmış çok merak ediyorum. Zamanında teslim edilmediği için gereksiz ödediğin kirayı bile talep edersin.

ben evi satın alırken satıcı tapu harcının kendi payını ödemek istemedi, evi de acil satması lazım yeni alacağı ev için, bu yeni evin müteahhidini telle aradı, böyle böyle bir şey var doğru mu diye, doğru cevabını alınca ödedi. hatta benim aldığım evi aldığı fiyattan aşağıda göstermiş tapuda, ben aldığım fiyatta gösterdim, 5 yıl içinde evi sattığı için ayrıca vergi ödeyecek. vatandaş kendini akıllı sanıp vergiyi kaçırıyor ama devlet geç de olsa işe uyanıp söke söke o vergiyi alıyor.

Ben ekspertiz raporunda 88% tamamlanma oranına sahip daire aldım. 6-7 ay sonra oturum dendi. Oturulur hale gelmesi 12-13 ay oldu. Benden önce alanlar yıllarca gecikme yaşamış. Topraktan alanlar 2-3 yıl gecikmeler ile daireye oturabildi. Bu dönemde topraktan ev almak bitmemiş daire almak büyük risk.

BBNET
Geri