Arkadaşlar sevdiginiz türküleri paylaşır mısınız?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan skrn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

skrn

Aktif Üye
Son günlerde türk halk müzigine ilgi duymaya başladım ama diger türler kadar ulaşılır degil, begendiniz sevdiginiz türküleri paylaşırsanız sevinirim
ilk paylaşım benden
Gaziantep türküleri Zeytini Yaptağı Yeşil

hocam türkülere ulaşım da kolay. ben özgün müzik ve türkü dinlerim severek. vardım hind eline, bu benim divane gönlüm, bir ay doğar ilk akşamdan geceden, al mendil gibi türküleri şimdilik tavsiye ederim biraz ağır oldu ama söylediklerim. ilk aklıma gelenler bunlar oldu. sanatçı olarakta cengiz özkan, erkan oğur gibi isimleri tavsiye ederim :+1:

Teşeküürler hocam her türkü de sevilmiyor ki mesela ben müzigine çok dikkat ederim sözleri ikinci planda tutuyorum o açıdan paylaşım istedim.

skrn' Alıntı:
Teşeküürler hocam her türkü de sevilmiyor ki mesela ben müzigine çok dikkat ederim sözleri ikinci planda tutuyorum o açıdan paylaşım istedim.
tabii zevkler ve renkler tartışılmaz. :)

Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası
Ayak seslerinden tanırım
Ne zaman bir köy türküsü duysam
Şairliğimden utanırım
Bedri Rahmi EYÜBOĞLU

Her türkü de sevilmiyor demişsiniz. her şarkıyı seviyor musunuz? özünde müzik... ama türkülere salt o gözle bakmak sizi yanıltmasın hocam..

oracle' Alıntı:
Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası
Ayak seslerinden tanırım
Ne zaman bir köy türküsü duysam
Şairliğimden utanırım
Bedri Rahmi EYÜBOĞLU

Her türkü de sevilmiyor demişsiniz. her şarkıyı seviyor musunuz? özünde müzik... ama türkülere salt o gözle bakmak sizi yanıltmasın hocam..

Aslında türkü kültürüm olmadıgından kaynaklanıyor olabilir bence türküler bir yana diger müzik türküleri bir yana.

Türkü mü istiyorsunuz şarkı mı?
önce onu bir netleştirelim :)
Erzurumdan çevirdiler yolumu(afyon yöresine ait)
Cevizin yaprağı dal arasında( dinar bölgesine ait)
Kerpiç kerpiç üstüne(diyarbakır yöresi)
Zeynepim(zeynep türküsü( sivas- erzincan)
......
daha çok var ama aklıma ilk gelenler bunlar :)

Diyavol' Alıntı:
Türkü mü istiyorsunuz şarkı mı?
önce onu bir netleştirelim :)
Erzurumdan çevirdiler yolumu(afyon yöresine ait)
Cevizin yaprağı dal arasında( dinar bölgesine ait)
Kerpiç kerpiç üstüne(diyarbakır yöresi)
Zeynepim(zeynep türküsü( sivas- erzincan)
......
daha çok var ama aklıma ilk gelenler bunlar :)

Türkü istiyorum yani türk halk müzigimiz şarkı dendiginde herşey giriyor işin içine,bu arada teşekkürler.

"Kerpiç kerpiç üstüne kurdum binayı" bu türküyü erkan oğur çok güzel söylüyor. Tavsiye ederim

bir de Nurettin Rençber , türkü sınıfına girmiyor belki, ama son albümü "lal resimler" i tavsiye ederim

BBNET
Geri