arkadaşlar oda termostat önerisi

Kodla Büyü

hasanemre

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar merhaba. ilk defa kombi kullanacağız. Fatura tasarrufu için oda termostatı almayı tavsiye ediyorlar. Birçok marka ve model mevcut bu alanda. Cep telefonundan kontrol eden de var. Sizin kullandığınız memnun olduğunuz ürünleri söyler misiniz? teşekkür ederim.

Kesinlikle kablosuz ve enaz hassasiyeti 0.5 derece olsun general markasıni kullanıyorum tavsiye ederim ama kombinin markasına görece değişiyor bazı kombilerin sadece kendi termostatı oluyor birde kombinin derecesini de ayarlayanlar var daha tasarrufu olur

Hocam kom inin markasina gore marka degisir. Haftalik programlanabilir ve birden fazla program hafizasi olan kablolu b8r termostat işini görür. Kombin eca veya viesman ise marka veririm.

istediğin markayı kullan farketmez.

bütün kombilerin termostat kontrolyapısı aynıdır.oda sıcaklığıistenilen sıcaklığa ulaştığında termostat içerisindeki röle yardımı ile kombiden gelen 2 kablo kısa devre edilir ve o kısadevre olduğu sürece kombi çalışmaz. mantık bu ise her marka termstat her marka kombiye olur sonucu çıkar. ancak firmalar kombi satarken terstatdan da edecekleri karı düşündü için farklı marka termostat kullanılmasını istemez ve kullanırsan kombin garanti dışı kalır diye korkutur. korkmaya gerek varmı? bence yok. kombi bozulursa servisi çağırmadan önce termostatı sökersin olur biter.

termostat seçimine gelince haftalık programı vesaire olmayan(gerek yok çünkü hiçbir işe yaramıyor o programlar ve sadece kullanımı zorlaştırıyor.)

http://www.buderus-tr.com/urundetay/10/ ... termostati

bu tarz bir termostat bence en kullanışlısıdır. ayarlanan sıcaklığı değiştirmesi yuvarlak düğmeyi çevirmek kadar kolay. (daha önce haftalık rogramlısını da kullandım şu anda linkteki ürünü kullanıyorum bu daha kullanışlı.)

ev içerisinde kırma yapmadan ve sıva üstü kablo çekmeden termostat takabileceğiniz bir konum varsa kablolu alın. kablosuza boşuna fazla paravermeyin. kablosuzu istedğim odaya götürürüm muhabbetine kulak asmayın hikayebir iş o. ideali sabit olanıdır. kablosuz olan sadece vesadece kırma dökme kablo çekme olmasın diye tercih edilmelidir.

vaillant kablosuz oda termostatı kullanıorum...çok memnunum..bazen wifi ile çakışıyor ama kontrol sende olduğu sürece sorun yok...bir de en önemli tarafı faturada gerçekten tasarruf yapıyor.

BBNET
Geri