arkadaşlar ilk araba almaya niyetlenen zümrenize yardım???

Kodla Büyü

la_mer62

Aktif Üye
25000-26000 civarı param var arkadaşlar bu parayla nasıl bir araba önerebilirsiniz bana. bu ilk arabam olacak ve acemiyim ayrıca araba sürmekte. yardımlarınız için şimdiden teşekkürle.

ya öncelliğim aslında parama en uygun araç :) çok detaylı bilgim yok araçlar hakkında. sağlam beni yolda bırakmıyacak ve güvenli bir araç istiyorum aslında

acemi olduğundan araç baya hırpalanacak öğrenene kadar kaskonu yaptır yedek parçası bol ve ucuz olan bir araç al. Fiesta, pejo gibi

ne alacağını bilemem hocam ama ben de senin gibi ilk araba alacağım lakin beklemedeyim.. Sıfır araç fiyatları uçunca millet elindeki döküntüleri de uçurdu. Adam beş yerinden vurulmuş, bilmem en az üç parçası değişmiş en fazla 15 bin edecek araca bile 20 bin üstü fiyat çekiyor.. Bence aralık ayını bekle.. yeni modeller yeni kampanyalardan sonra belki ikinci el piyasasının ateşi biraz olsun söner...

hyundai deyince teneke derim ama o fiyata 2010 50 bin km de hyundai getz alinir ve tertemiz binilir..
27 ye satan arkadasimda var dusunurseniz araba kusursuz diyebilirim

bende megane 2 hb kullanıcısı olarak megane 2 öneririm.bu fiyat aralığında 2008-2009 modele kadar bulunabilir...

Hocam accent denilmiş, getz denilmiş, ben bunlara ek olarak fiat punto diyeceğim. otomatik olduğu sürece hepsi de alınır. En az 2009 model olsun, senden önce kaskolu olarak kullanılmış olsun, ağır hasar kaydı olmasın yeterli. Bu etapta hem seni üzmeyecek, hem bütçeni aşmayacak, hem acemiliğin süresince tabiri caizse altına eşek olacak bir araç lazım. Bu bağlamda bu üç aracı da alabilirsin. Alınca da kontağı çevirmeden kasko yaptırmanda fayda var.
Hocam ne aradığının farkında olmalı, donanım veya konfordan önce senin araba kullanmanı pekiştirecek ve masrafsız bir araca bakman lazım.

bozo0660' Alıntı:
Toyota kullanıcısı olarak,
megan 2 aklıma geldi..
Ya da öncelikleriniz nedir..

toyota etmez megandan başla diyosun? :)
5 araçlık serüvenimin tamamı toyota
az keseyi aç 30 a bulduğun 2004-5 toyotayı kapat

mse' Alıntı:
Hocam ülkede develüasyon oldu bu vergilerle fiyatın düşmesini bekleme. Düşünsene ben aracımı satacağım sattığım fiyat kadar daha üstüne koyup yerli bir araç alacağım iş mi. 24000 den başladım 28 ve şu an 30000 çektim fiyata.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 613/detay/
sıfır araç firmaları kendilerince zam yaptı ÖTV'yi bahane ederek.. Lükse düşkün milletimiz her şeyde olduğu gibi bir türlü tepkisini gösteremedi.. Adam aç kalıyor, evinden çıkmıyor ama gidip krediyle normal değeri 35-40 bin olan teneke arabaya şişirilmiş olarak 70 bin ödüyor.. Çok yazık... Bunu gören ikinci elciler kendilerince sebep gösterip onlar da fiyat güncellemesi yaptılar.. Ne diyelim.. Arabam yok bu şartlarda da almaya hiç niyetim yok.. Size hayırlı satışlar hocam..

Hocam çok acemiyim bir yerlere de vurabilirim diyorsan paranın hepsini kullanmayabilirsin, acemiliğini atıncaya kadar daha uygun bir araç kullanabilirsin, inşallah olmaz ama bir sıkıntı bir hasar olduğunda fazla üzülmezsin.

Hocam Aynı durumdaydım 2009 aralıkta aldım ilk arabamı ve bende araba kullanmaka acemiydim.

10-12-14 arası arıyordum ama 8.750 ye Reno 19 aldım arabayı kullanmakta zorlanmadım ama ben ve eşimde arabayı sürttük ama kullanmayı öğrendik.

bakımlarını güzel bir şekilde yaptırınca hiç yolda bırakmadı.
vergi-kasko gibi işleri iyi araştır.
97 model bir arabaydı 50 tl idi vergisi şimdiki arabam 2007 206 tl ödüyorum yılda 312 zarar gibi görebilirsin.
kasko ile 1000 tl zarara girersin derim.
birde iyi bir araba alayım dediğinde vurduğunda masrafı daha fazla olacak bunuda hesapla.
2 sene kullan basit bir arabayı elindeki parada değerlenir biriktirirsinde bu arada öğrenirsin.
eşin de öğrenir.

şimdi 2 çocuk var ve klima ve hızlı gitmek güvenli olması gibi kriterleri öne alarak TOYOTA corolla aldım.
bu şekilde yaptığım için memnunum hatta ev almayı düşünseydim daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

hakkımızda hayırlısı.

kily' Alıntı:
bozo0660' Alıntı:
megan 2 aklıma geldi..

:lol:
Bende ki 2004 terra var.
30'a verebilirim ama gerek yok..
3-5 sene daha binelim nasipse..

Hocam acemi isen çarpmazsın yavaş gidersin çok çok istop edersin oda öğrenince geçer bence ucuz bişey alma güzel bişey al özenerek sür

bozo0660' Alıntı:
kily' Alıntı:
bozo0660' Alıntı:
megan 2 aklıma geldi..

:lol:
Bende ki 2004 terra var.
30'a verebilirim ama gerek yok..
3-5 sene daha binelim nasipse..
2008 elegant bir ay içinde satmam gerecekcek büyük ihtimal. tayin çıktı ev istiyoz gittimiz yerde. terrayı satarsan elegantı verelim :)

BBNET
Geri