arkadaşlar bu araçlardan hangisi alınmalı?

Kodla Büyü

hasanemre

Seçkin Üye
Seçkin Üye
fiat punto dizel en donanlımsı 39000 tl
toyota yaris 1.33 benzinli en donanımlısı 37000 tl
opel corsa benzin enjoy paket 33000 dizeli de 37500 tl

sonradan da kia yeni rio çıktı birde başıma bunların arasında sıkıştım. yıllık km 15000 geçmesi mümkün değil gibi o yüzden bana yardımcı olursanız sevinirim araba almak ne kadar zor iş yaa :o

Hasan hocam bekar ve gençsin sanırım, yoksa 40.000 TLye B segmenti otomobile binilmez. Ha yok illa ki bineceğim diyorsan Opel'in dizel motoru ile puntonun dizel motoru aynı. Doğal olarak Toyota'dan az yakıyorlar. Geriye sadece hangi tasarımın sana uygun olduğu kalıyor. Tasarımını beğendiğin aracı satın al derim.

hocam şaka bir yana piyasanın en az yakan dizeli opel, ama piyasanın en az servis gören arabası toyota..

o yuzden karar senin. tavsiyem zaten 40 bini gözden çıkarmışsın toyota dizel al derim satarken asla zarar ettirmez.

Gyotyn' Alıntı:
Hasan hocam bekar ve gençsin sanırım, yoksa 40.000 TLye B segmenti otomobile binilmez. Ha yok illa ki bineceğim diyorsan Opel'in dizel motoru ile puntonun dizel motoru aynı. Doğal olarak Toyota'dan az yakıyorlar. Geriye sadece hangi tasarımın sana uygun olduğu kalıyor. Tasarımını beğendiğin aracı satın al derim.

hocam genç kısmı doğru ama evliyim :) eşim daha çok kullanacağı için b segmente yöneldik ondan tercihlerimiz bu yönde oldu. bir üst segmente çıktımı da fiyatlar 5 bin daha yükseliyor. 2. el araç da denk getiremedik o yüzden sıfıra yönelmek zorunda kaldık hocam. pekte anlamıyorum bu araç işinden sıkıntı oldu artık bize de.

forensis' Alıntı:
hocam şaka bir yana piyasanın en az yakan dizeli opel, ama piyasanın en az servis gören arabası toyota..

o yuzden karar senin. tavsiyem zaten 40 bini gözden çıkarmışsın toyota dizel al derim satarken asla zarar ettirmez.

hocam zaten şunu verdik bunu da veririz derken kırk binlere çıktık :puhaha: daha fazlası sıkıntı olacak bizim için benzinlilerinde toyotada kampanya var dizel de yok malesef. opel de orta konsolu hiç hoşuma gitmiyor. kasa değiştirmesi yakın mıdır opelin hocam

alternatif bir araba tavsiyem var

kia ceed. bu araç dizel otomatik seçeneğine de sahip.
yok para konusunda limit artık şiştiyse ozaman opel 1.3. dizel al derim. en azından garanti kapsamında olur. sorun çıkarsa bile üç yıl içinde her derdi çözülmüş olur. ondan sonrada uzun süre binersin.

hasanemre' Alıntı:
Gyotyn' Alıntı:

hocam genç kısmı doğru ama evliyim :) eşim daha çok kullanacağı için b segmente yöneldik ondan tercihlerimiz bu yönde oldu. bir üst segmente çıktımı da fiyatlar 5 bin daha yükseliyor. 2. el araç da denk getiremedik o yüzden sıfıra yönelmek zorunda kaldık hocam. pekte anlamıyorum bu araç işinden sıkıntı oldu artık bize de.

Hocam bir süre çocuk düşünmüyorsanız hiç sıkıntı yok. Bagaj önemsiz diyorsan yine daha önce söylediğimi söyleyebilirim. Fiat alma :) Toyota ya da Opel al. Hangisi haz verecekse. Hatta iki aracı da test sürüşünde kullan öyle değerlendir.

forensis' Alıntı:
alternatif bir araba tavsiyem var

kia ceed. bu araç dizel otomatik seçeneğine de sahip.
yok para konusunda limit artık şiştiyse ozaman opel 1.3. dizel al derim. en azından garanti kapsamında olur. sorun çıkarsa bile üç yıl içinde her derdi çözülmüş olur. ondan sonrada uzun süre binersin.

yeni rio için ne dersiniz hocam.

yeni rio nun dizeli varsa olabilir piyasa ederi açısından sıkıntı çekebilirsin sadece , yani piyasada her araba tutulmuyor. kia için rio fiat için albea chevrolet için aveo gibi.
ama biniciyim diyorsan niye olmasın??

hocam madem eşine alıyorsan piyasanın en az yakan aracını önereyim sana hemde utumatik istersen araştır
Honda JAZZ otomatik vites al
arada eşinden vakit buulursan kaçırırsın aracı.
bi kullanan bir daha bırakamıyor.
Ben denemedim bırakamama işini bilemeyecem.

hipopotam' Alıntı:
hocam madem eşine alıyorsan piyasanın en az yakan aracını önereyim sana hemde utumatik istersen araştır
Honda JAZZ otomatik vites al
arada eşinden vakit buulursan kaçırırsın aracı.
bi kullanan bir daha bırakamıyor.
Ben denemedim bırakamama işini bilemeyecem.

ona bi bakayım hocam hiç araştırmamıştım. teşekkür ederim.

fiat ile opelin dizeli aynıdır ama opelin servisi tuzludur...

eğer yeni punto ise punto evoya yakın sanırım...

kayınbirader evo aldı ve fiata olan bütün önyargılarım kırıldı, tavsşye ederim :)

yarisin yeni tasarımını şahsen beğenmedim + benzin olması olayı değiştiriyor yoksa toyota toyotadır..

fiatı kapıya bastırma hocam üç araba içinden en iyisi opel. toyotada iyi ama yarisin bagajı opele göre daha küçük. arkadaşım corsanın benzinlisini aldı. fazla yakmadığını söylüyor dizelinide düşünürsek hiç yakmaz.

branta' Alıntı:
fiat ile opelin dizeli aynıdır ama opelin servisi tuzludur...

eğer yeni punto ise punto evoya yakın sanırım...

kayınbirader evo aldı ve fiata olan bütün önyargılarım kırıldı, tavsşye ederim :)

yarisin yeni tasarımını şahsen beğenmedim + benzin olması olayı değiştiriyor yoksa toyota toyotadır..

yeni punto hocam evet . donanım aramalıyız peki araçlarda kıyas yapmak çok zor birinde olan diğerinde olmuyor. yılda 15000 km max birisi için dizel mi mantıklı. fiyatlar zaten sürekli oynuyor herşey karmaşa. dizel ilk başta alırken 4-5 bin fazla veriyorsunuz benzinlide aldıkça ödüyor gibi oluyorsunuz.

Opel corsa alın derim ben. Ancak orta konsolun hoşunuza gitmediğini belirtmişsiniz. Ben de opel corsa kullanıyorum ama bariz bir çirkinlik hissetmedim ben hatta çoğu arabadan daha güzel bir konsolu var. Ama navigasyonlu full sürümünden bahsediyorsanız gerçekten de ortadaki çıkıntı çok çirkin. Yaris de kullandım çok güzel ve yol tutuşu süper bir araba. Ama punto ve corsadan bariz küçük.

efsekiz_8' Alıntı:
Opel corsa alın derim ben. Ancak orta konsolun hoşunuza gitmediğini belirtmişsiniz. Ben de opel corsa kullanıyorum ama bariz bir çirkinlik hissetmedim ben hatta çoğu arabadan daha güzel bir konsolu var. Ama navigasyonlu full sürümünden bahsediyorsanız gerçekten de ortadaki çıkıntı çok çirkin. Yaris de kullandım çok güzel ve yol tutuşu süper bir araba. Ama punto ve corsadan bariz küçük.

hocam peki yakın bir zamanda corsanın kasa değiştirmesi söz konusu mu?

2013 yılında corsanın kasasının değişeceğini okumuştum. En son kasa 2007 de değişmişti .Doğru olabilir.

efsekiz_8' Alıntı:

hocam boyut özelliklerine baktım şimdi corsa 3999 mm yaris 3885 mm ben bugüne kadar araç kullanmadım mazur görün o yüzden herşeyi soruyorum. çok
rahatsız edici bir iç mekanı var mıydı yarisin onuda kullandığınız için

Golf 1.6 102 PS - Trendline - 36.900TL
Birde tüp taktırırsın olur biter...

yada

Polo 1.2 TDI 75 PS - Trendline - 38.200

Kesinlikle rahatsız edici bir iç mekanı yok .Sadece bağaja bir valiz koyarsın dolar. Yarisin torpidosunda açık renkler kullanıldığı için araç genişmiş izlenimi veriyor. Direksiyonun arkasında gösterge paneli yerine bir eşya gözü var. Orta konsolda teybin aşağısında sağlı sollu küçük gözler çok kullanışlı. Yanlış hatırlamıyorsam sağ koltuğun altında da bir göz vardı. Ayrıca sağ ve soldaki klima deliklerinin altındaki su kabı koyma yerleri yazın suyun soğuması açısından çok güzel. Ama tamamen bekar işi bir araba benim düşünceme göre. Ben acele ile corsa aldım. Arabadan memnunum ama bagaj sorun olmaya başlıyor. Eğer evli iseniz ve çocuğunuz var ise bu bahsettiğiniz arabalardan birini alıp 2-3 yıl sonra arabayı değiştirmektense şimdiden geniş bir araba alın derim. 2-3 yıl sonra da cebinizden çıkacak paranın daha daha azını şimdiden vermeyi göze alarak daha geniş araçlar düşünebilirsiniz. Bence sıfır araba alacaksanız en az 8-10 yıl binecekmiş gibi düşünün.

Hocam chevrolet yeni aveo düşünmezmisiniz? LTZ 1.3 dizel en donanımlısı 40.500 TL kampanyalı fiyatı

BBNET
Geri