arkadaşlar bizler idareci olabiliyormuyuz?

Kodla Büyü

m.arslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar biliyorsunuz pilimiz bitik hepimiz bu sene halimiz nice olacak diye stresle yaşıyoruz en iyisi idareciliğe geçmek zaten bir idareci en fazla bizim kadar bilgisayardan anlar ayrıca idarecilerin işlerini yapıyoruz hiç olmazsa paramızı doğru dürüst alırız statümüz belli olur ve her sene aynı stresi yaşamaktan kurtuluruz katılanlar katılmayanlar cevaplarınızı bekliyorum birde başlığa cevap gönderirseniz sevinirim.şimdiden hepinize teşekkürler.

orta okullarda idareci olunabilir ama ders orada da seçmeli idarecinin en az 6 saat derse girmesi gerekirse ve ders seçilmezse o okulda idareci olabilir miyiz
idareciliği bayan olarak en azından yazın 2 ay bebeğimle geçireyim diye istemiyorum ama artık tak dedi, idarecilerin tayin olayları zor bide ücra bi yere çıkarsa il içi yer değiştirmek baya zaman alır

İdareciliğin iyi yanları elbette var ama tabikide sorumluluk biraz daha fazlalaşıyor.... Ama tercih edilebilir.

varmısınız bu sene hep beraber idarecilik sınavına hazırlanmaya bulduğumuz notları birbirimizle paylaşırsak zamanımız bol ne de olsa okulda internet üzerinden kaynakları kullanıp ders çalışsak günlük 1 saatimizi bu işe ayırsak eminim hepimiz kazanırız isterseniz siteye ayrıca bir bölüm bile açabiliriz müdür yardımcılığı sınavı adı altında bu konu hakkında dilek ve temennilerinizi bekliyorum lütfen geleceğimiz için paylaşın.

m.arslan' Alıntı:
varmısınız bu sene hep beraber idarecilik sınavına hazırlanmaya bulduğumuz notları birbirimizle paylaşırsak zamanımız bol ne de olsa okulda internet üzerinden kaynakları kullanıp ders çalışsak günlük 1 saatimizi bu işe ayırsak eminim hepimiz kazanırız isterseniz siteye ayrıca bir bölüm bile açabiliriz müdür yardımcılığı sınavı adı altında bu konu hakkında dilek ve temennilerinizi bekliyorum lütfen geleceğimiz için paylaşın.
kaynak falan hazır hocam
eğitim birsen kitap veriyo üyelerine onlardan
birini elde edebilirsen sorular falan yakın oluyo :wink: malum

idarecilik yapmış biri olarak kesinlikle olmam ben. Afedersiniz okulun B.k Yedi başısı oluyor insan :D

idareci olabiliyoruz fakat ders olmadığından okul seçtirmezler ve bid sürü sıkıntı çıkarabilirler. bu süreçte ne yapacağız, itiraz edip dava açacağız.

arkadaşlar niye idareciliğe yanaşmıyorsunuz sanki başka bir şey mi yapıyoruz hiç olmazsa adam akıllı paramızı alırız biri sorarsa da ne olduğu belirsiz formatörüm yerine okulda idareciyim deriz öyle değil mi? eminim şu an içine düştüğümüz durumdan daha kötü olmayız.

gelin hep birlikte yönetimlere biz geçip söz sahibi olalım bakın o zaman sesimiz daha gür çıkar ve bir şey ler düzelmeye başlar yanlış mı düşünüyorum öyle kös kös oturarak bir şeylerin düzelmesini beklersek göremeden hepimiz ölürüz bence

Hocam açık varsa ve ilçeden ayarlanırsa kolayca görevlendirme olarak müdür yardımcılığına geçebilirsiniz . İyi yanı ileride müdürlüğe başvururken belirli bir süre müdür yardımcılığı yapmak yetiyordu. Kötü yanı ise o okula kadrolu bir idareci geldiğinde tekrar öğretmenliğe dönmek zorunda kalınıyor.

Kadrolu idareci alımları ise sınavla oluyor. Geçen yıl yapılan sınavda Müdür yardımcılığı için ez az 3 yıl öğretmenlik yapma şartı vardı. Ek-2 falan olmadığı için sadece sınav puanına göre tercihler alınıp atama yapılıyordu. Baraj 70 ti, Şansımı denedim 69 aldım :) . İstanbul'da iyi okullara 80 puan ve üzerinde atama oldu. Son atamalardan sonra fazla bir açık da kalmadı. 4+4+4 tam yerleşip okulları fiziksel olarak farklı binalara ayırsalar 2. kademede idareci açığı ortaya çıkacak. Dersimizin seçmeli olması nedeni ile durum karışık.

İdarecilerin görev sorumlulukları daha fazla. Özellikle mali konular çok sıkıntılı. Sorun çıkartan öğrencilerin yanında ; veliler, görevini aksatan öğretmenler, okulun ihtiyaçları için muhatap oldukları her tür insanla farklı problemler yaşıyorlar.

Bu yıl öğretmenlikte 6. senem, hizmet puanımın azlığı nedeni ile il içinde meslek lisesine geçmem bir kaç yıl daha hayal. Sadece sınav puanına göre alım olursa gelecek yıllarda yapılacak idarecilik sınavlarına da girmeyi düşünüyorum.

md. yardımcısı olabilmek için(sınava dayalı olarak) tercih ettiğiniz okullarda normunuzun olması gerekiyor. bizim branştakilerin tercihleri otomatik olarak kısıtlanıyor ve bt ciler tercihlerde birbirleriyle çakışıyor.

m.arslan' Alıntı:
arkadaşlar niye idareciliğe yanaşmıyorsunuz sanki başka bir şey mi yapıyoruz hiç olmazsa adam akıllı paramızı alırız biri sorarsa da ne olduğu belirsiz formatörüm yerine okulda idareciyim deriz öyle değil mi? eminim şu an içine düştüğümüz durumdan daha kötü olmayız.

Walla Hocam ben başkasını bilmem ama idari hiç bir iş yapmıyorum dersime girer çıkar giderim. Bu arada idarecilik sadece bilgisayar kullanıp veri girmek bilgisayarı bilmek değildir. Bunu unutmayun. Bizle bazen öğrencilerden şikayet ediyoruzya İnanın Öğretmenlerle uğraşmak öğrenciden 50 kat zor ne cins insanlar var bilemezsiniz.
Gayet normal görünen öğretmenlerin idareye yaptığı dedikoduları şikayetleri duysanız gülersiniz ana okulu çocuğu yapmaz.

Bütün aklınızı zamanınızı alır okul strese girer ailevi olarak mutsuz olursunuz. Yerliyersiz saçma sapan toplantılara çağırılırsınız adam demiyeceğiniz insanlar sizi azarlamaya kalkar, egolarını sizin üzerinizden tatmin etmeye çalışırlar. Hafta sonu hafta içi okulun kölesi olursunuz.

peki idarecilikten başka ne gibi alternatifler var sizce paylaşalım belki ilginç bir şeyler çıkar

Hocam ben İdarecilik sınavlarını dört gözle bekliyordum. Kısmet ya o sene bir okula vekaleten idarecilik yaparmısın dediler norm fazlasıydım kabul ettim. Benim için büyük bir deneyim oldu.

Ondan sonra yapılacak sınava başvuru bile yapmadım aman uzak olsun.

tabi bunlar benim görüşlerim bazıları için çekici olabilir belki.

erat76' Alıntı:
Ek görevlendirme ile müdür yardımcılığına geçmeyi düşüyorum. Umarım o bu konuda da hayal kırıklığı yaşamam.
Seneye yapılacak olan müdür yardımcılığı sınavına gireceğim. Hepinize tavsiye ediyorum.
Seneye ne zaman yapılır kesin bilginiz var mı?

Arkadaşlar ben 9 yıl öğretmenlikten sonra 2 yıl önce müdür yardımcılığı sınavına girip müdür yardımcılığına başladım. Evet sorumluluklar bir hayli artıyor, öğretmenlerle uğraşmak öğrenciyle uğraşmaktan çok ama çok daha zor, kimseyi memnun edemiyorsunuz ama en azından statünüz belli oluyor, insanlar size tamirci gözüyle bakamıyorlar. Ben tüm arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim idareciliği.

BBNET
Geri