Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba herkese elimde 16x2 ve 5110 lcd ekran var bir türlü bynlara yazı yazdıramıyorum sadece Işık'ları yanıyor o kadar ne kadar site var ise gezdim sonuç aynı lütfen yardımcı olurmusumuz 16x2 de üst satırda dikdörtgenler oluyor sadece
16x2 lcd ekranda eğer ttl lcd kullanıyorsanız (yani lcd 16 bacaklı ise) ayrıca potansiyometre bağlamalı ve kontrast ayarı yapmalısınız. eğer kullandığınız lcd ekran I2C lcd ekran ise (yani 4 pinli ise) arkasında mavi yerin içinde vida olacaktır, o potansiyometre ile kontrast ayarı yapmalısınız.
Kablo bağlantılarını 2 kere kontrol ediniz, hatta kabloların sağlam olup olmadığını da kontrol edin.
Kullandığınız LCD kütüphanesini, bağlantı şemasını ve kodları da paylaşırsanız daha iyi olur.
resimdeki bağlantıyı kodlarla uygularsanız elinizde güzel bir mesafe sensörü olur.
bağlantıdan sadece lcd nin bağlantılarını yaparakta kendiniz bir şeyler çıkarabilirsiniz.
hocam, ne yaptın çözdün mü lcd işini? sana tavsiyem bu lcdlerin hazır I2C arayüze sahip, +,-, SDA,SDC 4 kablo bağlantısı olanları kullanman. Bir de kontrast ayarı için 3 nolu bacağa potansiyometre bağladın mı? yoksa direk GND ye mi bağladın?
LCD ekranda karelerin çıkması kontrast ayarı ile ilgili hocam. Bağlantılarınızı bir daha kontrol edin. Üstteki hocamın dediği yöntemde LCD ekranı bu arayüze bağlıyorsunuz, onu da 4 pinle Arduino'ya bağlıyorsunuz. Kütüphanesini kurunca halloluyor zaten.
Hocam ya I2c ya da LCD ekran bozuk.
Aynı pinlerle aynı kartta birinde görüntü vermedi bir türlü.
Diğerinde sorunsuz yazdırıyordu.
Yedek ekranınız varsa onu denemelisiniz.
Bu çinden alınan/ithal edilen ürünlerde bozuk çıkma ihtimali her zaman var.
arkadaşlar bu kitte lcd üzerine gömülü. çalışıyordu. bir kod gönderdim bir daha çalışmadı. daha yeni hediye geldi. sadece 1 kod yazdım. reset tuşuna basmama rağmen bir daha lcd ışıkları yanmadı. önerileriniz nelerdir.
nokia 5110 ve 16x2 ekranlarda çoğunlukla görüntü gelmeme sebebi lehim yaparken aşırı ısınmadan dolayı devrenin zarar görmesi. Zarar gördüğünde görüntü gelse bile istikrarlı olmuyor.
Bende 5110 ekranda görüntü alamıyorum. lehimlemeler düzgün gözüküyor. Klasik LCD5110_Basic.h kütüphaneyi kurup kodları ve pinleri ona göre yaptım. ışık geliyor ancak yazılar çıkmıyor. Işık için 7. pini çıkış yaptım.Ancak digitalWrite(7,HIGH) yerine ışık digitalWrite(7,LOW) ile veriyor. Tavsiyesi olan var mı. nerede sıkıntı olabilir.